Ekrem Erdem: "2 Temmuz Olaylarının Sivas'la İlgisi Yok" - Son Dakika
Güncel

Ekrem Erdem: "2 Temmuz Olaylarının Sivas'la İlgisi Yok"

Sivas Platformu’nun düzenlediği geleneksel iftar yemeği Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

06.07.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Platformu'nun düzenlediği geleneksel iftar yemeği Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sivas olaylarına dikkat çekerek, Madımak olayının Sivas ile ilgisi olmadığını söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in başkanlık görevini yürüttüğü Sivas Platformu, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde iftar yemeği düzenledi. Yemeğe, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Nurettin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sivas Platformu üyeleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

"İNŞALLAH RAMAZAN BİRLİK VE BERABERLİĞE DAHA KATKI DA BULUNUR"

Sivas Platformu'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz İstanbul'da yaşayan Sivaslıların fazla olduğuna dikkat çekerek, Sivas nüfusunun yaklaşık 10 katının İstanbul'da kayıtlı olduğunu belirtti.

Ramazan ayının huzur ve bereketinden de bahseden Bakan Yılmaz, "İnşallah bu Ramazan aramızdaki birlik, beraberliğe, dostluğa ve sevgiye daha da çok katkıda bulunur diyorum. Sivaslı hemşerilerimin ve İstanbul'daki kardeşlerimin hepsinin ramazanını tebrik ediyorum" diye konuştu.

EKREM ERDEM, ÇÖZÜM SÜRECİNE VURGU YAPTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin komşusu olan ülkelerde birlik ve beraberliğin sağlanması için çaba gösterdiklerini söyledi. Türkiye üzerinde oynanan oyunların olduğunu ifade eden Erdem şunları söyledi: "Bizim ülkemiz üzerinde de birtakım oyunlar oynandı ve oynanıyor. Temmuz ayı Sivas açısından önemli. 2 Temmuz'da Madımak olayı. Bunların Sivas'la yakından uzaktan ilgisi yok. Bunlar özellikle seçilmiş. Ama bu oyunu Sivaslılar ve milletçe bozduk. Başbağlar var. Bunlar, ülkede mezhep kavgasını başlatmak, kardeşi kardeşe düşman etmekten başka bir gayreti, anlamı olmayan çalışmalardır. Şükürler olsun bunlar geride kaldı. Çözüm süreciyle Türkiye'nin temel problemlerinden bir tanesini de tarihe gömeceğimize inanıyoruz. Çözüm sürecine yönelik olarak terörü bitirmek ve toplumsal birlikteliğimizi kuvvetlendirmek için Meclis şu anda yasa üzerinde çalışıyor. Muhalefeti ve iktidarıyla inanıyorum ki, el ele vererek Türkiye'deki bu güzelliği daha da artırmaya çalışıyoruz."

"KARDEŞ KANI AKMASIN"

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekti. Erdem, "Yeryüzündeki tüm Müslümanlar için huzur ve barış hakim olsun. Komşu ülkelerde kan gövdeyi götürüyor. Arzu ederiz ki oralarda da kardeş kanı akmasın. Çünkü Ramazan rahmet ayıdır" diye konuştu.

Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, geceye katılanlara plaket verdi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekrem Erdem: '2 Temmuz Olaylarının Sivas'la İlgisi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement