Elazığ - TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ?da Şehit Polis Taziyesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ - TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ?da Şehit Polis Taziyesine Katıldı

Elazığ - TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ?da Şehit Polis Taziyesine Katıldı

TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ'da şehit polis taziyesine katıldı TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Cengiz Erdur'un Elazığ'daki kardeşini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

06.12.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ'da şehit polis taziyesine katıldı

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Cengiz Erdur'un Elazığ'daki kardeşini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memuru Cengiz Erdur'un taziyesine katılmak için bugün sabah saatlerinde Elazığ'a geldi. Feyzioğlu, Elazığ Hava Liman'ında yaptığı konuşmada, şehit polis memuru Cengiz Erdur'un ailesine gidip helalik istemek ve taziyede bulunmak için Elazığ'a geldiğini belirterek, "92 bin meslektaşımız,79 baro adına bugün buradayız. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Giderek toplum duygusal anlamda bir birinden kopuyor koparılıyor. Bu anlamda bizlerin yılmadan, bıkmadan köprü olamaya gayret etmemiz lazım. Bu köprüleri de ancak demokrasi, insan hakları, adalet paydasında vatandaşlarımızı buluşturarak kurabiliriz. Hukuk devletinde demokrasi ile kurabiliriz ve elbette terörle kararlı bir şekilde, ilkeli bir şekilde mücadele ederek, Türkiye'ye toplumsal barışı getirebiliriz. Bu noktada biz hukukçulara, barolara, barolar birliğine büyük görevler düşüyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE TOPLUMSAL BARIŞI GETİREBİLİRİZ"

Devletin terörle mücadele güçlü, kararlı ve ilkeli br duruş segilemesinin destekçisi olduklarını anlatan Feyzioğlu, "Hiçbir sorun çıktığı düzlemde çözülemez, bir üst katmana çıkmak lazımdır. Türkiye'de sorunu çözecek katman da, bir yandan terörle en kararlı şekilde mücadele ederken, diğer yandan insan haklarını ve demokrasiyi yerleştirmektir. İşte bu düzlemde 78 milyonu kucaklaştırabiliriz, doğal olarak da avukatlar, barolar, barolar birliği, hal böyle olunca asli görevli haline geliyor. Biz devletin terör karşısında güçlü, kararlı, ilkeli bir duruş sergilemesinin destekçisiyiz. Aynı zamanda bu duruşu daha da güçlendirecek olanın devletin demokratik çoğulcu, katılımcı, şeffaf, insan haklarına saygılı bir rejimi benimsemesi olduğunu da ifade ediyoruz. Demokrasiden uzaklaşmak, insan haklarından uzaklaşmak, orta ve uzun vadede terörü bitirmek değil, tam aksine terör örgütünün istediği malzemeyi vermek anlamına gelir. Bu gün dört bir yanımız ateş çemberi iken, bir birimizi kırma, bir birimizi hırpalama zamanı değil, tam aksine yapıcı lisanla birbirimizle konuşma anlama ve ortak aklı bulmak için el uzatma günüdür. Daima Türkiye Barolar Birliği ve barolarımız bu anlayışta olmuştur. Ben tekrar sizin vasıtanızla tüm miilletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÖYLE AİLELERİN OMUZLARINDA DURUYOR"

Beraberindeki Elazığ Baro Başkanı Av. Adnan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, şehit polis memuru Cengiz Erdur'un kardeşi Adnan Erdur'un Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki evine giderek aileye başsığı dileğinde bulunan Feyzioğlu, taziye çıkışında da, "Türkiye Cumhuriyeti böyle ailelerin omuzlarında duruyor. İşte Anadolu'nun bir ailesi, sapa sağlam bir aile, 5 kardeş iken bir kardeş kalmış geride. Bir Adnan kalmış. İçimiz parçalandı. 4 kardeşini de toprağa vermiş. Yeğenlerinin bir kısmı da polis. Bize düşen de bunu unutmamak, ateş düştüğü yeri yakıyor ama bizler bu acıyı unutmaz, bu acılı ailelerin çektiğini hiç bir zaman göz ardı etmezsek, bu büyük fedakarlıklarda daha bir anlam kazanacak. Millet olmak da böyle bir şey zaten, millet olmak mutlulukta da, tasada da birdir. Bu gün acımız büyük, buradan da Pazarcık'a gidiyoruz, orda da bir şehidimiz var; 24 yaşında bir delikanlımız, bir aslanımızı, bir civanımızı toprağa vereceğiz. Mustafa Katırcı'yı, Allah ona da rahmet etsin, Cengiz kardeşimize de rahmet etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ - TBB Başkanı Feyzioğlu Elazığ?da Şehit Polis Taziyesine Katıldı - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement