El Çabukluğuyla Çaldı, Güvenlik Kameralarına Yakalandı - Son Dakika
Güncel

El Çabukluğuyla Çaldı, Güvenlik Kameralarına Yakalandı

El Çabukluğuyla Çaldı, Güvenlik Kameralarına Yakalandı

Gaziosmanpaşa'da, para bozdurmak bahanesiyle işyerine girip kasiyerleri oyalayarak el çabukluğu yöntemiyle nakit para çalan zanlı güvenlik kameralarına takıldı.

22.10.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa'da, para bozdurmak bahanesiyle işyerine girip kasiyerleri oyalayarak el çabukluğu yöntemiyle nakit para çalan zanlı güvenlik kameralarına takıldı. Şüpheliyi yakalamak için polis güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, geçen hafta 500 Evler Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde cep telefonu satan bir işyerine yanında 2 kişiyle birlikte gelen şüpheli, çalışanlara para bozdurmak istediğini söyledi. İşyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere göre, şüphelinin beraberinde gelen 2 kişi, diğer çalışanları soru sorarak oyaladı. Zanlı ise kasada bulunan bir deste parayı alıp kasiyere gösterdi ve parayı nasıl bozdurmak istediğini anlatmaya çalıştı. Kasiyer, şüphelinin el çabukluğu yöntemiyle paranın bir kısmını avucunda sakladığını fark etti, paraları çekerek aldı. Ancak kasiyer, zanlının verdiği ve sonradan sahte olduğu anlaşılan 100 TL'yi bozdu.

BAŞKA İŞYERİNE GİREN ZANLI AYNI YÖNTEMİ UYGULADI

Bu defa, yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan başka bir işyerine beraberindekilerle birlikte giden zanlı, yine aynı yöntemle kasadaki paralara uzandı ve parayı kasiyere göstererek nasıl bozdurmak istediğini anlatmaya çalıştı. Bu sırada, el çabukluğuyla bin TL parayı avucunda saklayıp hızlı hareketlerle arka cebine koyan zanlı, parayı bozdurup işyerinden ayrıldı. Akşam kasada eksik para olduğunu gören çalışanlar, güvenlik kamerası görüntülerini izleyince durumu anladı. Şüphelinin, paraları almayı başaramadığı işyerindeki kasiyer Gülbahar Kaya ise olayı şöyle anlattı:

"İşyerine 3 kişi beraber girdi. Diğerleri, çalışan arkadaşları oyaladılar. Daha sonra diğer kişi ise benden 100 TL'yi bozdurmamı istedi. Sonra kasaya uzanarak bir deste parayı eline aldı. Paralar karışınca ben de durumu anladım ve elindeki paraları aldım" dedi.

Polis, şüphelilerin yakalanması için inceleme başlattı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel El Çabukluğuyla Çaldı, Güvenlik Kameralarına Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement