Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri Başladı

Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri Başladı

İkizdere İlçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit yaylasında bu yıl 17’incisi düzenlenen iki gün sürecek Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri başladı.

02.08.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkizdere İlçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit yaylasında bu yıl 17'incisi düzenlenen iki gün sürecek Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri başladı. Şenliklerin ilk günü Karadeniz'e kıyı 11 ülkenin halk dansları ekipleri gösteri sundu, Karadeniz'in lezzetleri arasında yer alan sütlacın Yunanistan'ın elinde bulundurduğu rekorun kırılması için hazırlık yapıldı.

Ekşioğlu Vakfı 17'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenliklerinin ilk gününde Makedonya, Gürcistan, Bulgaristan, Sırbistan, Çeçenistan, Kuzey Osetya, Romanya ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden halk dansları toplulukları gösteri sundu. Şenliğe katılanlar ülke halk dansları topluluklarının gösterilerini ilgiyle izledi. Yöre sanatçılarının sahne aldığı şenliklerde vatandaşlar doyasıya horon oynadı. Organizatör ve sunucu Necati Selvitop'un sunduğu şenliklerde vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

OVİT REKORA HAZIR

Şenliklerin ikinci günü ilginç bir rekor denemesi yapılacak. Hazırlatılan 630 kilo ağırlığındaki dev kazanda 1.5 ton sütlaç pişirilerek rekor denemesi yapılacak. Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre 303 kilo 74 gramla Yunanistan'ın elinde bulundurduğu tek seferde sütlaç pişirme rekoru kırılmaya çalışılacak. Guınnes Rekorlar Kitabı Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü ile diğer hakem heyeti ile Türkiye'nin ünlü aşçıları Mustafa Çoban ve Salih Bozkurt da yaylaya geldi. Bir ton sütle 100 kilo pirinç kullanılarak hazırlanacak 1.5 ton sütlaç yapımı bu gece yarısından itibaren başlayacak.

REKORU YUNANİSTAN'DAN ALACAĞIZ

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Karadeniz'in lezzetleri arasında yer alan sütlacın rekorunu elinde bulunduran Yunanistan'dan bu rekoru geri alacaklarını belirterek sütlaç rekorunun Ovit Yaylasında Türkiye'ye geçeceğini söyledi. Organizatör Necati Selvitop da Pazar günü Guınnes Rekorlar Kitabı ekibinin yapacağı tescille sütlaç rekorunun Ekşioğlu Vakfı ile birlikte Türkiye'ye geçeceğini belirtti.

Bu arada şenliklerin ikinci günü sanatçılar Mustafa Topaloğlu ile İsmail YK ve 20'ye yakın Karadeniz sanatçısı sahne alacak. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement