Elazığ'da 24 Hakim ve Savcı Görevden Alındı (2) - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da 24 Hakim ve Savcı Görevden Alındı (2)

15'i GÖZALTINA ALINDI, 2'Sİ İL DIŞINDAHakim ve savcıların görevden alınması ile ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye genelinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir grup asker kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen Anayasayı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Türkiye genelinde Hükümeti Devirmeye ve Anayasal Düzeni Cebren İlgaya Teşebbüs Etmek suçunun halen işlenmeye devam edildiği, bu suçu işleyen Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yurt dışına kaçıp saklanma ihtimalinin bulunduğuna dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimat yazısı dikkate alınarak Elazığ Sulh Ceza Hakimliği'nin vermiş olduğu emir doğrultusunda, 17 Temmuz 2016 günü, 22 hakim ve savcının yakalamasına yönelik olarak başlatılan operasyon neticesinde, M.İ.G., V.A., A.R.B., N.C., H.C., M.A., M.C., M.M.Y., Ö.U., R.Y., S.Y., O.İ.D., D.K., S.B.K., İ.C. isimli 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, İ.B., E.A., M.S.Ö., A.E., Y.K. isimli 5 kişi ikametlerinde bulunamadığı, M.Ü. ve C.K. isimli 2 kişi ise ikamet adreslerinin il dışında olduğu için yakalanılamamış ancak arama çalışmaları başlatılmıştır" denildi.

17.07.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15'i GÖZALTINA ALINDI, 2'Sİ İL DIŞINDA

Hakim ve savcıların görevden alınması ile ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye genelinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir grup asker kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen Anayasayı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Türkiye genelinde Hükümeti Devirmeye ve Anayasal Düzeni Cebren İlgaya Teşebbüs Etmek suçunun halen işlenmeye devam edildiği, bu suçu işleyen Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yurt dışına kaçıp saklanma ihtimalinin bulunduğuna dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimat yazısı dikkate alınarak Elazığ Sulh Ceza Hakimliği'nin vermiş olduğu emir doğrultusunda, 17 Temmuz 2016 günü, 22 hakim ve savcının yakalamasına yönelik olarak başlatılan operasyon neticesinde, M.İ.G., V.A., A.R.B., N.C., H.C., M.A., M.C., M.M.Y., Ö.U., R.Y., S.Y., O.İ.D., D.K., S.B.K., İ.C.  isimli 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, İ.B., E.A., M.S.Ö., A.E., Y.K. isimli 5 kişi ikametlerinde bulunamadığı, M.Ü. ve C.K. isimli 2 kişi ise ikamet adreslerinin il dışında olduğu için yakalanılamamış ancak arama çalışmaları başlatılmıştır" denildi.

3'Ü ASKERİ YAKALANDI, 2 ASKERİ HAKİM ARANIYOR

Emniyet açıklamasında, 5 askeri hakimin yakalanması amacıyla bugün operasyon yapıldığı, söz konusu hakimlerden 3'ünün yakalandığı, 2'sinin ise arandığı belirtilerek, "Yine Elazığ Cumhuriyet Başsavcılınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir kısım asker kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen Anayasayı İhlal, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı 8'inci Kolordu Komutanlığı'nın 16 Temmuz 2016 tarihli yazısı ve ekindeki Sıkıyönetim Sözde Askeri Mahkemeleri Askeri Hakim ve Savcı Listesi dikkate alınarak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 Temmuz 2016 günü 5 kişiye yönelik yapılan operasyon neticesinde, M.Y., N.A. ve M.K. isimli 3 askeri hakim yakalanarak Merkez Komutanlığı'na teslim edilmiştir. Firar eden S.Ç ve O.Ç isimli 2 askeri hakim hakkında ise yakalama çalışmaları başlatılmıştır. Yine aynı konular hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Siverek Savcısı C.Ç. ilimizde bulunan ikametinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı geçen şüphelilerin ikametleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 7 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişek, yine şüphelilere ait çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, filashbellek ve benzeri dijital materyaller ele geçirilmiştir. Tahkikat işlemleri devam etmekte olup gelişmelerden bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 24 Hakim ve Savcı Görevden Alındı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement