Elazığ Şehit Ömer Halisdemir'in Babası, Şehit Fethi Sekin'in Ailesine Taziyede Bulundu - Son Dakika
Güncel

Elazığ Şehit Ömer Halisdemir'in Babası, Şehit Fethi Sekin'in Ailesine Taziyede Bulundu

Elazığ Şehit Ömer Halisdemir\'in Babası, Şehit Fethi Sekin\'in Ailesine Taziyede Bulundu

Şehit Ömer Halisdemir'in babası, şehit Fethi Sekin'in ailesine taziyede bulunduELAZIĞ'a 10 Ocak Gazeteciler Günü için gelen, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, İzmir Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında, kahramanca çarpışarak şehit olan polis Fethi...

09.01.2017 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Ömer Halisdemir'in babası, şehit Fethi Sekin'in ailesine taziyede bulundu

ELAZIĞ'a 10 Ocak Gazeteciler Günü için gelen, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, İzmir Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında, kahramanca çarpışarak şehit olan polis Fethi Sekin'in taziyesine katılarak yakınlarına başsağlığı diledi.

Elazığ Valiliği ve Basın Medya Cemiyeti'nin ortak düzenlediği 10 Ocak Gazeteciler Günü için yarın düzenlenecek etkinliğine katılmak üzere Elazığ'a gelen, 15 Temmuz darbe gecesinin kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halis Demir, bugün akşam saatlerinde Elazığ'a geldi.

"TÜRK MİLLETİ FIRSAT VERİRSE BİR ÖMER DAHA YETİŞTİREBİLİRİM"

Hasan Hüseyin Halisdemir'i, Elazığ Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Basın Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Havalimanı'ndan Elazığ Valiliği'ne giden Halisdemir'i, Vali Murat Zorluoğlu karşıladı. Valilikte bir açıklama yapan Hasan Hüseyin Halisdemir, "Bizim her şeyimiz ortadır. 15 Temmuz askeri darbe girişimini gazetelerden ve televizyonlardan takip etmişsinizdir. Biz konuşma yaptık. Biz medyadan çok yorulduk. Herkes bana,'Ömer Halisdemir'i nasıl yetiştirdin?' diye soruyor. Bir Ömer Halisdemir daha yetiştirebilirim. Eğer Türk Milleti bana fırsat verirse, annelerimiz üretkendir. Ben de bir Ömer Halisdemir daha yetiştirebilirim" dedi.

VALİ ZORLUOĞLU: TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ TASFİYE EDECEĞİZ

Vali Murat Zorluoğlu da yaptığı konuşmada, tüm terör örgütlerinin tasfiye edileceğini belirterek, "Ömer Halisdemir memleketimizin yiğit evladıydı. 15 Temmuz'un simge ismiydi. Bu süreçte ailesi çok yoruldu. Kendisine Elazığ'ı gezdireceğiz. Biz sizi davet ettiğimizde henüz İzmir'deki hadise yaşanmamıştı. İzmir'deki başka bir kahraman çok daha vahim neticelenecek olayı daha başında önledi. Sosyal medyada da çok büyük yankı buldu. Kendisini Baskil'de defnettik. Bütün şehitlerimiz kıymetlidir. Ancak bazıları bir simge olarak öne çıkıyor. Hepsinin ruhu şad olsun" diye konuştu.

15 TEMMUZ GECESİNİ TEKRAR ANLATTI

İzmir Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında kahramanca direniş göstererek, teröristlerin amacına ulaşmasını engelledikten sonra şehit olan polis memuru Fethi Sekin için Elazığ Olgunlar Mahallesi'nde kurulan taziye evini de ziyaret eden Hasan Hüseyin Halisdemir, şehit yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehidin yakınlarına taziye veren Halisdemir, 15 Temmuz darbe gecesi oğlu Ömer Halisdemir ile telefonla görüştüğünü hatırlatarak, "15 Temmuz gecesi ben rahmetli ile 1 saat görüştüm. Bana söylediği şuydu; 'Baba benim içerimde çok ağır bir sıkıntı var, ben ne yapmam lazım? Senin tecrüben var.' Ben de dedim ki oğlum; bir su iç ya bir yasin oku, yada bir dua oku; yarabbim bana yardım et de, dedim. 'Baba ben senin her söylediğini yaparım da çok hırslanıyorum' dedi. Ben de korkma oğlum dedim. Korkma yaradan bizimle, korkma dedim. Saat 10-11 gibi bizim kasabadakilerle görüştüm, bize Almanya'dan telefon geldiğini ve Türkiye'de darbe olduğu haberini verdiler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Şehit Ömer Halisdemir'in Babası, Şehit Fethi Sekin'in Ailesine Taziyede Bulundu - Son Dakika

  • Şanlıurfa'da Bohçacı Kılığındaki 3 Kadın Hırsızlık Yaptı
    13:35 Şanlıurfa'da Bohçacı Kılığındaki 3 Kadın Hırsızlık Yaptı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bohçacı kılığında bir eve giren 3 kadın hırsız, yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çaldı. Hırsızların eve giriş ve çıkışları güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Kilis'te hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
    13:35 Kilis'te hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

    Kilis'te hırsızlık suçundan aranan ve 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S, Barış Mahallesi'nde yakalandı. Yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Bilecik'te Turizm Haftası Etkinlikleri Düzenlendi
    13:35 Bilecik'te Turizm Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

    Bilecik'te, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Bilecik'in turizm potansiyeli ve kültürel zenginlikleri vurgulandı. Programda halk oyunu gösterisi, müzik dinletisi, yiyecek ve içecek hizmet alanı öğrencilerinin mezuniyet töreni gibi etkinlikler yer aldı. Etkinliğe Bilecik Valisi, Belediye Başkan Vekili, üniversite rektörü, jandarma ve emniyet müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  • İşten çıkartılan kadın işe iade davasını kazandı
    13:34 İşten çıkartılan kadın işe iade davasını kazandı

    İzmir'de argo ve küfürlü ifadeler kullanmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle uyardığı erkek mesai arkadaşına argo söylemlerinin devam etmesi üzerine küfrettiği gerekçesiyle işten çıkartılan kadın, işe iade davasını kazandı. İş Mahkemesi, feshin ölçüsüz olduğunu ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek işe iade kararı verdi.

  • Marmaris'te inşaat kazasında 1 ölü, 1 yaralı: 4 kişi gözaltına alındı
    13:34 Marmaris'te inşaat kazasında 1 ölü, 1 yaralı: 4 kişi gözaltına alındı

    Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen inşaat kazasında bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Olayın ardından şantiye şefi ve yüklenici firma yetkilisi dahil olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Marmaris Kaymakamlığı geniş çaplı soruşturma başlatırken, iş güvenliği uzmanları olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

  • Kilis'te Öğrenciler İçin Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi
    13:34 Kilis'te Öğrenciler İçin Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi

    Kilis'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde öğrenciler, yakan top, mendil kapmaca, ip atlama ve sek sek gibi oyunlar oynayarak hem yarıştı hem de eğlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar yaşatmaya çalıştıklarını belirtirken, başarılı olan öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ödüllerinin verileceğini açıkladı.

  • Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor
    13:32 Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor

    Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaş çay üreticileri, hükümetin açıklayacağı fiyatın en az 25 lira olmasını talep ediyor. Üreticiler, özel sektörün kendilerini mağdur ettiğini ve devletin desteklerini halka vermesi gerektiğini belirtiyor.

  • Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor
    13:31 Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor

    Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch'un sözleşmesini 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyesi Cedrik Neike'nin görev süresi de 2025'e kadar uzatılacak.

  • TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da
    13:31 TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları da açıklandı.


Advertisement