El Ele Verip Avrupa'yı "Fethettiler" - Son Dakika
Güncel

El Ele Verip Avrupa'yı "Fethettiler"

Rehber atleti Eriş'le el ele verip Avrupa Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda koşan görme engelli Yılmazer, şampiyonada 3 birincilik alan ilk atlet olarak tarihe geçti Türkçe öğretmeni eşinin maaşıyla şampiyonalara hazırlanan başarılı atlet, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

03.10.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Rehber atleti Arda Eriş'le el ele verip Avrupa Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 100, 200 ve 400 metrede koşan 17 yaşındaki görme engelli atlet Öznur Yılmazer, şampiyonada 3 birincilik alan ilk atlet olarak tarihe geçti.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC)  tarafından 14-24 Ağustos tarihlerinde İngiltere'de düzenlenen şampiyonada, 100, 200 ve 400 metrede rekor kırarak birincilik elde eden milli başarılı atlet, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kazandırdığı başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Gaziantep Görme Engelliler Ortaokulu'nda okurken "golbol" oynayarak spora başlayan Yılmazer, hocalarının teşvikiyle gülle atmaya yöneldiğini belirterek "Gülle atmayı hiç sevmiyor ve sporu bırakmayı düşünüyordum. Bir antrenman sırasında tanıştığım Serhat hoca bana yanlış spor yaptığımı, kısa mesafe koşusuna daha uygun olduğumu söyledi. Bunun üzerine atletizme yöneldim" dedi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce başladığı atletizmde Türkiye şampiyonluğunun da aralarında bulunduğu çok sayıda madalya kazandığını dile getiren Yılmazer, şöyle konuştu:

"Koşmayı seviyorum. Hocam her zaman bana umut verdi ve başaracağıma inandı. Şampiyon olmak için çok çalıştım. Turnuvaya giderken bu başarıyı elde edeceğimi pek sanmıyordum ama hocam bana inanıyordu. Sonuçta Arda ile 100, 200 ve 400 metrede rekor kırarak birinciliği elde ettik. Bu başarı tek kişiyle olmuyor. Bir görme engelli zaten tek başına koşamaz. Kılavuz atletim Arda, hocam, hocamın eşi Dudu Polat ve tabiki eşim Recep'in desteğiyle bu başarıyı elde ettim. Elde ettiğimiz başarı takım çalışmasının ürünü. İlkleri başardık. Dünya şampiyonasında ve 2016 Paralimpik Oyunları'nda kürsüye çıkıp, yine bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz."

İlk hedeflerine ulaştılar

Yılmazer, başarısına rağmen yeterli desteği göremediğini, özellikle Gaziantep'e döndüğünde büyük ilgi beklemesine karşın hüsran yaşadığını söyledi.

Avrupa Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 100, 200 ve 400 metrede şampiyon olması nedeniyle bu turnuvada 3 birincilik alan ilk atlet olarak tarihe geçtiğini dile getiren Yılmazer, belirlediği hedefe ulaşabilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Şampiyonalara Türkçe öğretmeni eşinin maddi desteğiyle hazırlandığını belirten Yılmazer, "Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sesleniyorum. Eğer bana yeterli destek verilirse olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağıma yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Kılavuz atlet Eriş de 1,5 yıl önce Öznur Yılmazer'le beraber çalışmaya başladığını belirterek, ilk zamanlarda çok zorlandıklarını ifade etti.

İlk hedeflerine ulaştıklarını dile getiren Eriş, bundan sonra olimpiyat yolunda adım adım ilerleyeceklerini vurguladı.

Çalışmaları haftada 3 gün antrenman yaparak sürdürdüklerine işaret eden Eriş, "Bizim işimizde kol uyumunu yakalamak önemli. 1-2 aylık alışma sürecinin sonunda bu uyumu sağladık. Böylelikle başarıya koşmaya başladık. Başarı elde ettikçe ikimiz de daha şevkle koşuyoruz" dedi.

Sporcusuna güveni tam

Antrenör Serhat Polat ise Öznur'un hırslı, istekli ve tuttuğunu koparan bir sporcu olduğunu belirtti.

Sporcusuna güvendiğini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Bana 'hocam beni görme engelli olarak görmeyin, beni normal sorularınızdan ayırmayın' dedi. Ben de dediğini gibi yaptım. Avrupa şampiyonluğunu bir basamak olarak görmüştük. Öznur'la çalışmaya başladığımız günden beri hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu. Avrupa'da ve dünyada Öznur'un rakibi olabilecek pek sporcu yok." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel El Ele Verip Avrupa'yı 'Fethettiler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement