Elazığ Bölge Camisi'nde Engelliler İçin Rampa Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Elazığ Bölge Camisi'nde Engelliler İçin Rampa Yapıldı

Elazığ Bölge Camisi\'nde Engelliler İçin Rampa Yapıldı

Elazığ Bölge Camisi’nde engelli vatandaşların yararlanabilmesi için Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu tarafından cami girişine rampa, içerisine ise özel alan yaptırıldı.

27.02.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Bölge Camisi'nde engelli vatandaşların yararlanabilmesi için Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu tarafından cami girişine rampa, içerisine ise özel alan yaptırıldı.

Elazığ Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu tarafından Bölge Camisi'ne rampa ve özel alan yapıldı. 'İbadet engel tanımaz' projesi kapsamında yapılan bu tür çalışmalardan mutluluk duyduğunu ve devamının geleceğini belirten Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, " Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın özelikle son yıllarda camilerimizin fonksiyonlarını daha da arttırmak için sadece ibadet yeriyle kalmayıp insanların her türlü ihtiyaçlarının giderildiği sosyal mekanlar olarak kullanılması konusunda çalışmalar vardır. Tabii cami ibadet yerlerimiz şimdi insanlarımız memleketimizde dünya nüfusumuza bakacak olursak nüfusun yüzde 12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Camilerimizin de mutlaka bu kardeşlerimize ibadetlerini yapmaları için müsait hale getirilmeleri gerekiyor. Dolayısıyla bizlerde Elazığ ilimizde son yıllarda birkaç camimizde böyle rampa yapmak suretiyle rahatlıkla camiye gelip ibadet yapabilecekleri hale getirmeye çalışıyoruz. Bunlardan birini de bugün bölge camimizde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Elazığ Bölge Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra konuşan Elazığ Omurilik Felçleri Derneği Başkanı Ömer Çöteli de, "Bir omurilik felçli bir vatandaş olarak 35 yıldır ilk defa cami içeresinde ibadetimi eda ettim. Bunun mutluluğunu yaşıyorum çok mutluyum. Biz engelliler diğer camilere de bu tür düzeneklerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü kış aylarında özelikle yağışlı havalarda dışarıda ibadet etmekte zorlanıyoruz. Diğer camilerimizde bu hala getirilirse ibadetlerimizi daha iyi ve huşu içeresinde yapma imkanımız olacaktır" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ Bölge Camisi'nde Engelliler İçin Rampa Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement