Ekranda Bir Yıl Böyle Geçti - Son Dakika
Magazin

Ekranda Bir Yıl Böyle Geçti

Ekranda Bir Yıl Böyle Geçti

Ticari kuruluşlar yıl sonunda 'stok sayımı' yaparlar.

31.12.2011 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticari kuruluşlar yıl sonunda 'stok sayımı' yaparlar. Bizim Yakından Kumanda'nın stok sayımı da artık geleneksel bir hal aldı. 10 yıldan uzun bir süredir, senenin bu günlerinde, geride kalan yılın ekranımızda bıraktığı tortuları, parmak izlerini, buğuları sizlerle paylaşmayı adet edindim. Ama her yıl 'stokları gözden geçirirken' hayretler içinde kalmaya devam ediyorum. "Yahu bütün bunlar bizim televizyonlarda mı yaşandı?" diye... Eminim bu yıl da yılın laflarını, gaflarını, saflarını okurken siz de şaşıracak, hatırlayacak, öfkelenecek, keyiflenecek, kahkahalar atacak ve uzun uzun düşüneceksiniz.

REYTİNG ŞİKESİ

Yıla damgasını vuran olayların başında reyting operasyonu geliyordu. İlk kez teknik takip sonucu ulaşılan istihbarat değerlendirilip, hukuki soruşturma ve kovuşturma kararı alındı. Yılın bir başka özelliği ise büyük umutlarla ekrana sürülen yeni dizilerin neredeyse yüzde 90'ının hayal kırıklığı yaratmasıydı. Hayat Devam Ediyor ve biraz da Pis 7'li dışında yeniler arasında konuşulan dizi olmadı gibi. Televizyon izleyicisi; Öyle Bir Geçer Zaman ki, Muhteşem Yüzyıl, Fatmagül'ün Suçu Ne, Leyla ile Mecnun, Arka Sokaklar, Adını Feriha Koydum, Behzat Ç., Yer Gök Aşk ve Çocuklar Duymasın gibi 'geçen yıldan devredenlerle' oyalanmak zorunda kaldı.

#Sayfa#

TORBA DEĞİL Kİ BÜZESİN

Yılın ekranda sansasyon yaratan olayları ise Müge Anlı'nın Van depremzedeleri ile ilgili sözleri ve Burhan Akdağ'ın BJK TV'de Galatasaraylı siyahi futbolcu Ebue için sarf ettiği ırkçı söylemdi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise yılın son günlerinde Kürt sanatçı Rojin için dudaklarından dökülen "Aşufte" sözü nedeniyle çok eleştirildi ve sonunda özür dilemek zorunda kaldı. Mehmet Ali Erbil de yanındaki kadınları soran muhabirleri, "Haa onlar mı? Van'lı depremzede onlar. Yedirdik, içirdik, giydirdik" deyince şimşekleri üzerine çekti. Yarışmalar içinde Acun Ilıcalı imzalı Survivor, Yetenek Sizsiniz Türkiye, Yok Böyle Dans ve O Ses Türkiye çeneleri çokca meşgul etti. Özellikle vecize fabrikatörü Nihat Doğan'ın Survivor yarışmasına gitmeden önce gözyaşları içinde söylediği "Ülkemi size emanet ediyorum. Ona iyi bakın" sözleri pek çok geyik muhabbetinin konusu oldu.

TRT GERİ DÖNDÜ

Bilgi yarışmaları içinde ise Bloomberg'in Kelime Oyunu ve atv'nin Kim Milyoner Olmak İster?'i uzun soluklu yapımlar olarak rakiplerinden bir adım öne çıktı. Şike soruşturmasıyla birlikte yayıncı kuruluş Lig TV'nin içine düştüğü zor durum da yıla damgasını vuran olaylar arasındaydı. Star TV'nin Doğan Grubu'ndan Doğuş Grubu'na geçmesi de sektörü bir hayli hareketlendirdi. TRT'nin geçen yıl hem kanal sayısını arttırması, hem de içeriğini zenginleştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Özellikle TRT 1 diziler liginde başa güreşecek kaliteli yapımlarla bir süredir kumandalarda kaybettiği yerini yeniden almayı başardı.

#Sayfa#

2010 YILININ EN'LERİ, BOY'LARI

EN DERİNDEN GİDEN: Reyting köstebekleri

EN DERUNDAN GİDEN: Pargalı İbrahim Paşa

EN UMUT VAADEDEN: Meltem Miroğlu (Hayat Devam Ediyor), Okan Çabalar (5'er Beşer)

EN PARLATAN: Tuttuğu altın olan Acun Ilıcalı

EN ŞARLATAN: Twitter doktoru

EN TERLETEN: Yaşar Nuri Öztürk

EN FIRLATAN: Hürrem Sultan

EN TIRLATAN: Ali Kaptan

EN SOMURTKAN: Feriha

EN KIRILGAN: Dans ederken omzu çıkan Dima

EN ÇÖPÇATAN: Esra Erol

EN KAŞÇATAN: Nevşin Mengü (Kanal D - CNN Türk haber spikeri)

EN GEVEZE: Okan Bayülgen (tv8 ekranında haftada 5 gün)

EN AVİZE: Fatih Ürek (Gündüz ekranında pırıl pırıl)

EN DOBRA: Seda Akgül

EN BOMBA: Burcu Esmersoy

EN BEDBAHT: Hayat

EN HOYRAT: Mete

EN HAYRAT: Çeşme gibi ağlayan Fatmagül

EN ŞEN ŞAKRAK: Saba Tümer

EN AĞIR AKSAK: Prof. Hüseyin Hatemi

EN TELEKTÜEL: Haşmet Babaoğlu

EN VERİCİ EL: Yavuz Bingöl

EN KARİZMA: Jose Morinho

EN PRİZMA: Hülya Avşar (En soluk ışığı bile 7 renge ayrıştırıyor)

EN PLAZMA: Sibel Can (Hep kilolu gösteriyor)

EN TRİKA: Muhteşem Yüzyıl

EN KANATICI: Kurtlar Vadisi

EN YARATICI: Leyla ile Mecnun

EN ANTİPATİK: Sarkozy

EN SEMPATİK: Beyazıt Öztürk

EN TERESAN: Bu yıl da Yakından Kumanda...

#Sayfa#

YILIN LAFLARI

Yalçın Çakır, Flash TV'deki programında yaşlı konuğuna sordu: "İsminiz Tasvir değil mi? Peki ne demek Tasvir?" Teyze yanıt verdi: "Bilmem, öksüzmüşüm, koymuşlar..." Yalçın Çakır dayanamadı: "Zaten bu Türkiye'de öksüz olana gelen geçen herkes koyuyor!"

"Bende bir şey mi var? Nerem ötüyor?" (Mikrofonu parazit yapan jüri üyesi Müjde Ar'ın Artiz Mektebi rejisine canlı yayında sorduğu soru...)* "Şarkıyı söylerken bana geçiremiyorsun. Bunu ne yapacağız şimdi?" (Star Akademi'nin jüri üyesi Ajda Pekkan, performansından memnun kalmadığı yarışmacı Elyane'yi eleştirirken)

FOX'taki Tabu yarışmasında, Deniz Bedük adlı yarışmacı 'Sevda' kelimesini şöyle anlatmaya çalıştı: "Silikonlu Demirel!"

"Bence moda, insanın yakışan yerini dövdürmesidir!.." (Beyazıt Öztürk, Engin Altan Düzyatan'ın göbeğindeki dövmeyi gördükten sonra)

Kanal D Ana Haber'de Mehmet Ali Birand ağabeyimizin dili bir türlü "Burdurlular" lafına dönmedi: "Hükümetin bedelli askerlik kararına en çok üzülenler Budurbu... Bulurbu... Burlar oldu... Zira Buldurlu esnafı...Burdurlu esnafı... Evet, Burdurlu, doğru söylüyorum... Esnafın en büyük gelir kaynağı bedelli ve dövizli askerlikti..."

R'leri söylemekte güçlük çeken Beyaz, yine telaffuzunun kurbanı oldu. "Maykus Meyk'i maç yönetiyken ayı soktuğunu biliyoy muydunuz? Yanlış anlaşılmasın ayıda Y (R) hayfi vay!"

#Sayfa#

Ezel dizisinde Eyşan, son derece düşünceli görünen Kenan Birkan'a soruyor: "Ne düşünüyorsun?" Kenan Birkan'ın yanıtı, bu karakterin cinsel tercihi konusunda kafaları karıştırıyor: "Düşünüyorum... Ramiz neden beni değil de Selma'yı seçti?"

Mehmet Ali Birand, ana haberde Kanal D'nin dizisinin ismini telaffuz etmeye çalışırken adeta ecel terleri döktü: "Sevgili seyirciler Kanal D'nin fenomeni, Öyle Bir Geçen... Öyle Geçer... Öyle Bir Geçer Zaman ki... Bunun zaten başından beri doğru dürüst adını okuyamadım..."

Kanal 7'de İzzet Yıldızhan'ın programında kaşıkçı amca mani okurken, "Karısına g.tünü dönüp yatan adamdan hayır gelmez" dedi. İzzet Yıldızhan hemen toparladı: "Ona sırtını dönüp yatan diyelim..."

America's Got Talent yarışmasında (Bizdeki Yetenek Sizsiniz'in ABD'deki orijinali) jüri üyesi Sharon, sahnede kocasının taklidini yapan yarışmacıya takdir duygularını şu sözlerle ifade etti: "Gerçekten kocam olup olmadığını anlamam için pantolonunu indirmen lazım! Sadece oradan anlayabilirim..."

Beyaz Show'da sokaktaki vatandaşa Eyyvah Eyvah 2 filmiyle ilgili beklentileri soruluyordu. Bir delikanlı şöyle dedi: "Ata Demirer birinci filmde babasını bulmuştu. İkinci filmde babayı bulabilir!"

NTV'deki Fazla Mesai programında aldatma ve ihanet konusu tartışılırken, Üstün Dökmen'den şu cümleyi işittik: "Adam fakir, aç, kendini kaldıramıyor, neyi kaldıracak?"

TNT'deki Arım Balım Peteğim programına konuk olan Şafak Sezer, konu burçlardan açılınca şöyle dedi: "Burcum Erol Büyükburç, yükselenim Yüksel Aytuğ!"

#Sayfa#

Yemekteyiz'de Karadenizli Zeynep Hanım yarışmacılara hamsili pilav yapmıştı ama yarışmacılar hamsili pilavın ana yemek olamayacağını söyleyince Zeynep Hanım şu savunmayı yaptı: "Hamsili pilav tek başına bir bireydir!"

"Tam söyleyecektim, 'Gol olur' diye, konuşturmadın... Gecikmeli Rıdvan yaptın beni!" (TRT 1'de yayınlanan Beşiktaş- Gaziantep B.Ş.B. maçının yorumcusu Yılmaz Vural'ın, spiker Erdoğan Arıkan'a sitemi)

Telegol'den ilginç bir diyalog:

GÖKMEN ÖZDENAK: Messi evli mi?

SERHAT ULUEREN: Hayır, değil.

GÖKMEN ÖZDENAK: Evlenmesi ve çoğalması lazım...

Beyaz TV'deki Yüksek Gerilim programından bir diyalog:

SERDAR ARSEVEN: Bağırmayın lütfen.

MEHMET FARAÇ: Bağırmıyorum, sesim gür çıkıyor.

ARSEVEN: Bülent Ersoy'un da sesi gür.

FARAÇ: Bülent Ersoy'un sesi gür değil, Hasan Mutlucan'ın sesi gür. Bir daha Hasan Mutlucan dinlemezsiniz inşallah!

Telegol'den bir diyalog:

AHMET ÇAKAR: Daum senden benden daha yerlidir. Yer sofrasında bağdaş kurup bir analı kızlı çorba içer, şaşırırsın.

ERMAN TOROĞLU: Analı kızlı çorba mı içer, yoksa analı kızlı...

#Sayfa#

tv8'deki Her Şey Futbol programında Hagi'nin basın toplantısı görüntülerinin ardından Faik Çetiner soruyor: "Ne diyorsun abi?" Sinan Engin yanıtlıyor: "Çok güzel... Tercüman kilo almış..."

Açıl Susam Açıl'dan bir diyalog: :

MEHMET ALİ ERBİL: (Yılbaşı düdüğünü üfledikten sonra) Benimki neden yamuk gidiyor Tarık Abi?

TARIK PABUÇÇUOĞLU: Sünnetçi doğru kesmemiştir, ondandır.

Okan Bayülgen, Disko Kralı'nda sordu: " Japonya'daki santralden yayılan nükleer bulut bizim ülkemize ulaştığında ne yapmayı düşünüyorsunuz?" Yılmaz Morgül yanıtladı: "Bugüne kadar biriktirdiğim başlık paralarıyla bir nükleer başlık satın alıp kendimi korurum."

Beyaz Show'da sokaktaki kaynanalara, ünlü model Karolina Kurkova'nın fotoğrafını gösterip sordular: "Böyle bir gelininiz olsun ister misiniz?" Bir teyzemiz, kızın upuzun boyuna bakıp şöyle dedi: "İyi olur vallahi, güzel perde asar!"

TNT'de Hande Ataizi'nin sunduğu izdivaç programında Aysel Hanım, talibi Taner Bey'e "Ben verici bir kadınım. Her türlü, her şekilde veririm" deyince, Ataizi cümleyi derleyip toplamak için uzun süre ter döktü. * Survivor'da Nihat Doğan'ın 'kadın düşmanı' ilan edilmesine yol açan sözlerinden en affedilmez olanı şöyleydi: "Ben bunları ekmek arası kaşar diye yerim!" * Beyaz'dan konuğu Ozan Doğulu'ya: "4 yaşında konservatuara girmişsin, 6 yaşında yılın sanatçısı seçilmişsin, 12 yaşında piyano dersleri vermeye başlamışsın. Bu durumda senin 10 yıl önce ölmen gerekiyordu..."

#Sayfa#

"Yatıştırıcı hapların şehir sularına karıştırılması taraftarıyım. Basacaksın antidepresanı şebeke suyuna, bak trafikte kavga falan kalıyor mu?" (TV8'in sunucusu Seda Akgül'ün ilginç önerisi)

"Nihat Doğan olmak, arkadaşın 05 uç istediğinde 07 verip, 'Üstü kalsın' diyebilmektir!" (Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmacısı Çisil Ertürk'ün sözleri)

"Seks, briç gibidir. Eğer iyi bir partnerin yoksa, elinin iyi olması gerekir!" (Biography Channel'daki Depo Savaşları programından)

Çocuklar Duymasın'da Taşfırın Haluk, Yunanistan ekonomisinin neden bozulduğunu şöyle açıkladı: "Batarlar tabii... Biz gazetelerden kupon kesip tabak çanak sahibi olmaya çalışırken, onlar tavernalarda ha bire tabak kırıyorlardı!..."

"Kim koydu o direği oraya? Top direkten döndü..." (Stoke City-Beşiktaş maçını Star ekranlarında anlatan spiker Emre Tilev, Ouaresma'nın direkten dönem şutunun ardından böyle ağıt yaktı)

5 yaşındaki Enes'in maganda kurşunu ile vurulup hayatını kaybettiği Kırıkkale'deki düğünde yapılan anons şöyleydi: "Abicim lütfen havaya sıkmayın. Elektrik tellerine geliyor!"

Kim Milyoner Olmak İster?'den bir diyalog:

KENAN IŞIK: (150 kilo olan yarışmacıya) Adanalısınız, kebaplar mı sizi bu hale getirdi?

YARIŞMACI: Ben memur çocuğuyum. Bulgur pilavı beni bu hale getirdi.

#Sayfa#

Spiker Ertem Şener, Beşiktaş - Maccabi Tel Aviv maçında yine döktürüyordu: "4 golden 3'ü kafayla geldi. Beşiktaş'ın kafası bu akşam gerçekten de güzel!" Bir başka teşbih: "Bir insan ya sağ ayağıyla ya sol ayağıyla pas verir. Ama Quarisma sanki üçüncü ayağıyla pas veriyor..."

Müjdat Gezen evhamlı kişiliğinin sebebini NTV'deki Bayram Sohbetleri'nde açıkladı: "Evham bana annemden geçti. Bir gün 'Turne için Avustralya'ya gidiyorum' dedim, 'Yavaş git' dedi..."

TNT'deki izdivaç programında damat adayına "Mutfakla aran nasıl?" diye sordular. Bizimki başladı fantezilerini sıralamaya: "Mutfakta daha güzel şeyler yapılabilir. Malum, ev sadece yatak odasından ibaret değil..."

TRT 1'de yayınlanan Tosun Paşa filminin 25 dakikasının kesilmesine Müjde Ar, Artiz Mektebi'nde ilginç bir yorum getirdi: " Adile Naşit'in hamamda göbek attığı sahneyi kesmişler. Galiba Adile Naşit'i kanal çok seksi bulmuş!"

Ramazan Eğlencesi programında Mehmet Ali Erbil'in sözleri: "Biliyorsunuz erkeklere hareme girmeden önce operasyon yapılıyor. Operasyondan sonra kılıç kalkan oynayamıyorsun."

Nilgün Belgün, Burada Laf Çok'ta anlattı. Komşusu gece yarısı kapısına dayanmış, "Kuşumu gördünüz mü?" diye. Bizimki terslenip "Ben sizin kuşunuzu, muşunuzu görmedim beyefendi" demiş. Meğer adamcağız, kafesinden kaçan kuşunu arıyormuş! (Kuşu, Nilgün Belgün'ün kedisinin yediği daha sonra anlaşılmış.)

#Sayfa#

Yerden Göğe programında Rasim Ozan Kütahyalı, konuğu Saba Tümer'e sordu: "Kaç kez aşık oldun?" Saba'dan ilginç bir yanıt geldi: "İki buçuk kere aşık oldum. Biri yarım kaldı. Yazık oldu çocuğa..."

"Ay ne kadar cahilsiniz... Kediler bile iki lisan biliyor. Mart'a kadar ayrı, Mart ayında ayrı lisan konuşuyorlar." (Huysuz Virjin'in dans yarışmasında jüri üyelerine çemkirmesi...)

"Birinciye 100 bin lira ödül... Müessese vermezse ben vereceğim. Vermek için her gece E 5'e çıkacağım. 10 yılda parayı toplayamazsam, ev açacağım..." (Huysuz Virjin'in dans yarışmasındaki adaylara vaadi!)

Artiz Mektebi'nde Müjde Ar küvette oyuncak ördekle gösteri yapan yakışıklı gence şöyle dedi: "Nurgül (Yeşilçay) senin ördeğini ellemek istiyormuş!"

Şafak Sezer'den Pişşti programında ilginç bir Tuğba Ekinci yorumu geldi: "Tuğba'nın iki şarkısı da birbirine çok yakın... O şimdi asker, kondom ister!" Bu yoruma Özlem Tekin'den ikinci bir yorum geldi: "Asker ne yapacak kondomu ya?"

Okan Bayülgen, Disko Kralı'nda konuğu Tan'a sordu: "Niye henüz evlenmedin?"Tan'dan şaşırtıcı bir yanıt geldi: "Henüz tek kadın yetmediği için!"

Disko Kralı'na telefon bağlantısı ile katılan seyirci Ayça Aydoğdu'nun dilinin kemiği yoktu: "Bu arada konuğunuz Nez'in poposunu görmeyeli uzun süre olmuştu. Kendisine teşekkür ederiz..."

Gani Müjde'den Pişşti programında ilginç bir öneri geldi: "Nihat Doğan 50 günde 14 kilo vermiş. Arkadaşlar hesapladı, Nihat adada 300 gün kalsa, tümden yok olacak. Aramızda imza toplayalım da Acun programa devam etsin!.."

Beyaz, şov programında 16 yıldır aynı sandalyeyi kullandığını söyleyip ekledi: "Ah şu sandalyenin dili olsa da anlatsa... 16 yıldır hep aynı şeyi gördü!.."

#Sayfa#

YILIN GAFLARI

Bloomberg'deki Kelime Oyunu yarışmasında, Eda Hanım'a soruldu: "Memelilerin gökyüzündeki temsilcisi?" Öğretmen Eda Hanım duraksamadan yanıt verdi: "Hostes!" (Doğru yanıt tabii ki 'yarasa' olacaktı)

Hülya Avşar, programında ağırladığı köpek terbiyecisine şöyle dedi: "Sizin özel hayatınıza köpeğiniz Pascal'dan başka birinin gireceğine inanmıyorum. Siz ona da böyle davranırsınız: Yat! Domal!"

Beyaz Show'da harem ağalarının hadım edilmesiyle ilgili muhabbetin ardından ilginç bir diyalog gelişti: SELİM BAYRAKTAR: Sümbül Ağa'yı içimde hissediyorum.

BEYAZ: Rolüne nasıl hazırlandın diye sormayacağım o zaman!..

32. Gün programında Mehmet Ali Birand, Şener Şen'in oynadığı filmlerden bahsederken; " Kemal Sunal'la birlikte rol aldığınız Kibar Zeyno filminden bahseder misiniz?" dedi. (Kibar Feyzo olacak tabii ki)

Yok Böyle Dans'ın jüri üyesi Tan Sağtürk, Nez'in performansını değerlendirirken çam devirdi: "Adımlarını iki katı hızlandırmak zorundasın. O zaman göreceksin ki DÖRTNALA koşuyorsun!"

Kanal D Ana Haber'de Mehmet Ali Birand'dan şu anonsu işittik: "Siirt Eruh'ta bir grup PKK'lı, askerin teslim ol çağrısına ateşkesle karşılık verince çatışma çıktı..."

Kadın pilotları ağırlayan Saba Tümer sordu: "İzleyicimiz soruyor: Kaptanlarımız sefere çıktıklarında uçağı aynı kaptan mı indiriyor? Bir başka deyişle kaldıran mı indiriyor? Hah hah haaaa!" O sırada ekranın altında "Helikopter düştü: 5 şehit" yazıyordu.

#Sayfa#

Okan Bayülgen, Disko Kralı'nda Karabükspor'un siyahi futbolcusu Emenike'nin görüntüleri sırasında "Ne bu ya, tekneyle gelen arkadaşlardan mı" deyince, siyahilere ve mültecilere 'ırkçı saldırıda bulunmakla' eleştirildi.

Beyaz, programı sırasında gerçekleştirdiği mini yardım kampanyasına bağışta bulunanların isimlerini okuyordu: "Salih Turgut, çok büyük bir meblağ bağışladığı için adının açıklanmasını istememiş... (Ayılıyor) Ama açıkladık sanıyorum biz burada artık..."

Cüneyt Özdemir, 5N 1K'da sordu: "Usame Bin Ladin'i İslam'a uygun bir şekilde yıkayıp KENEFLEDİKTEN sonra mı denize attılar?" (Tabii ki "kefenledikten sonra" demek istemişti)

Müge Anlı programında polis ve askerin Van depremindeki kurtarma çalışmalarındaki özverisini anlatmak isterken kastını aşan cümleler kurdu: "Her fırsatta çocuklara taş attıran, onları dağlarda kuş gibi avlayanlar, felaket olunca gelsin asker, polis diyorlar. Herkes haddini bilsin..."

Burhan Akdağ, Beşiktaş TV'de Galatasaray'ın siyahi futbolcusu Ebue için, "Bunlardan National Geographic kanalında çok var" deyince büyük eleştiri aldı.

Mehmet Ali Erbil, yanındaki kadınları soran magazin muhabirlerine, "Onlar Van'lı depremzedeydi. Yedirdik, içirdik, giydirdik" deyince büyük tepki aldı.

Disko Kralı'nın konuklarından Akasya Asıltürkmen, Özge Uzun'un Cemal Hünal'la yaşadığı 'balata gafı' görüntülerini izlerken, "S.çıyor o arada" lafını ağzından kaçırıverdi.

#Sayfa#

Canlı Para'nın sunucusu Engin Altan Düzyatan'ın şaşkınlık verici sorusu: "Zülfiye Hanım, siz TEK KARDEŞ misiniz?

Esra Erol'da Evlen Benimle programında her konuda yorum yaparak etrafa bilgi saçan (!) Nuray adlı hanımın gafı akıllara zarardı: "Atatürk'ün dediği gibi, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum..."

Sırat dizisinde Galip Bey'in gelini, kaynını arayıp "Nerede olduğumu bilmiyorum, gelin beni alın" dedi ve daha sonra diğer kayın gelip, gelini o bilinmeyen (!) yerden aldı.

Davut Güloğlu, Ece Erken'in programında Ceylan'ın klibini izledikten sonra şarkıcıya dönüp, sordu: "Ne güzel klip olmuş. Peki görüntülerdeki kıç senin mi?"

Sağduyu programından bir diyalog:

SEDAT YAZICIOĞLU: "Zati Sungur illüzyon yapmaya devam ediyor mu?"

ENİS TALAS: "Maalesef... Kendisi vefat etti!" * Hande Ataizi'nin TNT'de sunduğu programa telefon bağlantısı ile katılan vatandaşa, talip olduğu hanımefendi "Ben hem iyiyim, hem kötüyüm" dedi. Adam da bunun üzerine "Müslüman kadınlar kötü olmaz" diyerek, hanımefendiye sözde kompliman yaptı. Ne var ki kadının adı Maria idi ve Hıristiyan'dı!

TNT'deki izdivaç programında kadın, damat adayına sordu: "Kaç çocuğunuz var?" Heyecanlı olduğu her halinden belli olan aday saçmaladı: "İki oğlum var, birisi kız!"

#Sayfa#

Disko Kralı'ndan bir kesit:

OKAN BAYÜLGEN: En sevdiğiniz bilim adamı kimdir?

NİRAN ÜNSAL: Victor Hugo.

ATİLLA TAŞ: Evet o da 'Sefiller'i buldu! * Disco Kralı'nda Okan Bayülgen, Hepsi grubu üyelerinden Eren'e sordu: "www'nun açılımını biliyor musunuz?" Eren yanıtladı: "İnternete bir şeyin girmesi..."

Disco Kralı'na telefon bağlantısı ile katılan seyirci Rojda Güldağ, konuk Hüsnü Şenlendirici'ye soru sormak isterken büyük bir çam devirdi: "Benim zurnacıya bir sorum olacak!"

TNT'nin izdivaç programında damat adayı Mustafa Bey'e, talip olduğu hanım sordu: "Eski eşinizden neden ayrıldınız?" Mustafa Bey yanıt verdi: "Aramızda geçimsizlik ve ŞİDDETSİZLİK vardı!"

Erman Toroğlu konuk olduğu Kanaltürk'ün yeni şov programındaki sözleriyle sunucu Önder Açıkbaş'ı zor durumda bıraktı: "Eskiden muhabirler maç sırasında sahaya girerdi. Adam sakatlanmış, mikrofonu burnuna dayıyor: 'Ne hissediyorsun?' Ulan adam ne hisseder? 'Şeyin damını hissediyorum' der tabii..."

Habertürk spikeri Duygu Canbaş, canlı yayında depremle ilgili bilgileri paylaşırken;"Deprem her ne kadar yurdun doğusunda, Van'da da olsa hepimiz üzüldük" dedi. Talihsiz spiker daha sonra yanlış anlaşıldığını ifade ederek, özür diledi.

Beyaz TV'de konuk Berhan Şimşek'e soruldu: "Siz Minyeli Abdullah'ı canlandırdınız sonra da CHP'den milletvekili oldunuz. Bu tuhaf değil mi?" Şimşek, bu garip soruya 'kapak' gibi bir yanıt verdi: "Ben Mehmet Ali Ağca'yı da oynadım ama gidip terörist olmadım!"

#Sayfa#

Mehmet Ali Birand'ın dili, Kanal D Ana Haber'i sunarken fena sürçtü: "Başbakan, BDP'ye Zeynep... Pardon, zeytin dalı uzattı..."

Flash TV'nin ana haber bülteninde şöyle bir alt yazı vardı: 'Takla atan araç devrildi!'

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasındaki soru izleyenleri güldürdü: Anadolu'da rüzgar çağırmak için kullanılan söz hangisidir?

a) ya Ali

b) Kazım Kazım

c) Haydar Haydar

d) YUSUF YUSUF!

TRT Spor kanalında, Fenerbahçe'nin kaptanı Alex'in geçen sezon attığı goller yayınlanırken ekrandaki 'Bank Asya 1. Lig 12. Hafta Özetleri' ifadesi dikkat çekti. Bu büyük gaf, "TRT Fenerbahçe'yi küme düşürdü" esprilerine yol açtı.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin sezon finalinde Ali Kaptan havaya ateş ettiği sırada Cemile, "Ali" diyeceğine, karşısındaki oyuncuya gerçek ismiyle hitap edip, "Erkan" demesin mi?

4 saatlik seçim yayını maratonu Mehmet Ali Birand'ı yormuştu. Sonlara doğru şöyle dedi: "Şimdi bir de Akmerkez'e gidelim... Ay Akmerkez demişim, Ak Parti Genel Merkezi'ne gidelim..."

Seyirci, Beyaz Şov'un konuğu Mustafa Üstündağ'a telefonda sordu: "Dizideki gibi zenginden alıp, fakire veriyor musunuz?"

ÜSTÜNDAĞ: Valla ben herkese vermeye çalışıyorum...

BEYAZ: İyi halt ediyorsun...

ÜSTÜNDAĞ: (Soruyu soran seyirciye) Rezil ettin beni yaa!...

#Sayfa#

YILIN SAFLARI

Nouma, Beyaz Show stüdyosunda "Pascal bizi diskoya götür" diye tezahürat yapan seyircilere yanıt verirken, yarım yamalak Türkçesi ile "Göt...ür, göt...ür" deyince, Beyaz hemen duruma el koydu: "Pascal, o dediğin kelime bütün haldedir. Öyle ikiye bölersen, hele ki yanlış yerden bölersen hiç olmaz!"

Passaparola'dan bir diyalog:

METİN UCA: Atların kıllarının temizlenmesi işlemi? (Doğru yanıt 'tımar' olacak)

TARIK ÜNLÜOĞLU: Epilasyon?..

Saba Tümer, konuğu şarkıcı Tan'a sordu: "Her gelene veriyor musun? Yani her isteyene veriyor musun?" deyince, Tan şaşkınlıktan öylece kala kaldı. Stüdyo ekibinin gülüşmesi üzerine Tümer, "Yani şarkı veriyor, onu söylemek istiyorum" diyerek durumu toparlamaya çalıştı.

Tatlı Sert'te telefondaki kadın, kocasına veryansın ediyordu: "Doğrusunu söylesin. İboş'unun üzerine yemin etsin, doğru söylesin..." Müge Anlı merakla sordu: "Yahu adam niye durup dururken İbrahim Tatlıses'in üzerine yemin etsin ki?.." Sonradan Müge'ye izah ettiler: Meğer çift, çocuklarına İboş ismini vermiş!

Hayata Gülerken programından bir diyalog: :

ECE ERKEN: (Konuğunun performansından sonra) Ayla senin bir de Yaprak Dökümü'nde çalan bir şarkın varmış. Onu biraz mırıldanabilir misin bize?

AYLA ÇELİK: Eeee... Şeyy... Az önce söylediğim şarkı oydu zaten!

#Sayfa#

Bir program için sokaktaki kadınlara mikrofon tutup sordular: "4 büyük meleği biliyor musunuz?" Kadınlardan biri, mahcup bir edayla yanıtladı: "Vallahi bilmiyoruz, biz buraların yabancısıyız!"

NTV'de Güne Başlarken'i sunan spiker Esra Sert, puan cetvelindeki takımların puanları yerine ligde oynadıkları maçların sayısını okuyunca, 18 takımdan 16'sının puanını (!) eşitlemiş oldu!

Bloomberg'deki Kelime Oyunu yarışmasında soru "Kas girişi anlamındaki İngilizce sözcük nedir?" şeklindeydi. 6 harfli kelimenin 2 harfi çıkmıştı. (...DO.) Sunucu İhsan Varol, kadın yarışmacıya tüyo vermek istedi: "Hani bazen kopar..." Kadın atıldı: "Kondom?.." İhsan Varol mahcuptu: "Yok canım, o kopmasın yaaa!.." (Doğru yanıt 'tendon'du)

Sibel Can, Saba Tümer'in programında, sanatçı ağabeyi ile dostluğunu anlatırken ilginç bir cümle kurdu: "Son günlerde hep Orhan Gencebay ile yatıp kalkıyorum..."

Master Chef'in Uzakdoğulu yarışmacısı Anyan Değirmenci, zaman darlığı nedeniyle yaşadığı heyecanı anlatmak isterken kırık Türkçe'si ile şöyle dedi: "Son 20 dakikada çok pandik oldum!"

Hande Ataizi, TNT'deki izdivaç programında sordu: "Eşinizden vefat ettiği için mi ayrıldınız?"

Disko Kralı'nda Okan Bayülgen sordu: "En sevdiğiniz yazar?" Konuklardan Ebru Şam yanıtladı: "Şu anda aklıma birisi gelmiyor. Çünkü çok kitap okuyorum..."

#Sayfa#

Şampiyonluk turunun ardından Lig TV mikrofonlarına konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman çok heyecanlıydı: "Artık yeni bir hedefimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde altımızı doldurarak yürümek istiyoruz..."

Kral TV'deki programda bir seyirci, çok sevdiği nişanlısı için Ebru Polat'tan 'Ben, Keyfim ve Kahyası' şarkısını istiyor. Ama şarkının sözleri şöyle: "Bitti sana gönlümün sevdası, Dikkat ağır gelecek faturası, Biz üç kişi daha çok mutluyduk, Ben, keyfim bir de kahyası..."

Mahmut Tuncer, programında birlikte kaçan iki gencin 'yuvasını yapmak' için anneyi ikna etmeye çalışıyordu. "Ne olur affedin bu gençleri. Sizin rızanızla evlenip mutlu olsunlar" dedi. Anne ne dese beğenirsiniz? "Bir daha yapmazlarsa affederim!.."

#Sayfa#

YILIN İTİRAFLARI

Volkan Konak başına gelen son derece talihsiz olayı, Show TV'deki yılbaşı konseri sırasında anlattı. Konserinden sonra ekipten biri Volkan Konak'ın yanına gelip "Ağabey bir hanımefendi kulise geldi, hatıra olarak senin gömleğini istiyor" demiş. Ancak sanatçı, giydiği gömleği biraz önce temizlenmesi için bir başka ekip üyesine verdiğinden, "Şu anda gömleğim yok. Ama şuradaki çiçeğin üzerindeki kartı yok edin ve hanımefendiye buketi hatıra olarak benim adıma verin" demiş. Bir süre sonra aynı delikanlı mahcup bir ifade ile geri dönmüş. "Ağabey, kadın çok sinirlendi. 'Bu ne terbiyesizlik? O çiçeği Volkan Konak'a ben gönderdim' dedi. Bir daha bizim konserlerimize asla gelmeyecekmiş..." Volkan Konak yılbaşı programında, kalbini kırdığı hayranına milyonların huzurunda çağrı yaptı: "Şu işe bakın, konserdeki 5 bin kişi arasında o kadının çiçeğini bulup ona göndermişim. Benim yaptığım öküzlükten başka bir şey değil. O hanımefendiye buradan çağrıda bulunuyorum. Yaptık bir öküzlük işte. Bizi affedip konserlerimize gelmeye devam etsin lütfen..."

#Sayfa#

Zuhal Topal'ın Star TV'deki izdivaç programında 60 yaşın üzerindeki hanımlar tartışıyordu.

DÜRDANE: "İnsan 90 yaşında da aşk yaşayabilir. Verici olmak lazım. Verirsen, alırsın..."

GANİME: "90 yaşındaysan artık ne verebilirsin, ne de alabilirsin..."

Disko Kralı'nda Okan Bayülgen'in lafı sürekli operaya getirmesini yadırgayan Linet sordu: "Nedir senin bu opera takıntın?" Okan her zamanki muzır yanıtlarından birini verdi: "Yıllar önce opera binasında tecavüze uğradım. Londra'daydım, operadaki hayalet bana tecavüz etti..."

"30 yaşıma kadar böndüm, 30'umdan sonra jön oldum." ( Sermiyan Midyat'ın Hakan Bey programındaki samimi özeleştirisi.)

#Sayfa#

YILIN ŞAKALARI

Funda Arar, Beyaz Show'a katılmadan önce 'kendi sürprizini' hazırlamıştı. Araştırmış, soruşturmuş ve Beyaz'ın annesini bulup, Kanal D stüdyolarında bir röportaj yapmış. Bunu da Beyaz'a haber vermeden, program ekibine göndermiş. Canlı yayın sırasında Funda, büyük bir gururla, "Beyaz'cığım hep sen sürpriz yapacak değilsin ya? Benim de sana bir sürprizim var" diyerek, bu bandı yayınlattı. Beyaz çok şaşırdı. "Olamaz, annem kameralardan nefret eder. Hiçbir programa katılmaz, nasıl ikna ettin onu?" dedi. Bu sözler üzerine Arar, iyice gururlandı. Ardından Beyaz, "Benim de sana bir sürprizim var" diyerek, sıradaki bandı yayınlattı. Bantta Beyaz, az önce Funda Arar'ın röportaj yaptığı hanıma soruyordu: "Merhaba ablacım, adınız?" Kadın yanıtladı: "Hülya Çiğdem..." Beyaz: "Mesleğiniz?" Kadın: "Turizm otelcilik..." Beyaz: "Peki annem misiniz?" Kadın: "Hayır!" Beyaz: "Ne iş yapıyorsunuz?" Kadın: "Profesyonel oyuncuyum!..." Dönüşte stüdyo yıkılıyordu. Meğer Beyaz, Funda'nın yapacağı sürprizden haberdar olmuş. "Beyaz'ın annesi" diye Funda'nın karşısına bir oyuncu hanımı oturtmuşlar. Ama saçını, makyajını, gözlüğünü de Nurten Hanım'a tıpatıp benzetmeyi ihmal etmemişler... Ava giderken avlanan Funda Arar fena halde mahcup oldu ama bu zekice şakayı olgunlukla karşılamayı da bildi.

#Sayfa#

ÇIKAR ACISI BİR GÜN

Etme-bulma dünyası işte... Funda Arar'a bu şakayı yapan Beyazıt Öztürk 'belasını' kendi doğum gününde, kendi programında buldu. Konuklardan Aydemir Akbaş, kalp krizi geçiriyormuş numarasına yatınca Beyaz Şov stüdyosu karıştı. Beyaz'ın yüzü bembeyaz oldu. Hatta konuklardan siyahi futbolcu Süleymanou'nunki bile... (!) Beyaz etrafa talimat yağdırıyordu: "Işıkları karartın, vantilatör getirin, doktor yok mu?" Sonunda Aydemir Ağabey'in gömleklerinin düğmelerini çözdüler. Alttaki beyaz tişörtünün üzerinde 'İyi ki Doğdun Beyaz' yazısını gören ünlü şovmenimiz, doğum gününde adeta yeniden doğmuş gibi oldu..

YILIN GOLÜ

Ali Kırca, Siyaset Meydanı'nda ağırladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na son soruyu sordu: "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da sizin gibi Fenerbahçe'yi tutuyor. 20 Mart'ta Aslantepe'deki Galatasaray- Fenerbahçe maçına beraber gelmeyi düşünür müsünüz?" Kılıçdaroğlu tereddütsüz yanıt verdi: "Tabii... Benim için bir sakıncası yok..." Bunun üzerine fanatik Galatasaraylı Ali Kırca, son dakika golünü attı: "İnsanlar bazen sevinçte, bazen tasada birleşir. Umarım 20 Mart'ta o statta siz de sayın Başbakan ile kederde birleşirsiniz... Bu da benden size bir son dakika golü olsun!.." (Ancak maçı deplasmanda Fenerbahçe 1-0 kazandı)

#Sayfa#

YILIN MAĞDURLARI

NTV Spor'da Güntekin Onay'ın sunduğu 5'te 5 yarışmasında Silkeborg takımının hangi ligde olduğu soruldu. Yarışmacı, kendinden emin bir şekilde doğru cevap olan 'Danimarka' seçeneğini söyledi ama Güntekin Onay doğru cevabın 'Finlandiya' olduğunu belirtip yarışmacıyı eledi.

14 Şubat akşamı Lig TV'deki 'Pazartesi Gecesi Futbolu' programına konuk olan şovmen Beyaz pek dertliydi: "Bendeki şansa bak, Sevgililer Günü'nde üç erkeğin yaptığı programa geldim!"

YILIN ISKALARI

TRT Müzik'te konseri yayınlanan Muazzez Ersoy, "Veda Busesi" şarkısını anons ederken şöyle dedi: "Herkes bu şarkının sözlerini Yusuf Nalkesen'in sevgilisine yazdığını zanneder. Oysa hasta çocuğu için yazmıştır..." Ama şarkının söz yazarı Orhan Seyfi Orhon'du ve bu şiiri ölen kızının ardından yazmıştı!

Canlı Para'dan bir diyalog:

YARIŞMACI MUZAFFER BEY: Engin Bey, ben sizin hayranınızım.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN: Teşekkür ederim.

MUZAFFER BEY: Gerçekten, Aşk Bir Hayal dizisinden beri sizi çok beğeniyorum.

ENGİN ALTAN: O dizide oynamadım ama olsun, yine de sağolun!..

#Sayfa#

YILIN ABARTMALARI

Oryantal Didem, kendisine örnek aldığı Nesrin Topkapı'ya saygısını ifade ederken şöyle dedi: "Hiçbir dünyada Nesrin Topkapı gibi dans eden biri yok!.."

TNT'nin izdivaç programında taliplerden Aslan Bey, sunucu Hande Ataizi'ne kompliman yapayım derken abarttı: "Sizin konserlerinizi ve kasetlerinizi kaçırmıyorum..." Konseri de kaseti de olmayan Ataizi, bozuntuya vermedi: "Bu yıl yaz konserleri vermeyi planlıyorum..."

YILIN GÖZLEMİ

Disko Kralı'nda yaşanan muhabbet unutulacak gibi değildi:

OKAN BAYÜLGEN: Yeni bir proje var mı?

EBRU ŞANCI: Evet, bir reklam filmimiz var. Konulu.

OKAN: Hay Allah... Konulu deyince benim aklıma bazı erotik filmler geliyor. Hani sadece o icraatın yer aldığı değil. Kadınla adam eve geliyor, konuşuyor filan... Peki içeriği nedir bu reklamın?

EBRU: Süt var içinde...

CEM ÖZER: (Konuğun dekoltesinden fışkıran göğüslerine bakarak) Ambalajını gördük zaten...

#Sayfa#

YILIN YALPASI

"Kaleci dokunmasa goldü..." (Hakem autu gösterince) "Dokunmamış!.." (Pozisyonun yavaşlatılmış tekrarının ardından) "Aslında dokunmuş!.." (Star'da Liverpool - S. Prag maçını anlatan spiker Uğur Önder'in kararsızlığı)

YILIN UYANDIRMASI

Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ canlı yayında Mehmet Ali Birand'a yeni içki yasaklarını anlatırken şöyle dedi: "Televizyon, faks, internet gibi araçlarla alkollü içki sipariş etmek yasak diyor yeni yasa. Televizyonla alkollü içecek sipariş etmek mümkün değil ama olsun, bu da olursa diye yasa sağlama alınmış diyebiliriz Birand. Siz de dikkatli olun!" Böylece Türk televizyon tarihinde ilk kez bir haberciden, anchor'ına canlı yayında 'alkol uyarısı' gelmiş oldu!

YILIN MOLASI

Samanyolu TV'deki 'A mı, B mi?' adlı yarışma "Gerçek ihtiyaç sahiplerinin yarıştığı program" sloganıyla ekrana getiriliyordu. Şubat ayında yayınlanan bölümde bu 'ihtiyacın' ne olduğu konusunda izleyicilerin kafası karıştı. Zira yarışan Yılgın Ailesi'nin küçük oğlu Mesut, bir ara ortadan kayboldu ve uzun bir süre sonra yeniden stüdyoya geldi. Anlaşıldı ki, küçük Mesut 'ihtiyaç molası' vermişti!

#Sayfa#

YILIN SOBE'Sİ

Hülya Avşar, Yetenek Sizsiniz Türkiye'de fena sobelendi. Sahneye Michael Jackson dansı yapmak üzere İstanbul'da çiçekçilik yapan Cihangir Bey geldi. Ama performansını göstermeden önce kendini jüri üyesi Hülya Avşar'a hatırlatmak istedi: " Zincirlikuyu'da size çiçek satmıştım Hülya Hanım, hatırladınız mı beni? Siz 20 lira verecektiniz ama arabada arkada oturan kişi '10 lira yeter' deyince, 10 lira verdiniz..." Avşar'ın mahcubiyeti sürerken, Acun Ilıcalı araya girdi: "Kimdi peki o arkada oturan?" Çiçekçi Cihangir yanıtladı: "Bilmiyorum. Muhasebecisiydi herhalde..."

YILIN FAZLA MESAİSİ

Oyuncu Nusret Çetinel geçen sezon tam 4 dizide birden aynı anda rol aldı. Behzat Ç.'de Harun'un babasını, Tek Türkiye dizisinde Reşit Ağa'yı, Muhteşem Yüzyıl'da Lala Kasım'ı, İzmir Çetesi'nde ise varlıklı Kazım Bey rollerini aynı zaman dilimi içinde üstlenerek kırılması güç bir rekorun sahibi oldu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ekranda Bir Yıl Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement