Elazığ'da Fetö Soruşturmaları Çerçevesinde 324 Şüpheli Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Fetö Soruşturmaları Çerçevesinde 324 Şüpheli Tutuklandı

Elazığ\'da Fetö Soruşturmaları Çerçevesinde 324 Şüpheli Tutuklandı

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları çerçevesinde aralarında polis, asker, hakim, savcı ve örgütün il yapısında yer aldığı belirlenen şahısların da bulunduğu 324 şüpheli tutuklandı.

23.09.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları çerçevesinde aralarında polis, asker, hakim, savcı ve örgütün il yapısında yer aldığı belirlenen şahısların da bulunduğu 324 şüpheli tutuklandı. Soruşturma geçiren 836 kamu görevlisinden 561'i ise ihraç edildi.

Elazığ'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında FETÖ ile bağlantılı okul, yurt ve derneklerin yer aldığı 30 kurum kapatıldı. Bunun yanı sıra kamu kuruluşlarında görevli 836 personel açığa alınırken, bunlardan 561'inin Kanun Hükmündeki kararnameyle işlerine son verildi. İşlerine son verilerek, mesleklerinden atılanların 202'sinin İl Emniyet Müdürlüğü'nden, 199'unun Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, 28'inin adliyede görevli hakim, savcı, 25'inin Fırat Üniversitesi'nden, 10'unun Kamu Hastaneleri Birliği'nden, 31'inin 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan, diğer 66 memurun ise Orman, Defterdarlık, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar, Devlet Hava Meydanları, Ticaret, Meteoroloji, POMEM, Sağlık Müdürlüğü, TEİAŞ, SGK, İller Bankası, Çalışma ve İş Kurumu, Fırat Kalkınma Ajansı, Keban HES, Gıda Tarım ve Hayvancılık, TKDK, Su Ürünleri, AFAD, DSİ, Karayolları ve Göç İdaresi müdürlüklerinden olduğu öğrenildi.

124 polis, 63 asker tutuklandı

Soruşturmalar kapsamında açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 202 polisten 184'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerden 124'ü tutuklanırken, 43'ü ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 16 polisin sorgusu ise sürüyor. İl Jandarma ve 8. Kolordu Komutanlığı'nda ise aralarında bir general ile 4 albayında da bulunduğu 74 asker gözaltına alınırken, bunlardan 72'si tutuklandı, 1'i adli kontrol şartı olmak üzere 2'si serbest bırakıldı.

Fetullahçı Terör Örgütünün adliyedeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda ise 22 hakim ve savcı ile 8 zabıt katibi tutuklandı. Bunların yanı sıra Fırat Üniversitesi'nden 2, Milli Eğitim Müdürlüğü, PTT, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Karayolları ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nde görevli 1'er memur tutuklandı.

Örgütün sivil yapısından 90 şüpheli tutuklandı

2 aydır aralıksız olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında örgütün Elazığ'daki il yapısına yönelik de çok sayıda operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 154 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 90'ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 46 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. 14 şüphelinin ise sorgusu sürüyor.

Öte yandan, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı verilen polis, asker, savcı, öğretmen, akademisyen ve 1 memurun da bulunduğu 11 kamu görevlisi ile 75'i sivil olmak üzere 86 şüpheli ise aranıyor. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Fetö Soruşturmaları Çerçevesinde 324 Şüpheli Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement