Elazığ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı

Elazığ\'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı

Elazığ'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları Hozat garajında yapıldı.

01.05.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları Hozat garajında yapıldı. HDP ve EMEK Partileri ile KESK'a bağlı sendika üyelerinin katıldığı kutlamalar olaysız geçti.

Elazığ'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde toplanan HDP, EMEK partileri ile KESK'e bağlı sendika üyeleri, sloganlar atarak Hozat garajına yürüdü. Polisin sıkı önlem aldığı Hozat garajında toplanan yaklaşık 150 kişilik gurup adına Eğitim-Sen Elazığ Şube başkanı Fuat Koç açıklama yaptı. Koç, çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını, iş güvencelerine göz dikildiğini, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığını öne süren Fuat Koç, çocuklara yönelik tacizin iktidar eliyle korunduğu ve Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek çatışmaların tehlikeli şekilde tırmandırıldığını iddia etti.

'DEMOKRASİ VE BARIŞ BAHARI İSTİYORUZ'

Eğitim-Sen Şube başkanı Fuat Koç, Gaziantep'te emniyete yönelik saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Artık bu kanın durmasını istiyoruz, bu tür eylemleri kınıyoruz. Ülke yöneticilerinin de daha demokratik, daha toplumu rahatlatıcı tedbirler alarak bu kaos ortamının, provaktif ortamın son bulması için çaba harcaması için siyaset geliştirmesini istiyoruz. Özellikle baharla birlikte ülkemizin gerçekten demokrasi ile barış baharını yaşamasını istiyoruz." Basın açıklamasının ardından guruplar olaysız dağıldı.

- Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement