Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, köye fırın yaptırdıELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'ne fırın yaptırıldı.

09.12.2016 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, köye fırın yaptırdı

ELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'ne fırın yaptırıldı. Köylünün ortak kullanımı için yapılan fırının açılışını, köylü kadınlar ekmek pişirerek yaptı.

Elazığ Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje kapsamında merkeze Bağlı Sarıkamış Köyü'ne yapılan fırında toplanan köyün kadınlar, ilk kez modern ve konforlu bir fırında ekmek pişirdi. Fırında ekmek pişiren kadınlar adına duydukları memnuniyeti dile getiren Zekiye Şen, fırının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu fırından çok razıyız, Yapandan, yaptırandan da Allah razı olsun. Masrafsızdır, evlerde yapmaktan daha iyi. Kadınlarla toplanıp burada ekmek pişiriyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da, 2013 yılından beri Fırat Havzası Rehablilitasyon projesi kapsamında, vatandaşa hizmet götürdüklerini belirterek, "Doğal kaynakların iyileştirilmesi, hem de soğuk havalarda yaşayan vatandaşların geçim koşullarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi, bu iki ayak üzerinde giden projede; bu köyde biz, kapama meyve bahçe, sera ahırların iyileştirilmesi, meyve fidanı dağıtımı, sulama alt yapısının yapılması, evlerin ısı yalıtımının yapılmasının yanında bu gün de bayanlarımızın talebi üzerine köyün ortasına köylünün ortak kullanımına açık olacak bir fırın yaptırdık, bu gün de açılışını yaptık. Elazığ'da iki tane yaptık. Önümüzdeki yıl da bunu 25'e çıkarmayı planladık. Diğer köylerimize de yapacağız, şu anda ilk olarak Sarıkamış Köyümüz'de açtık" diye konuştu.

Köy Muhtarı Cimşit Şen ise, köylerine yapılan fırından dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Fırat havzası rehabilitasyon projesi kapsamında sera, ısı yalıtımı, bağ direği, damlama sulama, soba güneş enerjisi gibi yatırımlar aldık. Son olarak da fırın yapıldı. Bundan dolayı Orman Bölge Müdürümüze ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement