Elazığ'da Ketem'den Kanser Taraması - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Ketem'den Kanser Taraması

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından merkeze bağlı Kuyulu köyündeki kadınlara kanser taraması yapıldı.

11.04.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından merkeze bağlı Kuyulu köyündeki kadınlara kanser taraması yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kanser taraması kapsamında, 42 kadına Aile Sağlığı Merkezinde "Smear" taraması yapıldı.

Daha sonra  İl Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM birimine götürülen kadınlara mamografi çekimi, meme muayenesi ve kalın bağırsak kanseri taramaları yapılarak evlerine bırakıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. İbrahim Halil Akkuş, vatandaşlardan düzenlemiş oldukları taramalara katılmalarını beklediklerini belirtti.

KETEM'de yapılan eğitim, muayene, tahlil ve taramalardan ücret alınmadığını aktaran Akkuş, "Taramalar hakkında bilgi almak isteyen kişiler aile hekimlerine, KETEM birimine, toplum sağlığı merkezlerine ve müdürlüğümüz kanser birimine müracaat ederek her türlü bilgiyi alabilir. Kanserden değil geç kalmaktan korkun" ifadesini kullandı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Ketem'den Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement