Elazığ'da 'Balık Eti ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 'Balık Eti ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi' Konulu Seminer Verildi

Elazığ\'da \'Balık Eti ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi\' Konulu Seminer Verildi

Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu’nda eğitim almakta olan kadınlara “Balık eti ve insan sağlığı açısından önemi” konulu seminer verildi.

22.03.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu'nda eğitim almakta olan kadınlara "Balık eti ve insan sağlığı açısından önemi" konulu seminer verildi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda eğitim almakta olan kadınlara "Balık eti ve insan sağlığı açısından önemi" konulu seminer düzenlendi. Elazığ Halk Eğitim Müdürlüğü toplantısı salonunda düzenlenen seminere, Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, Su Ürünleri Mühendisi Erdem Memişoğlu ve kursiyer kadınlar katıldı. Balıkçılık sektörünün tüm dünyada olduğu gibi ülkede de sürekli büyüyen bir sektör olduğunu belirten Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Hakan Akgün, "Bu sektörün ekonomik getirisi yanında sağladığı istihdam olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Üretimin hızla artmasına karşın balık tüketiminin arzu edilen seviyelerde değil. ABD'de kişi başına düşen balık tüketimi 20 kg'dan fazla, Avrupa Birliği ülkelerinde 22 kg olurken bu oranın Türkiye'de 5,5 kg, Elazığ'da ise 3,3 kilogramdır" dedi.

Elazığ'ın son dönemlerde alabalığın başkenti haline geldiğini vurgulayan Su Ürünleri Mühendisi Erdem Memişoğlu, "Bu paralelde tüketimimizi baza aldığımızda üretimimizle bir tezat oluşturmaktadır. Tüketim yeterli seviyelerde görülmemektedir. Bu da bu tür eğitim seminerlerinin önemli olduğunu göstermektedir. Elazığ'da faaliyette bulunan su ürünleri tesislerinin tamamı alabalık yetiştiriciliği yapmaktadır. Su ürünleri avcılığı ise Keban, Karakaya, Kalecik baraj gölleri ve Hazar Gölü'nde yapılmaktadır" diye konuştu.

Yetişkinlik döneminde ortaya çıkan birçok hastalığın gelişme çağındaki yenilen besinlerle ilgili olduğunu aktaran Memişoğlu, "Besin bileşenlerinin incelenmesi ve sağlığımız üzerindeki etkinin bilinmesiyle balık önemli bir protein kaynağıdır. Balığın en büyük özelliği, insanların balık etinin yüzde 90'nına kadar olan kısmını rahatlıkla değerlendirebilir olmasıdır. Bu da balık etini oldukça önemli bir hale getiriyor" ifadelerinde bulundu.

Seminer daha sonra Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından katılımcılara balık dağıtılmasıyla sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 'Balık Eti ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi' Konulu Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement