Ekranlara Yasak Geliyor - Son Dakika
Güncel

Ekranlara Yasak Geliyor

Ekranlara Yasak Geliyor

Merakla beklenen dizi Yasak başlıyor.

11.04.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu aşkın adı YASAK

Başrollerini Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk'ün paylaştığı TMC'nin ATV'de yayınlanacak olan yeni dizisi YASAK, bugün başlıyor!

Yapımcılığını Erol Avcı'nın, yapımını TMC'nin üstlendiği, yönetmenliğini Binbir Gece, Aliye ve Zerda gibi dizilerin yönetmeni Kudret Sabancı'nın yaptığı, Türkiye'nin ilk kadın romancısı Fatma Aliye'nin Muhadarat romanından esinlenilerek yola çıkılan "Yasak" dizisinin senaryosunu Emre Özdür, Volkan Sümbül, Ali Demirel ve Meryem Gültabak kaleme alıyor.

Yaklaşık 1 yıl süren senaryo çalışmaları ve dört aylık detaylı set hazırlıklarının ardından çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası'nda başlayan "Yasak" bu akşam ATV ekranında izleyicisiyle buluşacak.

Hikayesi Osmanlı döneminin son yıllarında geçen "Yasak"ın  kadrosunda Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk'ün yanı sıra Ezgi Eyüboğlu, Hakan Yufkacıgil, Gürbey İleri, Buket Dereoğlu, Tuğçe Kumral gibi başarılı oyuncular da rol alıyor.

Karaköy liman meydanı yeniden yapıldı

Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki on dönümlük alana setler kurulan dizi için, Karaköy limanı da adeta yeniden inşa edildi. 1000 metrekarelik alanda yeniden kurgulanan liman meydanına ayrıca Fikret Kuşkan'ın canlandırdığı Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu. Burak Yamantürk'ün oynadığı Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun olarak yeniden tasarlandı.

Kostümler için titiz hazırlık

Dönemi yansıtmak için titiz bir çalışma yürütülen Yasak'ın, kostümleri de özel bir önemle hazırlandı. Dizinin kostümleri için set içerisinde 300 metrekarelik bir dikim atölyesi kurulurken, yaklaşık 2 ay içerisinde bin adet kostüm dikti. Kostüm ve aksesuarlar için yaklaşık 3500 metre kumaş kullanıldı.

ÖN HAZIRLIK

Senaryo çalışmaları yaklaşık 1 yıl sürdü.
4 ay süren ön hazırlık çalışmalarının ardından set çekime hazır hale geldi.
Dizi içerisinde yer alacak görsel efekt sahneleri için dönemin görsellerinden yola çıkılarak hazırlanacak görüntüler için 25 kişilik ekip yaklaşık 4 aydır çalışmalar sürdürüyor.

PRODÜKSİYON EKİBİ

75 kişilik dekor ekibi
15 kişilik kişilik tasarım ve terzi ekibi
90 kişilik set çekim ekibi
25 kişilik görsel efekt ekibi

ATÖLYELER

300 metrekarelik kostüm dikim atölyesi
250 metrekarelik dekor ekip hazırlık alanı

PRODÜKSİYON NOTLARI

Dizinin çekim mekanları Beykoz Kundura Fabrikası'nda yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine kuruldu.
Nazım karakterinin köşkü 1500 metrekarelik alana; 12 ana mekan olmak üzere kuruldu.
Döneme uygun dekore edilen köşkün iç tasarımı Mısır ve Konya- Beyşehir'den getirilen malzemelerle hazırlandı.
1000 metrekarelik alana Karaköy Liman meydanı yapıldı.
Karaköy Liman meydanına ayrıca; 600 metrekarelik alan Nazım karakterinin şirket binası kuruldu.
Harici mekanlar için ayrıca 6 adet köşk fasatı inşaa edildi.
Dizinin ilerleyen bölümlerde göreceğimiz Hastane dekoru ve Kapalıçarşı'nın bir kısmı da hazırlıkları devam ediyor.
Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun şekilde yeniden tasarlandı.
Döneme ait çizimlerden yola çıkılarak 15 adet at arabası hazırlandı.
Görsel efekt sahneleri için 1000 metrekare blue box ve green box alanları yapıldı.

3500 metre kostüm kumaşı
1000 adet kostüm dikildi
1000 metre dekor kumaşı
2 ton dekor boyası
500 metreküp ahşap malzeme

Nazım Bey ve Calibe'nin evliliği: bir yanda aşk, bir yanda hırs

Dönemin önde gelen iş adamlarından Nazım Bey, eşinin ölümünden sonra uzun yıllar süren yalnızlığını, tüm beklentilerin aksine memur bir babanın kızı olan Calibe'nin aşkıyla unutur. Hiç düşünmeden Calibe ile evlenmeye karar veren Nazım Bey, bu evlilikle birlikte Calibe'nin geçmişini de hayatına sokacağını bilmemektedir.

Calibe, bir yanda önüne dünyaları seren, ona kendini değerli hissettiren hayran olduğu kocası Nazım Bey, diğer yanda ise yıllarca evlilik hayali kurduğu çocukluk aşkı Nejat'ın arasında kalır.
Yasak, bir kadının hırsını, bir adamın yalnızlığından aşkın büyüsüyle kurtuluşunu, bir başka adamın ise hayal kırılığı ile mücadelesini ve aslında her gün yıkılsa da yenisi kurulan hayalleri anlatıyor.

Ve bu aşk düğümü çözülmesi zor bir hal alıyor, çünkü aşkta adalet olmaz…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekranlara Yasak Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 14T Serisi İçin Geri Sayım Başladı: İşte Bilinen Özellikler ve Tanıtım Tarihi
    15:11 Xiaomi 14T Serisi İçin Geri Sayım Başladı: İşte Bilinen Özellikler ve Tanıtım Tarihi

    Xiaomi, akıllı telefon işindeki payını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Merakla beklenen Xiaomi 14T serisiyle ilgili bugüne dek elle tutulur bilgiler yoktu, ancak son raporlar telefonların HyperOS kodlarında ortaya çıktığını gösteriyor. Xiaomi 14T Pro'nun Redmi K70 Ultra'nın modifiye edilmiş bir sürümü olacağı iddia ediliyor. Serinin özellikleri arasında kablosuz şarj, Leica lensli telefoto kamera, 144 Hz ekran ve OIS'li Leica kamera yer alacak. Xiaomi 14T serisinin küresel lansmanının eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

  • App Store'da hata: Uygulamaların milyonlarca dolar kazandığı söyleniyor
    15:10 App Store'da hata: Uygulamaların milyonlarca dolar kazandığı söyleniyor

    App Store'da bulunan bir hata, bazı iOS geliştiricilerinin gelirlerinin milyon dolar seviyesine ulaştığını ortaya çıkardı. Apple, App Store Connect'te yaşanan hatayı kabul etti ve yanıltıcı gelir raporlamasını düzeltmek için çalıştığını belirtti.

  • Türkiye'nin metrealtı çözünürlüklü ilk gözlem uydusu İMECE'nin birinci yılı tamamlandı
    15:10 Türkiye'nin metrealtı çözünürlüklü ilk gözlem uydusu İMECE'nin birinci yılı tamamlandı

    İMECE, son teknoloji özellikleriyle dikkat çeken bir uydu olarak tarihe geçti. İlk yılını tamamlayan İMECE, TÜRKSAT 6A'nın da 2024'te uzaya gönderileceği müjdesiyle gündemde. Uydu, 700 km irtifaya ulaşabiliyor ve 27 bin km hızla hareket edebiliyor. Ayrıca 16 km genişliğinde ve 1000 km uzunluğunda bir bölgeyi tek karede görüntüleyebiliyor. İMECE'nin gelecekte de önemli başarılara imza atması bekleniyor.

  • Bodrum'da 18'i çocuk 43 düzensiz göçmen yakalandı, 1 Türk vatandaşı gözaltına alındı
    15:10 Bodrum'da 18'i çocuk 43 düzensiz göçmen yakalandı, 1 Türk vatandaşı gözaltına alındı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalanan 25 düzensiz göçmen ve 18 çocuk Sahil Güvenlik botlarına alındı. Göçmenler arasında ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 1 Türk vatandaşı da bulunuyordu ve gözaltına alındı. Göçmenler Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi, gözaltına alınan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Xiaomi'nin yeni akıllı yüzüğü Black Shark Ring için geri sayım başladı
    15:10 Xiaomi'nin yeni akıllı yüzüğü Black Shark Ring için geri sayım başladı

    Xiaomi'nin giyilebilir teknoloji alanındaki yeni ürünü Black Shark Ring, gümüş, siyah ve kırmızı renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Akıllı yüzük, Smart Touch özelliğiyle birlikte kalp atış hızı, kandaki oksijen ve vücut ısısı ölçümü gibi sağlık takibi özelliklerini sunacak. Ayrıca suya dayanıklı ve 180 güne kadar pil ömrüne sahip olması bekleniyor.

  • Türkiye Girişim Ekosistemi 2024'te Büyük İvme Kazandı
    15:10 Türkiye Girişim Ekosistemi 2024'te Büyük İvme Kazandı

    Türkiye'nin girişim ekosistemi 2024'ün ilk çeyreğinde büyük bir ivme kazandı ve tarihi bir dönem oldu. Özellikle yatırım alanında görülen rekor seviyedeki artış dikkat çekti. Bu dönemde tohum, erken ve geç aşamalı yatırımlar dahil olmak üzere 161 yatırım turunda toplam 111 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve bu rakam Türkiye'nin tüm zamanların en fazla yatırım alınan çeyreği olarak kayıtlara geçti. Türkiye'nin tohum aşaması yatırım sayısını Avrupa'da ikinci, MENA bölgesinde ise ilk sıraya taşıyan TÜBİTAK BiGG Fonu'nun etkileyici bir şekilde tohum öncesi yatırımlar için sağladığı destek, büyümenin ana itici güçlerinden biri oldu. Türkiye artık tohum öncesi yatırımlar açısından hem Avrupa'da hem de MENA bölgesinde lider konumda. Oyun girişimleri de dikkat çekici bir büyüme sergiledi ve Türkiye bu alanda Avrupa'da yatırım büyüklüğü açısından 7. sıra, yatırım sayısı açısından ise 2. sıraya yerleşti. MENA bölgesinde ise oyun yatırımları büyüklüğü açısından 2., sayı açısından 1. sırada bulunuyor. Ayrıca, Türkiye'deki bazı büyük stratejik satın almalar da dikkat çekti ve ülke yatırımcılar ve girişimciler için çekici bir merkez haline geldi.

  • Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor
    15:09 Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor

    Dune 2 filmi, büyük bütçelerle çekilen yapımların gişede başarısız olduğu dönemde büyük bir başarı elde ediyor. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi oyuncuları barındıran film, dünya genelinde 684 milyon dolar gişe yaparak beklentilerin üzerine çıkıyor. Sektör analistlerine göre film, hala vizyonda olduğu sürece gişede 700 milyon doların üzerine çıkabilir. Dune 2'nin devam filminde de ana oyuncu kadrosu korunuyor.

  • Xiaomi, HyperOS güncellemesini mi 10 serisi için yayınladı
    15:09 Xiaomi, HyperOS güncellemesini mi 10 serisi için yayınladı

    Xiaomi, mi 10 serisi için HyperOS güncellemesini yayınladı. Yeni sürüm, 1.0.3.0.TJACNXM yapı numarasıyla geliyor ve 4,1 GB boyutlarında. Güncelleme ilk olarak Pilot kullanıcıları için yayınlandıktan sonra genel kullanıma açılacak. Ayrıca güncelleme ile en son Google güvenlik yaması da beraberinde gelecek. HyperOS, daha az güç tüketen ve daha az bellek kullanan bir yapıya sahip olacak.

  • Avustralya'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için bayraklar yarıya indirildi
    15:09 Avustralya'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için bayraklar yarıya indirildi

    Avustralya'nın Sidney kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi için ülke genelinde tüm bayraklar yarıya indirildi. Öldürülenlere saygının bir sembolü olarak, hükümet binalarının önündeki tüm Avustralya ulusal bayrakları da yarıya indirildi. Saldırganın öldürülmesiyle birlikte halk için devam eden bir tehdit olmadığı polis tarafından teyit edildi.

  • Vivo V30 İnceleme
    15:09 Vivo V30 İnceleme

    Vivo, V30 serisini piyasaya sürerek teknoloji dünyasına iddialı bir giriş yapıyor. V30 modeli, 6.78 inç AMOLED ekranı, yüksek çözünürlük ve hızlı yenileme hızıyla dikkat çekiyor. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci ve Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemiyle güçlendirilen V30, 5000 mAh batarya ve 80W kablolu şarj desteğiyle hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca, 50 Megapiksel ana kamera, 50 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 50 Megapiksel özçekim kamerasıyla fotoğraf ve video çekimlerinde üstün performans sağlıyor. 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GNSS ve NFC gibi bağlantı özellikleriyle de kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.


Advertisement