Ekos Klinker Tuğla'dan 2015'te Yeni Fabrika - Son Dakika
Güncel

Ekos Klinker Tuğla'dan 2015'te Yeni Fabrika

Ekos Klinker Tuğla\'dan 2015\'te Yeni Fabrika

Ülkemizin ateş tuğlası tekniğiyle klinker tuğla üretimi gerçekleştiren tek fabrikası konumunda bulunan EKOS Klinker Tuğla, 2015 yılına iddialı giriyor.

13.01.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dekoratif cephe ve zemin kaplama tuğlaları, klinker tuğla, cotto ve terracotta ürünlerinin satış ve pazarlamasını gerçekleştiren firma, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçecek yeni fabrikası ile üretim kapasitesini 3 katına çıkarmayı ve pek çok yeni ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyor.

A.T.S. & EKOS Grubu olarak işçisinden teknik kadrosuna, satın almadan satış pazarlamasına toplam 60 uzman personeli istihdam eden firma, 12 ay boyunca kesintisiz üretim gerçekleştiriyor. Grubun toplam üretim kapasitesi 6.000 ton civarında ve bu miktar toplam satışlara paralellik gösteriyor. EKOS Klinker Tuğla, piyasanın artan taleplerini karşılayabilmek üzere yeni bir fabrika kuruyor. Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçecek yeni fabrika, yaklaşık 15.000 metre kare üzerinde bulunan 8.000 metre karelik imalata ayrılmış binasıyla modern bir tesis olarak inşa ediliyor. Tamamlandığında klinker kaplama tuğlaları, Cotto, terracotta ve diğer ince kaplama tuğlalarının ileri teknoloji ile üretileceği tesis, enerji verimliliği hesaba katılarak seçilen makine parkurunun yanı sıra iş güvenliği açısından da yurt dışındaki birçok tesisten daha iyi durumda olacak. Nisan ayı içinde ilk ürünlerini vermesi planlanan fabrika, EKOS Klinker Tuğla'nın üretim kapasitesini 3 katına çıkaracak. Aynı zamanda yüksek verimli üretimi ile de firmanın pek çok yeni ürünü piyasaya sürmesini sağlayacak. EKOS Klinker Tuğla Genel Koordinatörü Oytun Sidal "2015 yılının ilk çeyreğinde yeni fabrikamızı devreye almayı planlıyoruz. İnşaatımız bitmek üzere, makinelerimizin pek çoğunun da imalatı bitme aşamasına geldi. Ocak ayında montajlarımız başlayacak ve eğer ülke ekonomisinde ve pazarda ciddi bir durgunluk yaşanmaz ise, 2014 yılının çok üzerinde bir satış yakalamayı umuyoruz. Projeksiyonlarımız da bu artışı teyit eder nitelikte. Seneye bu zamanlarda çok daha iddialı ürünlerimizin tanıtımını yaparak projelere sunmayı hedefliyoruz." diyor.

EKOS Klinker Tuğla, 2015 yılında yeni fabrikanın devreye girmesiyle her yıl %35 ila %40'lık bir artışa imza atmayı ve toplam kapasiteye 5 yıl içerisinde ulaşmayı bekliyor. Bu sayede üretim kapasitesi ile birlikte ürün çeşitliliğini de artıracak olan firma, ilerleyen süreçte ihracat çalışmalarına da ağırlık verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekos Klinker Tuğla'dan 2015'te Yeni Fabrika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement