Elazığ'da 'Son Kuşlar' Mahkumlar İçin Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 'Son Kuşlar' Mahkumlar İçin Sahnelendi

Elazığ\'da \'Son Kuşlar\' Mahkumlar İçin Sahnelendi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı, Sait Faik Abasıyanık’ın yazdığı Turgay Tanülkü’nün yönettiği ‘Son Kuşlar’ adlı oyun sahne aldı.

04.05.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı Turgay Tanülkü'nün yönettiği 'Son Kuşlar' adlı oyun sahne aldı.

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi konferans salonunda oynanan oyunu, Devlet Tiyatroları Müdürü Nejat Birecik, Elazığ Ceza ve Tevkifevleri Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, cezaevi personeli ve cezaevinde kalan hükümlüler izledi. Tiyatronun sonunda konuşma yapan Devlet Tiyatroları Müdürü Nejat Birecik, "Bu proje biz yaptık diye söylemiyorum ama sosyal sorumluluk organizasyonlarında boyut getirmiş bir şeydir. Örnek bir projedir. Tekrar söylüyorum, alçak gönüllülüğü elden bırakmayalım, biz yaptık ama içinde olmazsa olmazımız Turgay Tanülkü, böyle bir adanmışlık olmasaydı bu proje olmazdı. Ucundan kıyısından tutan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Elazığ Ceza ve Tevkifevleri Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz kurumlarında hükümlülerin ve tutukluların sosyal hayata hazırlanmaları, morel ve motivasyonların yüksek tutulması noktasında tüm Türkiye genelinde çeşitli sosyal faaliyetler yaptıklarını söyledi. Yıldırım, "Bu sosyal faaliyetlerin içerisinde kişisel gelişimlerini sağlamaya yönelik faaliyetler, doğrudan katılımına yönelik faaliyetler olduğu gibi diğer kurumlarla iş birliği içerisinde faaliyetlerde var. Bugün Elazığ'da olmamıza vesile olan 'Son Kuşlar' adlı tiyatro eseri devlet tiyatrolarıyla müşterek olarak yaptığımız ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında birlikte gerçekleştirmeye çalıştığımız ve devlet tiyatrolar sanatçısı Turgay Tanülkü'nün üstlendiği sorumluluk olarak ilimizde izlenmiş oldu" diye konuştu.

Devlet Tiyatroları Sanatçısı Turgay Tanülkü ise, "Ülkemin insanlığa ulaşabilmek noktasında bana yolları açtılar. Çünkü cezaevlerinin kutsallığı vardır. Akılcı bir mahremiyeti vardır. Çünkü cezaevindeki arkadaşların suçu sorulmaz, memleketi sorulmaz, varlığı insanlıktır. Bizim bu hizmetimizde insanlığa yöneliktir. Biz diyoruz ki, kağıttan uçurtma olsak, ipimizin ucunu ülkemdeki bir tane çocuk tutsa bu bize yeter. Her şeyin başı eğitim ve eğitimle militanlık yapmalıyız" dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri oyunculara çeşitli hediyeler takdim etti. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 'Son Kuşlar' Mahkumlar İçin Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement