Elazığ'da Yumurtalı Eylem - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Yumurtalı Eylem

Elazığ\'da Yumurtalı Eylem

Elazığ’da bir bankada hesapları boşaltılarak mağdur duruma düştüklerini iddia eden vatandaşlar haklarını aramak için eylem yaptı.

25.08.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da bir bankada hesapları boşaltılarak mağdur duruma düştüklerini iddia eden vatandaşlar haklarını aramak için eylem yaptı.

Elazığ'da bir bankada hesapları boşaltılarak mağdur duruma düştüklerini savunan vatandaşlar haklarını aramak için eylem yaptı. Vatandaşlar Haziran ayında da benzer bir eylem gerçekleştirerek mağduriyetlerinin giderilmesini istemişti. Banka önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, haberlerinin olmadan hesaplarının boşaltıldığını, bu olayda sorumlu olanların hesap vermesini ve haklarının da ödenmesini istedi. Bankanın camlarına yumurta fırlatan vatandaşlar, banka önüne siyah çelenk bırakarak tepkilerini ortaya koydu. Mağdurlar adına açıklama yapan, Ahmet Gülten, "Burada toplanan arkadaşların hepsi mağdurdur. Olay 4 Temmuz 2013'te bir müşterinin çeki karşılıksız çıkınca ortaya çıktı. Daha sonra hesabını işletince arkadaşa demişler ki sen paranı çekmişsin kim çekti, kardeşin çekti, kardeşime soruyorum ben çekmedim diyor. Kamera kayıtları inceleniyor bankanın müdür muavininin bu parayı aldığı tespit ediliyor. Arkadaş müfettiş istiyor. Müfettişler 2013'ün Temmuz ayının 9'unda arkadaşı çağırıp sen konuşma diyorlar. Kimseye bir şey söyleme bankanın imajı bozulur biz senin zararlarını telafi edeceğiz deniyor. Arkadaş da bir şey söylemiyor ve bu arkadaşın müdür muavininin Temmuz ayının 9'undan Eylül ayının 4'üne kadar çalışmasına müsaade ediliyor. Böyle bir şey olamaz. Arkadaş ne yapıyor, müfettişler kendisini yönlendiriyor bizi bankaya karşı sorumlu bir imaj veriyor, delilleri yok ediyorlar, bizlerden imza alıyorlar. Yani hem o arkadaşı kurtarıyorlar hem de bankanın bize ödeme yapması için gereken neyse müfettişler yapıyor. Daha sonra bu arkadaş yakalandı. Bankadan 9 kişi gidemeyeceği yerlere tayin edildi bazılarının da işine son verdiler. Banka bunların işine niye son verdi. 4 milyonun üzerinde bu arkadaş zimmetine para geçirmiş. Kimisini kandırarak dekontları imzalatmış. Kimisinin de hesaplarına girerek kendisi sahte imza atıp para çekmiş. Bu arkadaşlar içerisinde okur-yazarlığı olmayan, emekli olmuş parasını banka güvencesiyle getirmiş oraya yatırmış insanlar var. Bu arkadaşların da parası yok edildi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Yumurtalı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement