El Emeği Göz Nuru Ürünler Sultanların Ellerinde Hayat Buluyor - Son Dakika
Yerel

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sultanların Ellerinde Hayat Buluyor

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sultanların Ellerinde Hayat Buluyor

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen Ahşap Boyama kurslarına katılan öğrenciler el emeği göz nuru ürünleriyle vakitlerini güzel geçirmenin yanı sıra ev ekonomilerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

25.02.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen Ahşap Boyama kurslarına katılan öğrenciler el emeği göz nuru ürünleriyle vakitlerini güzel geçirmenin yanı sıra ev ekonomilerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik'e kazandırılan ve birçok alanda eğitimler verilen merkezde öğrenci ve ev hanımlarından oluşan kursiyerler, birbirinden güzel ve kullanışlı ürünler ortaya çıkarıyor. Kullanılan malzemelerin de Bilecik Belediyesi tarafından karşılandığı kurslarda öğrenciler, boş vakitlerini dolu, dolu geçirmenin yanı sıra güzel bir sosyal aktiviteyi de gerçekleştirmiş oluyor.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI VE HALK EĞİTİM MERKEZİ YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi'nde kursiyerlere eğitim veren Öğretmen Aysen Aydoğdu, eğitimler hakkında bilgi verdi. Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde 3 yıldır görev yaptığını dile getiren Aydoğdu, kursların, 3 yıldır devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sabah ve öğle grupları olmak üzere 30 öğrencimiz var. Sabah derslerimiz 09.00 ile 12: 00 arasında; öğle kurslarımız ise saat 13: 00 ile 16: 15'e kadar devam ediyor. Bilecik Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'in işbirliği içerisinde yapmış olduğumuz eğitimlerde bütün malzemelerimiz Bilecik Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu da açıkçası öğrencilerimiz için büyük bir avantaj ve onların buraya olan ilgisini arttırıyor. Bilecik halkına buradan iletmek istediğimiz hususun bizlerin burada gayet güzel ve başarılı çalışmalara imza attığımızı bilmeleridir. Yani bu anlamda Bilecik'te bu uğraşa gönül vermek isteyenleri bekliyoruz. Hem malzemelerimizin belediye tarafından temini hem de arkadaşlarla birlikte burada güzel vakit geçirdiğimiz için son derece memnunuz ve gelecek yeni kursiyerlerimizin de burada kendilerini rahat ifade edebileceklerini, güzel vakit geçirebileceklerini düşünüyorum. Burada çok güzel çalışmalarımız oluyor. Kursiyerlerimiz başta belki biraz zorlanabilirler ancak devamında çok daha kolay şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar. Kursiyerlerimiz arasında üniversite öğrencileri olduğu gibi ev hanımları da var. Hem gençlere hem de ev hanımlarına hitap ediyoruz. Yaş ortalamamız 18 ile 45 arasında değişiyor. Kursiyerlerimiz eğitimlerden son derece memnunlar. Yani kurslarımıza koşa koşa geliyorlar. Bu bakımdan 3 yıldır aralıksız devam eden öğrencilerimiz de var."

"BOŞ VAKİTLERİMİZ DOLU DOLU GEÇİYOR"

Osmanlı El Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirdikleri eğitimler sayesinde vakitlerinin dolu dolu geçtiğini vurgulayan ev hanımı Betül Meral Şen, "Kursa ilk dönemden beri kursa geliyorum ve bu benim ikinci dönemim. Şu an tabloya geçtim. Burada vaktimiz çok güzel geçiyor. Ben aynı zamanda bir ev hanımıyım. Geçen sene de başka bir yerde ahşap boyama kursuna gitmiştim. O zamanlar öğrenciydim ve derslerime gerçekten çok faydası oluyordu. Bu anlamda boş vakitlerimi çok iyi değerlendiriyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel El Emeği Göz Nuru Ürünler Sultanların Ellerinde Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement