Elazığ'da Yeşil Kartlılara Yönelik İstanbul Gezisi Düzenleniyor - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Yeşil Kartlılara Yönelik İstanbul Gezisi Düzenleniyor

Elazığ Yeşil Kart Birimi tarafından 15 yeşil kart kullanıcısı ailesiyle birlikte 2 gün süreyle İstanbul'u gezecek.

05.10.2011 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Yeşil Kart Birimi tarafından 15 yeşil kart kullanıcısı ailesiyle birlikte 2 gün süreyle İstanbul'u gezecek.

Elazığ Yeşil Kart Birimi Müdürü Rabih Yüksel, yazılı açıklamasında, göreve geldiği günden beri yeşil kart almak için birimlerine başvuran vatandaşlara işlemlerini seri bir şekilde çözüme kavuşturulması noktasında kanunlar çerçevesinde kolaylıklar sunarak, bürokratik engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, normal şartlardaki başvuru ve sonuç sürecini en kısa süreye indirdiklerini belirtti.

Bununla yetinmeyip Yeşil Kartlı vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda da yardımcı olmayı istediklerini ifade eden Yüksel, hazırladıkları projeyle hayatında hiç uçağa binmemiş ve İstanbul'u görmemiş hatta Elazığ dışına dahi çıkamamış 15 vatandaşı belirleyip aileleriyle birlikte 8'10 Ekim'de İstanbul'a götüreceklerini bildirdi.

Yüksel, şunları belirtti:

"Bu projeyi Valimiz Muammer Erol'a ilettiğimizde desteklediklerini bildirdiler. Biz de bu onay ile birlikte çalışmalara başladık. Elazığ'da bir GSM operatörü şirketi projeyi beğendiklerini ve katkıda bulunmak istediklerini ifade ederek, proje kapsamındaki vatandaşlarımızın gidiş'dönüş uçak biletlerini alarak destek oldu. Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Fikret Sertkaya da, 2 günlük konaklama masrafları ile birlikte İstanbul'daki gezi için bir araç tahsis etti. Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü misafirlerimize alış veriş yapabilmeleri için bir miktar maddi destek sağladı. Ayrıca Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Açık da bir miktar maddi destek sağladı. Hayatlarının bir bölümünde hafızalarda güzel bir anı olarak kalması ümidi ile gerçekleştirmeyi planladığımız bu projenin sorunsuz bir şekilde bitmesi diliyoruz."

Yüksel, ziyaret kapsamında vatandaşların Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferi ile İstanbul'a gideceklerini, İstanbul'un simgesi olan tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edip, tekne ile boğaz turu yapacaklarını kaydetti.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Yeşil Kartlılara Yönelik İstanbul Gezisi Düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement