El Nusra Davasında 2 Sanığa Hapis Cezası, 14 Sanık Beraat - Son Dakika
Güncel

El Nusra Davasında 2 Sanığa Hapis Cezası, 14 Sanık Beraat

Kayseri'de El Nusra terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılan 16 sanık hakim karşısına çıktı.

14.07.2016 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de El Nusra terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılan 16 sanık hakim karşısına çıktı. Davada tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali B. ve Oktay K. 'terör örgütüne üye olmak' suçundan  6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

El Kaide'ye bağlı El Nusra terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla başlayan davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava da 16 tutuksuz sanıktan sadece M.Ö., A.Ö. ve Oktay K. ve avukatları katıldı. Diğer sanıklar duruşmaya katılmadı. Terör örgütüne üye olduğu suçlamalarını kabul etmeyen tutuksuz sanıklardan M.Ö., "Alternatif cuma namazı kılmam söz konusu değildir. Organize Cami'de yer olmadığı için fabrikası geniş olan iş adamları cuma günleri cuma namazı için hangarlarını açıyorlar. Burada cuma namazı kılındı. Bu namaza da çevre fabrikalarda gelen insanlarda vardı. İddianame de geçen Bedir Derneği'ne de Kuran ve Tecvid derslerine katılmak üzere gittim" dedi.

Sanıklarda Oktay K. ise "Tanıştığım Türkmen arkadaşımla ılımlı muhaliflerin yanına gittik. Silahlı eğitim almadım, ilk yardım eğitimi aldım. Orada bulunma amacım gördüğüm yaşlı ve çocuk insanlara yardımcı olmak. Ben Suriye'de silah kullanmadım" dedi.

Mahkeme, El Nusra terör örgütüne üye olmaktan 14 sanığın beraatine karar verirken, tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali B. ve Oktay K.'yı 'terör örgütü üyesi oldukları' gerekçesiyle 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Her iki sanık Yargıtay kararı kesinleşince cezaevine gönderilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel El Nusra Davasında 2 Sanığa Hapis Cezası, 14 Sanık Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement