Ekopark Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ekopark Törenle Hizmete Açıldı

Ekopark Törenle Hizmete Açıldı

İzmit Belediyesi tarafından Şirintepe Çamlık mevkiinde 40 dönümlük bir alan üzerine yaptırılan Ekopark düzenlenen törenle hizmete açıldı.

29.09.2013 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından Şirintepe Çamlık mevkiinde 40 dönümlük bir alan üzerine yaptırılan Ekopark düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül, Fikri Işık ve Zeki Aygün, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği parkın açılışında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül, Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Bakan Yardımcısı Balta ve TEMA Onursal Balkanı Karaca, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı kente örnek bir eser kazandırdığı için teşekkür ettiler.

Başkan Doğan,Nyapılan eserlerle İzmit'in çehresini değiştirip kente ayrı bir değer kattıklarını belirterek, "Bu gün açılışını yaptığımız Ekopark'ta İzmit'e değer katan, Türkiye'de örnek bir projedir. İzmit Belediyesi, kentin her noktasında iz bırakacak eserler yapıyor. Hiçbir siyasi ayrımı gözetmeden yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bizler bazıları gibi söz de değil özde çevreciyiz. Ekopark bunun en güzle örneğidir. Çevre konusunda çok hassasız. İzmit'e ayrı bir prestij katan Ekopark yeşille, doğa ile vatandaşlarımızın buluşma noktası olacaktır. Her şeyi ile doğaya saygının en güzel örneği olan Ekopark, halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Doğan, Ekopark'ın yenilenebilir enerji sistemleriyle, insan ile doğa arasında bir denge kurduğunu da belirterek, "Bu park doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan sağlayacak şekilde hizmet verecek. Ekopark, bölgesel anlamda ve Türkiye ölçeğinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu proje ekopark temasına uygun olacak şekilde, geri dönüşümlü ve doğada çözünebilir malzemeler kullanılarak, örnek bir park alanı olarak tasarlandı. Parkın enerji ihtiyacı off-grid güneş ve rüzgar enerjisi ile karşılanacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı ve katılımcılar hep birlikte parkı gezdiler.

Şirintepe Çamlık mevkiinde 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde 2 milyon 144 bin liraya yaptırılan Ekopark'ın içinde 500 metrekarelik kendi kendini temizleyen biyolojik gölet, 5 adet satış kulübesi, 8 adet ağaç ev, 30 masalık piknik alanı, gölet çevresinde yarı açık mutfak, çocuk oyun alanları, küçük hayvan kulübeleri, açık oturma alanları, mini şelale, fitnes alanları, manzara seyir terası gibi birçok alan yer alıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekopark Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement