Elazığ Kanatlı Barajı'nın Yarısı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Kanatlı Barajı'nın Yarısı Tamamlandı

Elazığ Kanatlı Barajı\'nın Yarısı Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ'da inşa edilen Kanatlı Barajı inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 seviyesine ulaştığı bildirildi.

29.11.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ'da inşa edilen Kanatlı Barajı inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Peri Nehri'nin yan kollarından Bulanık Çayı üzerinde inşa edilen Kanatlı Barajı'nın derivasyon tüneli, gövde sıyırma kazısı ve enjeksiyon işleri tamamlandı.

Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 50'ye ulaşan barajın dolusavak, betonarme imalatları ve gövde dolgusu çalışmaları da devam ediyor.

DSİ tarafından inşa edilen Kanatlı Barajı'nın devreye girmesiyle Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri sınırları dahilinde kalan 19 yerleşim biriminde (Durmuşlar, Karasungur, Aşağı Mirahmet, Demirci, Bayramyazı, Kuşçu, Başyurt, Deveci, Köryusuf, Aşağı Ovacık, Mahmutlu, Mirahmet, Yüzev, Cumhuriyet, Kümbet, Akbulak, Maksutali, İsabey ve Akyokuş köyleri) yaklaşık 71 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

"Ekonomiye yılda yaklaşık 39 milyon lira katkı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölge için büyük önem taşıyan tesisin inşasıyla şehrin münbit topraklarını kısa zamanda suyla buluşturacaklarını belirtti.

Eroğlu, "Kanatlı Barajı'nı hizmete aldığımızda, milli ekonomiye yılda yaklaşık 39 milyon lira katkı sağlayacağız. Ayrıca 17 bin 730 kişiye de istihdamın önünü açacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Kanatlı Barajı'nın Yarısı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement