Son dakika Medya haberleri, Medya son dakika, son dakika Medya

Son Dakika Medya Haberleri

  • Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı
    19:40 Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında yerel basın sergisi açıldı

    Çanakkale'de düzenlenen 18 Mart etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze 18 Mart Yerel Basın Sergisi' açıldı. Sergiye Vali İlhami Aktaş ve birçok protokol üyesi katıldı.

  • Canan Kaftancıoğlu'ndan 'para sayma' haberine yalanlama
    13:23 Canan Kaftancıoğlu'ndan "para sayma" haberine yalanlama

    CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 yıl önceki 'para sayma' görüntüleriyle ilgili kendisinin Ekrem İmamoğlu'nu kastettiğiyle ilgili haberleri yalanlayarak yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması
    11:38 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Kurtlar Vadisi' açıklaması

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bursa'da gençlerle bir araya geldiği bir etkinlikte sosyal medyadaki 'Kurtlar Vadisi' editleri hakkında konuştu. Fidan, yapılan editlere ilişkin 'Yapacak bir şey yok, kaderimiz' şeklinde açıklama yaptı.

  • Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu
    17 Mar Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu Medya Mensuplarıyla Buluştu

    Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Geleneksel Medya Mensupları Sahur Buluşması'nda medyanın önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Başkan Kartoğlu, 'Başakşehirli ailemizin bir parçası olarak gördüğüm kıymetli medya mensuplarımıza hem belediyemizin hem de gönlümüzün kapıları sonuna kadar açık' dedi.

  • Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı
    16 Mar Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde yaşanan sorunları ele aldı

    Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde dizilerin idari ve uygulayıcı yapımcıları ile bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul'da dizi çekim süreçlerinde sahada yaşanan sorunlar ve çözüm yöntemleri ele alındı. Güven, dizi çekim ekiplerinin işini kolaylaştırmak ve şehrin gündelik hayatını etkilemeyecek çalışma yöntemleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. İstanbul'un dünya çapında popüler olan dizilerin çekimlerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Güven, bu çalışmaların sinema filmlerinin yapım tasarımlarını yapanlarla da devam edeceğini ifade etti.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı
    15 Mar Oktay Yerdelen, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama eski çalışanları tarafından dualarla uğurlandı

    Erzurum'da uzun yıllar Türkiye Gazetesi'nde görev yapan Oktay Yerdelen, rahatsızlığına yenik düşerek vefat etti. Cenazesi Narmanlı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İhlas Pazarlama ve İhlas Haber Ajansı yetkilileri, spor kulüplerinin temsilcileri ve yakınları da cenaze namazına katıldı.

  • Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması
    15 Mar Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, AA Teknoloji Masası'na konuk oldu Açıklaması

    Anadolu Ajansı Teknoloji Masası'nın ikinci toplantısı, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    15 Mar Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyerek 1-0 galibiyet elde etti. Ancak ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla Fenerbahçe çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu. Belçika medyası, Union SG'nin İstanbul'da elde ettiği galibiyete geniş yer ayırdı ve takımın Avrupa macerasını olumlu bir şekilde sonlandırdı olarak değerlendirdi.

  • Özel: 'Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım'
    14 Mar Özel: "Bir Genel Seçimde Partimi İktidar Yapmazsam Bir Gün Durmam, Ayrılırım"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP’nin genel başkanı olarak bu kadar başarıya susamış ve insanların bu kadar travmatik bir döneminde, partinin sekizinci ve seçim geçiren altıncı genel başkanı olmak suretiyle eğer partimi bir genel seçimde iktidar yapmazsam bir gün durmam. Ama iktidar yapacağız, o noktada çok kararlıyız” dedi.

  • RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi
    14 Mar RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, Ankara'da gerçekleştirildi. Forumda, İslamofobi'nin küresel ve yerel boyutları ele alındı. Konuşmacılar, İslamofobi'nin artışına dikkat çekerek, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, İslamofobi'nin hukuk sistemlerinde daha net bir şekilde tanımlanması gerektiği belirtildi.

  • Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu 4'üncüsü düzenlendi
    14 Mar Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu 4'üncüsü düzenlendi

    Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nun 4'üncüsü, 'Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi' temasıyla düzenlendi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, forumun açılışında İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu vurguladı. Forum, Gazze'deki olaylar ve İslamofobi konularını ele aldı.

  • RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük
    14 Mar RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "İslam düşmanı çevreler, dijital alanı aktif bir şekilde kullanarak nefret, ırkçılık gündemlerini daha kolay yayar hale geldi.

  • Ömür Dediğin Programının Yapımcısı Zeliha İlhan Doymuş, BTÜ Konuşmaları'nda Konuştu
    14 Mar Ömür Dediğin Programının Yapımcısı Zeliha İlhan Doymuş, BTÜ Konuşmaları'nda Konuştu

    TRT Haber'in sevilen yapımlarından 'Ömür Dediğin' programının yapımcısı ve sunucusu Zeliha İlhan Doymuş, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileriyle buluştu. Programın 17 yıldır yayında olduğunu ve kaybedilen değerleri hatırlatmayı amaçladığını belirten Doymuş, programın içeriğinde yaşlı insanların hikayelerini ve dünya üzerindeki tüm Türklerin hikayelerini ele aldıklarını söyledi.

  • İngiltere, Yabancı Hükümetlerin Gazete ve Haber Dergisi Satın Almasını Yasaklayacak
    14 Mar İngiltere, Yabancı Hükümetlerin Gazete ve Haber Dergisi Satın Almasını Yasaklayacak

    İngiliz hükümeti, yabancı hükümetlerin İngiltere'de gazete ve haber dergilerini satın almasını yasaklayacağını duyurdu. Bu adımın basın özgürlüğünü korumak için atılan bir ek adım olduğu belirtilirken, RedBird IMI şirketinin Telegraph gazetesi ve Spectator dergisini almak istemesi son dönemde gündeme gelmişti. Hükümet, Dijital Pazarlar, Rekabet ve Tüketiciler Yasası'na bir madde ekleyerek bu yasağı hayata geçirecek.

  • Taraftarlar duyunca çok sevinecek! O maçlar artık ücretsiz
    13 Mar Taraftarlar duyunca çok sevinecek! O maçlar artık ücretsiz

    Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig ve TFF 3. Lig'den her hafta 10 maçın TFF YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacağını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile canlı yayınlanan maç sayısı 10'a çıkarıldı. Ücretsiz olarak yayınlanacak maçlar da açıklandı.

    7
  • Bodrum'da liselerde medya okur yazarlığı ve yeni nesil gazetecilik seminerleri düzenleniyor
    13 Mar Bodrum'da liselerde medya okur yazarlığı ve yeni nesil gazetecilik seminerleri düzenleniyor

    Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bodrum'daki tüm liselerde 'Medya okur yazarlığı' ve 'Yeni nesil gazetecilik' konularıyla ilgili seminerler düzenleniyor. İlk seminer Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

  • Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü Sofya'da iftar programı düzenledi
    12 Mar Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü Sofya'da iftar programı düzenledi

    Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü, başkent Sofya'da bir otelde düzenlediği iftar programına katılanlarla birlikte toplumun sorunlarına empati geliştirmenin önemini vurguladı. Başmüftü Mustafa Aliş Haci, ramazanda yardımlaşmanın ve yoksulların ihmal edilmemesinin önemine dikkat çekti. Programa ülkedeki dini temsilciler, diplomatlar, milletvekilleri, siyasi parti liderleri ve gazeteciler de katıldı.

  • Gazze için eylem çağrısı afişlerinin yer aldığı sergi açıldı
    12 Mar Gazze için eylem çağrısı afişlerinin yer aldığı sergi açıldı

    Albayrak Medya işbirliğiyle TÜGVA Genel Merkezi'nde açılan sergide, Gazze'de yaşanan savaş suçlarına dikkat çekmek amacıyla 42 farklı 'eylem çağrısı' afişi sergileniyor. Sergi, Filistin'deki zulme karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor ve 15 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi: Seçim dönemlerinde dezenformasyon kampanyaları artıyor
    12 Mar İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi: Seçim dönemlerinde dezenformasyon kampanyaları artıyor

    İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala sosyal medyada trol ordularının yaydığı dezenformatif içeriklere ve dezenformasyon kampanyalarına dikkati çekerek, seçim dönemlerinde dezenformasyon kampanyalarının arttığını belirtti. Zeybek, dezenformasyonun insanların ve kamuoyunun hakikat algısında ciddi tahribatlara yol açtığını ve gazetecilere büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Ayrıca, sosyal medya platformlarının suni kamuoyu oluşturma ve algı yönetme konusunda etkili olduğunu ve Anadolu Ajansı Teyit Hattı'nın bir teyit aracı olarak kullanılabileceğini söyledi.

  • İYİ Parti Lideri ve Sözcüsü, Yeniçağ Patronu İçin Geçmiş Olsun Mesajı Paylaştı
    12 Mar İYİ Parti Lideri ve Sözcüsü, Yeniçağ Patronu İçin Geçmiş Olsun Mesajı Paylaştı

    İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yenibosna'daki ofisinde tartıştığı kardeşinin bıçakla yaraladığı Yeniçağ patronu, eski İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik için geçmiş olsun mesajı paylaştı. Akşener ve Zorlu, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Çelik'e acil şifalar dileyerek, güzel haberlerini beklediklerini belirtti.

  • Fransız Libération gazetesi 'Gazze'de Ramazan' karikatürüyle, açlıktan ölen kişilerle dalga geçti
    12 Mar Fransız Libération gazetesi 'Gazze'de Ramazan' karikatürüyle, açlıktan ölen kişilerle dalga geçti

    Fransız Libération gazetesi, 'Gazze'de Ramazan' karikatürü ile İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden ve hayatlarını kaybeden Gazzeliler ile dalga geçti. O karikatür büyük tepki topladı.

  • Fransız Gazetesi, Gazze Şeridi'ndeki Açlıkla Mücadele Eden Gazzelilerle Dalga Geçti
    11 Mar Fransız Gazetesi, Gazze Şeridi'ndeki Açlıkla Mücadele Eden Gazzelilerle Dalga Geçti

    Fransız gazetesi Liberation, Gazze Şeridi'nde İsrail ablukası nedeniyle açlıkla mücadele eden ve hayatlarını kaybeden Gazzelilerle dalga geçti. Gazete, yayınladığı küstah karikatürde açlıkla mücadele eden Gazzelileri aşağılayıcı bir şekilde tasvir etti.

  • İrfan Değirmenci: Çankaya'da Oyları Bölüp AKP'ye Kazandıran Bir İsim Olarak Anılmak Ekranda Sergilediğim Tavrı Reddetmem Olurdu
    11 Mar İrfan Değirmenci: Çankaya'da Oyları Bölüp AKP'ye Kazandıran Bir İsim Olarak Anılmak Ekranda Sergilediğim Tavrı Reddetmem Olurdu

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya Belediye Başkan adayı İrfan Değirmenci, “Ya mevcut düzeni kazanacak Çankaya'nın ya da Türkiye İşçi Partisi kazanacak. Üçüncü bir seçenek yok. Çankaya’da AKP'nin kazanma riskini görsem, oyları bölüp AKP'ye kazandıran bir isim olarak anılmak beni bunca yıllık tecrübemi ve ekranda sergilediğim tavrı reddetmem olurdu. Ben burada AKP'nin kazanma riski olmadığını, oylar CHP'nin oyları ikiye değil üçe de bölünse yine de AKP'nin kazanamayacağını gördüğüm için burada ya TİP ve İrfan Değirmenci ya da CHP ve adayı kazanacak. İki ihtimal olduğunu gördüğüm için buradayım. Çankaya seçmeninin karşısındayım” dedi.

  • Kate Middleton'ın fotoğrafı üzerinde oynamalar yapıldığı iddiasıyla ajanslar tarafından silindi
    11 Mar Kate Middleton'ın fotoğrafı üzerinde oynamalar yapıldığı iddiasıyla ajanslar tarafından silindi

    Galler Prensesi Kate Middleton'ın fotoğrafının paylaşılmasıyla sağlık spekülasyonlarının sonlanması hedefleniyordu. Ancak fotoğrafın üzerinde oynamalar yapıldığı iddiasıyla Reuters, Associated Press, AFP ve Getty gibi ajanslar fotoğrafları sistemlerinden sildi. Kate Middleton'ın sol elindeki tutarsızlık nedeniyle fotoğrafın sahte olduğu iddiaları ortaya atıldı. Fotoğrafın gerçekliği konusunda tartışmalar devam ederken, ajanslar üzerinde oynamalar yapılmamış fotoğraflar paylaşma konusunda sıkı kurallara sahip olduğunu belirtti.

  • İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı
    10 Mar İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Hollanda'da protestolarla karşılandı

    Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Ulusal Holokost (Yahudi Soykırımı) Müzesi’nin açılışına katılan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yoğun protesto gösterileriyle karşılandı.

  • Meghan Markle, çocuklarına hamileyken online zorbalığa uğradığını açıkladı
    09 Mar Meghan Markle, çocuklarına hamileyken online zorbalığa uğradığını açıkladı

    Sussex Düşesi Meghan Markle, ABD'de düzenlenen bir medya konferansında, sosyal medyadaki toksik yapıyı eleştirerek çocuklarına hamileyken online zorbalığa maruz kaldığını söyledi. Markle, ruhsal sağlığını korumak için bu tarz yorumlardan uzak durduğunu belirtti.

  • Meghan Markle, çocuklarına hamileyken online zorbalığa uğradığını açıkladı
    09 Mar Meghan Markle, çocuklarına hamileyken online zorbalığa uğradığını açıkladı

    Sussex Düşesi Meghan Markle, ABD'de düzenlenen bir medya konferansında, sosyal medyadaki toksik yapıyı eleştirerek çocuklarına hamileyken online zorbalığa maruz kaldığını açıkladı. Markle, ruhsal sağlığını korumak için bu tarz yorumlardan uzak durduğunu belirtti.

  • CHP, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet etti
    09 Mar CHP, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Advertisement