El-Kaide Terör Örgütü Davasında 2 Sanığa 6'şar Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

El-Kaide Terör Örgütü Davasında 2 Sanığa 6'şar Yıl Hapis Cezası

Kayseri`de 12 Şubat’ta yapılan operasyonda terör örgütü El Kaide’nin kolu olan ’El Nusra’ üyesi oldukları iddiasıyla 18 sanığın yargılandığı davada 2 sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

14.07.2016 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 12 Şubat'ta yapılan operasyonda terör örgütü El Kaide'nin kolu olan 'El Nusra' üyesi oldukları iddiasıyla 18 sanığın yargılandığı davada 2 sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar O.K., M.Ö. ile A.Ö. duruşmada hazır bulunurken, diğer sanıklar H.İ.K., M.Ö., A.Ö., R.Ç., G.S., Y.O., M.A.B., V.K., N.F.C., Ö.K., M.S., A.Ö., Ö.B., A.K. ve M.K. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan M.Ö., hiçbir örgüt ile alakası olmadığını,"İmam hatip mezunuyum. İddianamede adı geçen derneğe çiğ köfte yemeye gittik. Kur'an derslerine katıldık. Herhangi bir alternatif cuma namazına katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Suriye'de yaralanan ve kolu sargılı duruşmaya katılan sanık O.K., "Sosyal medyada Türkmen Dağı'nda ölen çocukları görüyordum. Oraya gidip yardım etmek istedim. Facebook'ta Türkmen bir arkadaşım ile görüştüm. Reyhanlı'ya oradan da Yayladağı'na gittim. İlim sahibi bir hoca bize ders verdi. Ilımlı muhalifler olarak tanıttılar. Daha sonra Esed güçleri tarafından atılan bir bombadan yaralandım. Halen tedavim devam ediyor. 3 kez ameliyat gerçekleştirdim" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 18 sanıktan 16'sına beraat verirken, sanıklar O.K. ve M.A.B.'ye 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Olayın geçmişi

12 Şubat 2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü 'El Nusra' üyesi oldukları iddiasıyla O.K., M.Ö., A.Ö., R.Ç., G.S., Y.O., M.A.B., V.K., N.F.C., Ö.K., M.S., A.Ö., Ö.B., A.K. ve M.K. cumhuriyet savcısının talimatı üzerine ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen zanlılardan H.İ.K, 3. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklandı ve çıkarıldığı ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olmuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel El-Kaide Terör Örgütü Davasında 2 Sanığa 6'şar Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement