Elazığ'da 3 Kişinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da 3 Kişinin Öldürülmesine İlişkin Dava

Arasında boşanma davası bulunan eşi ile kayınvalidesini ve kayınpederini silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru ile babası, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

19.03.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da arasında boşanma davası bulunan eşi ile kayınvalidesini ve kayınpederini silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru ile babası, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Selim (29) ve Mehmet Meral (53) ile olayda annesini, babasını ve ablasını kaybeden Aykut Sönmez (20) ve M.S. (12) hazır bulundu.

Maktul Zeliha Meral'in babaevinin alt katında oturan polis memuru Süleyman Tuna'nın tanık olarak dinlenmesinin ardından, maktul Meral'in not defterinden bazı kısımlar okundu.

Sanık Selim Meral tarafından eşi Zeliha Meral'a hediye edilen not defterinde yazılı olan "Yine yüzümü gözümü morarttın. Beni bir kıza tercih ediyorsun. Seni çok seviyorum. Neden başka bir kadınla konuşuyorsun, neden böyle olduk Selim?" ifadelerinin okunması üzerine sanık Meral, "Defterde yazılı olanları kabul etmiyorum" dedi.

Bunun üzerine, Mahkeme Başkanı Sadık Özkan'ın "Sanki ben öldürdüm o kadar insanı" şeklindeki sözlerinin ardından sanık Meral, "Ben kendimi ifade edemiyorum" ifadesini kullandı.

Sanık Mehmet Meral ise oğlunun psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Olayla hiçbir alakam yok, fail kendisidir (oğlu Selim Meral). Ben, Malatya'dan torunumun akıbetini öğrenmek için geldim" diye konuştu.

Müşteki Aykut Sönmez ise sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Son sözleri sorulan sanıklardan polis memuru Selim Meral, "Zeliha'yı keşke sevdiği insana verselerdi, benim başımı yakmasalardı. Pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı. Allah beni affetsin" dedi.

Baba Meral ise "Oğlum suçlu, en az onlar da Selim kadar suçlu. Keşke bunlar olmasaydı, bunlar benim başıma gelseydi" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Selim Meral'i eşi Zeliha Meral ve kayınpederi Bayram Sönmez'i öldürdüğü, baba Mehmet Meral'i ise gelini Zeliha Meral ve dünürü Ayten Sönmez'i öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Olay

Elazığ'da 28 Eylül 2013'te Zeliha Meral ile babası Bayram ve annesi Ayten Sönmez, silahla vurularak öldürülmüştü. Eşi ile kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdüğü iddiasıyla Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis Selim Meral ile babası Mehmet Meral, olayın ardından tutuklanmıştı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 3 Kişinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement