İnşaat İşçisi, Camide Bulduğu 15 Bin 200 Euroyu Sahibine Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

İnşaat İşçisi, Camide Bulduğu 15 Bin 200 Euroyu Sahibine Teslim Etti

Elazığ'da inşaat işçisi Sabit Şeker, camide bulduğu 15 bin 200 Euro'yu sahibine teslim etti. Şeker, "Parasal olarak bu dünya geçici, ama insanlık kalıcıdır." dedi.

22.02.2017 11:01  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da yaşayan Sabir Şeker, namaz kılmak için gittiği camide deste halinde 15 bin 200 Euro buldu. Olayı camidekilere bildirerek anons yapılmasını sağlayan Şeker, paranın sahibine teslim edilmesini sağladı.

YERDE PARA DESTESİ BULDU

Kovancılar ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki iki çocuk babası Sabit Şeker, dün öğlen namazını kılmak için ilçedeki Merkez Camii'ne gitti. Şeker, ayakkabılarını çıkarıp rafa bırakacağı sırada yerde bir deste euro buldu. Olayı Camidekilerine bildirerek, anons yapmasını isteyen Şeker, camide yapılan anonsla parasını ayakabı rafında unutan Zülfü Kuzu, Camiye gelerek parasını teslim aldı. İnşaata işçi olarak çalıştığını anlatan Şeker, paraya ihtiyacı olmasına rağmen bulduğu parayı sahibine teslim etmek isteğini söyledi. Şeker, "Parasal olarak bu dünya geçici, ama insanlık kalıcıdır. Ben işçiyim, paraya da ihtiyacım da var. Bazen sıkıntımız da oluyor. Dostlarımızdan borçlanıyoruz. Buna rağmen onurlu yaşamamız lazım. Çok huzurluyum. Akşam yatarken iyi ki almamışım diyorum. Bulduğum parayı alsaydım belki bir araba alırdım, belki bir tarla alırdım. Ama ölene kadar hep rahatsız olurdum" diye konuştu.

İnşaat İşçisi, Camide Bulduğu 15 Bin 200 Euroyu Sahibine Teslim Etti

ANONSUN ARDINDAN PARASINI TESLİM ALMAYA GELDİ

Merkez Camii imamı Nurallah Çolak ise, Camide yaptıkları anonsun ardında Zülfü Kuzu'nun yanlarına gelip, bulanan paranın kendisini ait olduğu, Kuzu'ya paranın mitkarını ve kaç deste olduğunu sormasının ardından 30 tanele 500'lük, 2 tane de 200'lük bankontluk 15 bin 200 euroyu teslim ettiklerini söyledi.

DÜŞÜRDÜĞÜ PARAYI TARLA ALMAK İÇİN YANINDA TAŞIYORDU

Camide unuttuğu parayı tarla almak için biriktiğini ifade eden 74 yaşındaki Zülfü Kuzu da, öğlen namazı için gittiği caminin girişinde cebindeki 15 bin 200 Euro'yu düşürdüğünü belirterek, "Namazı kıldıktan sonra baktım param yoktu. Hoca anons etti, dedi bir miktar para bulunmuş. Gittim yanına hoca parayı bulanı da çağırdı, paramı teslim etti. O kadar parayı üzerinde neden taşıdığı sorusuna ise Kuzu, "Tarla alacaktım, pazarlık yapmıştım, parasını verecektim. Param bulununca sevindim teşekkür ettim. Param helal paraydı bulunacağını bekliyordum."dedi.

Parasını teslim alan Zülfü Kuzu, Sabit Şeker'i ödüllendirmek istediğini ancak inşaat işçisi Şeker'in bunu kabul etmediğini söyledi.

İnşaat İşçisi, Camide Bulduğu 15 Bin 200 Euroyu Sahibine Teslim Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnşaat İşçisi, Camide Bulduğu 15 Bin 200 Euroyu Sahibine Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement