Elazığ'da Kayıt Dışı ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Kayıt Dışı ile Mücadele

Elazığ\'da Kayıt Dışı ile Mücadele

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, Elazığ Belediyesi ve maliye ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında kayıt dışı esnaf sayısının azaldığını söyledi.

30.03.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, Elazığ Belediyesi ve maliye ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında kayıt dışı esnaf sayısının azaldığını söyledi.

Elazığ'da kayıt dışı iş yeriyle mücadele kapsamında berber ve kuaför esnafına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi, maliye ve Berberler ve Kuaförler Odası tarafından yürütülen ortak çalışma neticesinde çok sayıda iş yeri kayıt altına alındı. Göreve geldikleri günden itibaren oda üyelerinin sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini vurgulayan Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu, kayıt dışı ile mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Türkoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esnafımızın en önemli sorunlarından biri kayıt dışıydı. Bizler göreve gelmeden önce kayıt dışıyla mücadele edeceğimizin sözünü vermiştik. Göreve başladıktan sonra belediyemiz ve maliye ile birlikte ortak çalışma yürüterek bu sorunu önemli ölçüde çözdük. 480 olan üye sayımız kayıt dışıyla mücadele kapsamında 600'ü aştı. Kayıt dışı ile mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Özellikle esnafımızın en önemli sorunlarından biri de camlara asılan fiyatlardı. Bizler bunun da önüne geçtik ve şu anda Elazığ'daki esnaflarımız camlarındaki yazıları kaldırmış durumda. Bu konuda esnaflarımız da duyarlı davrandı. Onlara da teşekkür ediyorum. Sorunların çözümü elbette birlik ve beraberlikle karşılıklı hoşgörüyle olur. Esnaflarımız bizlere bu konuda hoşgörülü davrandı. Bu konuda anlayışlı davranmaları bizleri de memnun etti. Berber ve kuaförlerin Pazar günleri kapalı olması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili Elazığ Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile görüştük ve bir protokol imzaladık. Esnafımızın denetlenmesi belediye kontrolünde zabıta tarafından gerçekleştirilecek. Bayan kuaförlerimizin Salı günü tatili ile ilgili de belediye ve zabıta müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Esnaflarımızın bu konuda cezaya maruz kalmamaları için önceden bizlere haber vermeleri gerekiyor. Bu konuda esnafımızın duyarlı olmasını istiyoruz." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Kayıt Dışı ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement