El Konulan Okulda Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Güncel

El Konulan Okulda Ders Zili Çaldı

El Konulan Okulda Ders Zili Çaldı

MARMARİS'te, 2016-2017 eğitim- öğretim döneminin başlaması nedeniyle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okulda tören düzenlendi.

19.09.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARMARİS'te, 2016-2017 eğitim- öğretim döneminin başlaması nedeniyle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okulda tören düzenlendi.

Marmaris'teki yeni eğitim-öğretim yılı etkinlikleri, Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın çelenk sunmasıyla başladı. Ufuk Koleji adı altında eğitim verirken, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulduktan sonra Milli Eğitim'e devredilen ve ismi Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Mehmet Çetin Ortaokulu olarak değiştirilen okulda tören düzenlendi. İlk dersin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, 2003'ten bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüttüğünü, ancak ilk kez bu kadar büyük bir heyecan duyduğunu anlattı. Aldoğan, "Sanırım içerisinde bulunduğumuz okulun, adları yazan yiğit şehitlerimizden dolayı bu heyecanı yaşıyorum. Allahım bu heyecanı hiç kaybettirmesin. 15 Temmuz gecesi ilçemizde yapılan hain saldırıda demokrasi uğruna göğüslerini siper eden yiğit polislerimiz Mehmet Çetin ile Nedip Cengiz Eker kardeşimiz şehit düşmüşlerdir. Şehitlerimizin adları okullarımızda ve gönüllerimizde sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğümüze devri yapılan bu okul sayesinde uzun yıllardan bu yana ikili eğitim yapan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulumuzun orta kısmı bu binaya geçirilerek tam gün eğitime geçildi. İlçemizde 9 okul öncesi, 18 ilkokul, 27 ortaokul ve 14 lise olmak üzere toplamda 63 eğitim kurumumuzda 995 öğretmenimiz ve 13 bin öğrencimiz ders başı yaptı" dedi.

Konuşmaların ardından okulun merdivenlerinde temsili olarak öğrenciler tarafından ders zili çalındı. Ayrıca 8'inci sınıf öğrencileri 5'inci sınıf öğrencilerine 'hoşgeldin çiçeği' takdim etti.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel El Konulan Okulda Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement