IŞİD'in Elindeki Amerikalı Rehine İçin El Kaide Devrede - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Elindeki Amerikalı Rehine İçin El Kaide Devrede

Daily Telegraph gazetesi, El Kaide'nin IŞİD'e "Amerikalı rehineyi derhal bırakması" çağrısında bulunduğunu duyurdu.

23.10.2014 11:48  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daily Telegraph gazetesinde bugün yer alan bir habere göre, El Kaide IŞİD'e "Amerikalı rehineyi bırakması" çağrısında bulundu. El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen El Nusra Cephesi'nden Ebu Ömer Akidi'nin kamuya bir açıklama yaptığı ve "Amerikalı rehine Abdürrahim Kassig'in kendisini ve diğer cihatçıları tedavi eden doktor olduğu" belirtildi.

Suriye'de yardım çalışmalarına katılan Kassig, sonradan Müslüman olarak "Peter" olan ismini "Abdürrahman" olarak değiştirmişti.

'KASSİG BİZİ AMELİYAT ETTİ'

Haberde, bazı IŞİD üyelerinin "Amerika'nın hala bombardımana devam ettiğine ve Kassig için verilen sürenin dolduğuna" dair Twitter'da paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. Gazete, Müslümanlığa geçen Kassig'in öldürüleceği tehdidinin bazı cihatçılar arasında rahatsızlık yarattığını ve bazılarının Kassig'e destek için çağrıda bulunduklarını yazdı.

"TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI"

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akidi'nin şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü:

"Kassig, rejim bombardımanı devam ederken çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdi."

Akidi, kendisini ameliyat eden Kassig'in, vücuduna saplanan bir şarapnel parçasını da başarıyla çıkardığını söyledi.

"AMERİKAN SALDIRISI İKİ ÖRGÜTÜ YAKINLAŞTIRDI"

Açıklamada ayrıca Amerikalı rehinenin, Deyr Ez-Zor bölgesi lideri Ebu Duhan da dahil başka cihatçıları da tedavi ettiği kaydedildi. El Nusra Cephesi'nin aslında IŞİD'le rakip olduğu belirtilen haberde, Amerikan bombardımanının iki örgütü yeniden yakınlaştırdığı öne sürüldü.
Gazete, 26 yaşındaki Abdürrahman Kassig'in Suriye'de yardım çalışmaları sürdürürken 1 Ekim 2013'te IŞİD tarafından kaçırıldığını yazdı.

IŞİD\'in Elindeki Amerikalı Rehine İçin El Kaide Devrede
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'in Elindeki Amerikalı Rehine İçin El Kaide Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • METİNÇINAR: Suriye'de insanlık suçu işlemeye devam eden Beşar Esed rejimi, yine kimyasal silah kullandı. Rejim, muhalif yerleşim bölgelerine kimyasal gazlı saldırı gerçekleştirdi. Suriye'nin başkenti şam'da bir mahalleye yapılan hava saldırısında sarin gazı kullanıldı, gazdan etkilenen bir çok kişi hastanelere nakledildi. Suriye'de kullanılan kimyasal silahlar, vücuda özellikle deri, göz ve solunum yolu aracılığıyla giriyor 4 10 Yanıtla
  • mustafa: ayarlı herşey abd nın kontrolunde siz devam edın köpek dövüşüne 6 3 Yanıtla
  • ssss: haberi servis ederken sanki ABD nin emri veya isteği ile el kaidenin arabuluculuk ettiğini söylemeniz . . zihniyetinizi bir daha açık ediyor. . 6 1 Yanıtla
  • irfan: Lan bu boğazı kesilenlerin aslında amerikalı olmadığını hepimiz biliyoruz. Yüz nakliyle bambaşka kimliğe bürünmüş kişiler. Tıpkı Saddam Hüseyin gibi. Belki ilerde Esadın olacağı gibi. 0 2 Yanıtla

Advertisement