Ekoturizm'de Yüksek Lisans Fırsatı - Son Dakika
Güncel

Ekoturizm'de Yüksek Lisans Fırsatı

Ekoturizm\'de Yüksek Lisans Fırsatı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ekoturizm Tezli Yüksek Lisans Programı için talep almaya başladı.

28.06.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ekoturizm Tezli Yüksek Lisans Programı için talep almaya başladı.

İKÇÜ Orman Fakültesi Ekoturizm Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Musa Genç, ekoturizmin yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti ve bunun yanı sıra yerel halkların ekonomik kalkınmasına destek olurken, sosyal ve kültürel bütünlüklerini koruyup gözeten bir yapıda olduğunun altını çizdi.

Alanında Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliğiyle öne çıkan İKÇÜ Ekoturizm Tezli Yüksek Lisans Programı'nın; Orman Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kurulmuş disiplinler arası bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Prof.Dr.Genç, ekoturizmdeki gelişmelerin ortaya çıkışında gerek toplumsal, gerekse hukuki pek çok faktörün etkili olabildiğini hatırlatarak programa dahil olacak öğrencilerin farklı bilim dallarından alacağı derslerle ekoturizmi çok boyutlu öğrenme ve uygulama yapma şansını yakalayacaklarını ifade etti.

Programa başvurabilmek için Orman, Su Ürünleri, Veterinerlik, Sağlık Bilimleri, Ziraat, Ziraat ve Doğa Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Turizm, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültelerinin herhangi bir bölümünden; Beden Eğitimi ve Spor, Sağlık Eğitim ve Yabancı Diller Yüksekokullarından; farklı fakültelerin Biyoloji, Coğrafya, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak gerektiğini belirten Prof.Dr.Genç, ayrıca herhangi bir fakülte ya da yüksekokulda 4 yıllık lisans öğrenimini tamamlamış turist rehberi kokartına veya alan kılavuzluğu belgesine sahip olanların da "Ekoturizm Tezli Yüksek Lisans Programında" doğrudan ders alabileceğini söyledi.

MEZUNLARIN İSTİHDAM ALANLARI OLDUKÇA GENİŞ

Ekoturizm Tezli Yüksek Lisans Programı'ndan mezun olan öğrencilerin kendi ilgi alanları çerçevesinde son yıllarda oldukça revaçta olan ekoturizm ve ekotur işletmeciliği yapabileceklerini, dilerlerse de akademik kariyer yapabileceklerini belirten Prof.Dr.Genç, bunun yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlükleri'nde de çalışma imkanı bulabileceklerini ifade etti. Program dahilinde 2014-2015 güz yarıyılı için 2 adet yabancı öğrenci, 10 adet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul edilecekken 1 adet de yatay geçiş kontenjanı bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekoturizm'de Yüksek Lisans Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement