Elazığ'da Sulama İşçilerinin Açlık Grevi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Sulama İşçilerinin Açlık Grevi

Elazığ'da, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünde işe başlatılmadıkları için mağdur edildikleri iddiasıyla açlık grevine giden işçiler, eylemi sonlandırdı.

29.03.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünde işe başlatılmadıkları için mağdur edildikleri iddiasıyla açlık grevine giden işçiler, eylemi sonlandırdı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban ve beraberindeki partililer, İcadiye Mahallesi Şehitlik karşısında bulunan bir ofiste eylemlerini sürdüren işçileri ziyarete etti.

Ziyaretin ardından işçiler adına açıklama yapan Süleyman Tanış, grevin 6. gününde Çoban ve AK Parti heyetinin kendilerini ziyaret ettikleri için memnun olduklarını dile getirdi.

Heyetin, talepleri ile ilgili çalışma yapacaklarını söylediğini aktaran Tanış, şunları kaydetti:

"Bir ay içerisinde bu işlerin çözüleceğinin sözünü verdiler. İl başkanımıza çok teşekkür ederim. Biz ona güveniyoruz. Bu işi çözeceklerini de biliyoruz. Artık bu işi bitireceklerinin sözünü aldık. Bu saatten sonra arkadaşlarımla başkanımızın sözüne itimat ettiğimiz için açlık grevine son veriyoruz."

2010 yılında Eyüpbağları Sulama Birliği'nin tasfiye kurulu tarafından feshedilmesinin ardından kadrolarının DSİ'ye devredildiğini ancak müdürlüğün hem tasfiye kurulu hem de Elazığ Valiliğinin verdiği kararı uygulamayarak, kendilerini 5 yıldır işe başlatmadığını iddia eden 26 işçi 6 gün önce açlık grevine başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Sulama İşçilerinin Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement