Elazığ - CHP'li Özkan, Elazığ'da Cemevini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Elazığ - CHP'li Özkan, Elazığ'da Cemevini Ziyaret Etti

Elazığ - CHP\'li Özkan, Elazığ\'da Cemevini Ziyaret Etti

CHP'li Özkan, Elazığ'da cemevini ziyaret etti CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarına destek için geldiği Elazığ'da cemevini ziyaret etti.

29.10.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Özkan, Elazığ'da cemevini ziyaret etti

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adaylarına destek için geldiği Elazığ'da cemevini ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Elazığ milletvekili adayı Doç. Dr. Fatih Gürsul ve beraberindeki partililerle birlikte Elazığ Cem Vakfı Başkanı Cafer Yeşil'i ziyaret etti. Cemevi'nde yapılan ziyaret sırasında konuşan Yeşil, cemevlerinin ibadethane sayılması gerektiğini belirterek, "Cemevlerimiz halen yasal bir statüye kavuşturulmadı, cemevlerimizin giderleri çok karşılayamıyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, başladığı konuşmasında, "Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın çocuksu ve mutluluğu içersinde, öncelikle hepimizin bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet, yurttaşın hangi renkten, hangi dilden, hangi dinden olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun, eşit olduğu rejimin adıdır. Cumhuriyet'e düşmanlık, işte o eşitliği ortadan kaldırmak içindir. Biz çok şükürki erdemli, onurlu, Cumhuriyet çocukları olarak size söz veriyoruz; hırsızlarla, katillerin düzenini sonlandırıp, Elazığ'da da, bütün Türkiye'de de, din ile vicdan hürriyetinin özgürce yaşanmasını, adaletin, özgürlüğün ve barışı gelmesini CHP iktidarında sağlayacağız" diye konuştu.

Din ve vicdan özgürlüğünün dokunulmaz, mukaddes bir kavram olduğunu savunan CHP'li Özkan, "Aleviler'e karşı her zaman ikiyüzlü davranmayı politika haline getirmiş siyasileri buradan kınıyoruz. Alevi açılımı, Kürt açılımı, o açılımı, bu açılımı derken Türkiye'yi sadece yasaklar, acılar ve zulüm ülkesi haline getirdiler. Bizim için ast olan bir tek şey var, din ve vicdan özgürlüğü, bizim için dokunulmaz mukaddes bir kavramdır. İnsanlarımız nerede rahat ediyorsa, gönülleri ile Allah'a nerde ulaşmayı uygun görüyorlarsa, orayı kutsal sayarız. Bizim için cemevi de kutsaldır, ibadethanedir. Camimiz zaten kutsaldır, ibadethanedir. Budist tapınağı da kutsaldır, ibadethanedir, bunun önündeki engel ne ise biz bunu kaldırırız. Çünkü bizim için insanlarımızın mutluluğu ve umudu esastır. Eğer siz Aleviler'i bir kez daha kandıracağınızı, bir kez daha onlara yalan söyleyerek oylarını alabileceğinizi düşünüyorsanız, adınız ister HDP olsun, ister MHP olsun, ister AKP olsun. Farketmez, size asla Aleviler'den oy gelmeyecektir. Ama şunu iyi biliniz; siz ne zaman gerçekçi, somut bu insanların umudunu mutluğa dönük bir çaba yaparsanız, onlar da sizi destekleyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Alevi önderleri ile görüşerek CHP'ye destek vermelerini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ - CHP'li Özkan, Elazığ'da Cemevini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement