Elazığ'da 29 Minibüs Hattı İhalesi İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 29 Minibüs Hattı İhalesi İptal Edildi

Elazığ\'da 29 Minibüs Hattı İhalesi İptal Edildi

Elazığ Belediyesi tarafından seçimlerden 5 gün önce yapılan 29 adet minibüs hat ihalesi, yeni başkan tarafından bazı usul eksiklikleri olması nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

15.04.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Belediyesi tarafından seçimlerden 5 gün önce yapılan 29 adet minibüs hat ihalesi, yeni başkan tarafından bazı usul eksiklikleri olması nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından minibüs hat ihalesinin iptali ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Belediye meclisinin 2 Ocak 2014 tarih ve 2014-08 sayılı kararı ile şehrin değişik mahallelerinde toplu ulaşım hizmeti vermek amacıyla M plakalı minibüs hatlarının sayılarının artırılmasına dair karar alınmış olup bu hatların satışına dair herhangi bir karar alınmamıştır. Belediye meclisi minibüs hattı artırılmasına dair kararı almakla birlikte minibüs hatlarının satış, kiralama ve imtiyaz hakkı yetkisini belediye başkanı ya da belediye encümenine herhangi bir yetki vermemiştir. Belediye encümeni, belediye meclisi tarafından kendisine verilmeyen ve yasalara uygun olmayan bir usulle minibüs hattı ihalesini gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte söz konusu ihalenin yerel gazetelerde yayınlanan ilanlarında yasalara uygunsuzluk tespit edilmiştir. Yukarıda sunulan gerekçeler ışığında, idareler, ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını ilkesinden hareketle ihale sürecinde yapılan itiraz dilekçeleri, ihalenin iptal edilmesine ilişkin devam eden mahkeme süreci de nazara alınarak ihalenin uygulanması halinde ileride telafisi güç hatta imkansız zararların doğacak olmasına sebebiyet vereceği kanaatine varıldığından, bahse konu ihale Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 29 Minibüs Hattı İhalesi İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement