Ekonomiye 'If Weddıng' Bereketi - Son Dakika
Güncel

Ekonomiye 'If Weddıng' Bereketi

Ekonomiye \'If Weddıng\' Bereketi

Dört kıtanın buluştuğu Avrupa’nın en büyük fuarı olan If Wedding Fashion 2016 ile ekonomiye canlılık kattıklarını belirten EGSD Başkanı Mukadder Özden, “Dünya ekonomisi anlamında çok da keyifli yıl geçirmiyoruz.

05.02.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört kıtanın buluştuğu Avrupa'nın en büyük fuarı olan If Wedding Fashion 2016 ile ekonomiye canlılık kattıklarını belirten EGSD Başkanı Mukadder Özden, "Dünya ekonomisi anlamında çok da keyifli yıl geçirmiyoruz. Ama buna rağmen oldukça başarılı, yüksek katılımcı ve ziyaretçi aldık, gururluyuz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarında tasarım defileleri devam etti. Dünyaca ünlü modacıları İzmir'de buluşturan fuarda 2015 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı da "İda'nın Gelinleri" koleksiyonunu moda severlerle buluşturdu.

TANER TABAKLI DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

Defilede 10 abiye ve 30 gelinlikten oluşan 40 parçalık koleksiyonu sergileyen Tabaklı, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Özge Ulusoy, Didem Soydan, Hande Subaşı, Irmak Atuk gibi ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede ağırlıklı olarak ipek, ipek şifon, şifon, hayal tül ve saten kumaşlardan oluşan gelinlik ve abiye kıyafetleri sergilendi.

KATILIMCI FİRMALAR ÇOK MEMNUN KALDI

Fuar boyunca düzenlenen yarışma ve defilelerin yoğun ilgi gördüğünü belirten Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, sektörün enerjisi dolayısıyla da ihtişamlı bir fuar geçirdiklerini dile getirdi. Katılımcı firmaların fuardan oldukça memnun olduklarını dile getiren Özden, "Konjonktüre baktığımızda dünya ekonomisi anlamında çok da keyifli yıl geçirmiyoruz. Ama buna rağmen oldukça başarılı, çok güzel katılımcı ve ziyaretçi aldık, gururlu ve keyifliyiz" dedi.

Yıllardan beri katma değerli ürün yapmak hedefinde olduklarını belirten Özden, Türk hazır giyiminin Türk ekonomisi için öneminin büyük olduğunu vurguladı.

"DÜNYAYA ULUSLARARASI BİR MARKA KAZANDIRDIK"

Direnç ve sabırla 10 yıldan beri hem İzmir Büyükşehir Belediyesinin hem de Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin çok emekleri olduğunu ve ekonomiye canlılık kattıklarını ifade eden Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hali hazırda istihdam açısından Türkiye ekonomisinde önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Ayrıca hem de ihracat bazında hem de iç piyasada oluşturduğumuz ekonomik hacimle ekonomiye hizmet eden bir hazır giyim sektörümüz var. Ortalama kilo bazında 20 dolar civarında bir katma değer yaratıyoruz ama bu iş bu sektöre geldiği zaman 100 doların üzerine çıkıyor. İş hacmi olarak da 4-5 milyar dolar iç piyasa ve ihracat olarak hacmimiz var. Türkiye'ye bir marka kazandırdık. Fuarcılık alanında dünyada çok iyi bilinen ve çok değer verilen, çok övgüler alan uluslararası düzeyde bir marka kazandırdık. Çok gururluyuz. Herkesi de bu ekonomik pastadan pay almaya davet ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekonomiye 'If Weddıng' Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement