Elazığ Turizmine Tur Operatörlerinin Etkisi - Son Dakika
Yerel

Elazığ Turizmine Tur Operatörlerinin Etkisi

Elazığ Turizmine Tur Operatörlerinin Etkisi

Bir tur şirketinde acente müdürü olarak görev yapan Kadir Tanrısever, Elazığ ve bölgenin turizmine önemli katkı sağladıklarını belirterek, tatilcileri bölgeye davet etti.

23.08.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir tur şirketinde acente müdürü olarak görev yapan Kadir Tanrısever, Elazığ ve bölgenin turizmine önemli katkı sağladıklarını belirterek, tatilcileri bölgeye davet etti.

Tanrısever, bölgenin sahip olduğu turistik potansiyelini yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlere tanıtabilmek için turlar düzenlediklerini söyledi. Tanrısever, "Elazığ'da tarihi ve turistik yerler mevcut. Bu bölgede en çok bilinen yer Harput. Şu anda bulunduğumuz yer olan Harput'un tarihi ve turistik yerleri mevcuttur. Hem kalemiz daha sonra inanç turizmine yönelik türbelerimiz var. Doğa turizmine örnek olarak buzluk mağaralarımız var buralar gezip görülecek yerler. Ayrıca Hazar baba kayak merkezimiz var. Sivrice Gölümüz de yüzme etkilikleri, su sporları ve buna benzer aktiviteler yapılabilir. Bir de bilinen Keban Barajımız var. Keban'da ayrıca çırçır şelalemiz ve turistik tesislerimiz mevcut. Buralar gezilip görülebilir. Elazığ'da son yıllarda gelişme kaydediliyor. Daha öncesinde eksikliklerimiz çok daha fazlaydı ama şu anda yine biraz iyiye yakın durumdayız. Daha önceden konaklama tesislerimiz çok azdı. Bu son birkaç yıl içerisinde yapılan yeni tesislerle beraber tahmin ediyorum 1 yıla kadar açılacak olan tesisler vasıtasıyla konaklama sorunumuzu gidermiş olacağız. Ayrıca tabi ki yeni restoranlarımız ve önceden çok iyi hizmet veren restoranlarımız vardı bu konuda da iyi bir seviyeye gelmiş durumdayız. Onun haricinde turizm de gerekli olan ulaşım sorunumuz var. Ulaşım için de şuan araçlarımız mevcut. Alt yapı olarak rehber sıkıntımız var. Onu da giderebilirsek kokartlı turist rehberine yani yurt içinden gelenler Türk ve yabancılara rehberlik yapabilecek kişilere ihtiyacımız var. Alt yapı olarak tabii nitelikli personel lazım bu işletmelerde çalışabilecek. Bunun için de tabi ki eğitilmiş personel ihtiyacımız var. Elazığ halkı şu anda tabi daha önceden de olduğu gibi tatil yörelerine giderek buralar da senelik tatillerini sahil bölgelerinde gerçekleştiren halkımız var. Ayrıca tur kapsamında yurt içi ve yurt dışı turları kapsamında bizim düzenlediğimiz Karadeniz turlarımız güneydoğu turlarımız veya batı bölgesinde Batı Karadeniz İstanbul bölgesine yaptığımız turlar var. Bu turlara da katılarak insanlar turizm aktivitelerini gerçekleştiriyor. Elazığ'da daha çok Batı Karadeniz bölgesi tercih ediliyor. Ayrıca güneydoğu yakın olduğu için kısa süreli olduğu için güneydoğu bölgesi de tercih ediliyor. Ben Elazığ'ın turizm geleceğini iyi görüyorum" dedi.

"BÖLGEMİZE GELEN TURİSTLER PİŞMAN OLMAYACAKTIR"

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli turizm yerlerinden biri olan Elazığ'ın mutlaka gezilip görülmesi gerektiğini aktaran Tanrısever, "Elazığ'a gelenler son birkaç yıl içerisinde en çok İstanbul ve Ege bölgesinde. Hatta daha güneylerde Bodrum Fethiye bölgelerinden Tur operatörlerinin düzenlemiş olduğu turlar vasıtasıyla ilimizi ziyaret ediyorlar. Bu konuda özellikle bu yıl diğer yıllara nazaran çok daha iyiyiz. Şimdi bizim firma olarak tabi ki rakamlarımızı söyleyebilirim. Son 2013 yılında bizim vasıtamızla bizim firmamızla turist sayısı gelenlerin sayısı 250 civarındaydı. Bu yıl 2014'ün 9. ayına kadar gelen turist sayısı 900'ü geçmiş bulunmakta. 3 kat 4 kat bir gelişme var. İşte bahsettiğimiz gibi alt yapıdan yana birtakım eksiklikler vardı. Şu aşamada eksiklik olarak en büyük eksiğimiz buraya gelen kafileleri gezdirecek profesyonel eğitim almış rehber eksikliğimiz. En büyük eksikliğimiz bu. Ayrıca nitelikli personelimiz yok. Restoranlarda otellerde misafirlere cevap verebilecek gerek yabancılara, özellikle İngilizce bilen kişi sayısı çok az. Bu yönde sıkıntılar yaşıyoruz. Tabi ki turizm destinasyonlarımızda da örnek verelim mesela şu an bulunduğumuz Harput'ta tarihi dokuya uygun olmayan binalar var. Yöreye uygun olmayan yeni mimariler var. Tabi ki bunlar üzerinde değişiklikler yapılarak hizmetlerin yürütülmesiyle birlikte görüntüyü daha da düzeltebiliriz. Gelen insanlar tahmin ettiklerinden daha çok şey bulacaklardır. Burada bizim kötülüğümüzü tanıtan programlarımız, eğlencelerimiz var. Mesela başka şehirlerde örnek veriyorum Urfa'da bir sıra gecesi çok yaygın bilinir. Doğa turizmimiz çok iyi seviyede. Elazığ'ın 3 tarafı sularla kaplı. Burada yapılabilecek işte yüzme, spor aktiviteleri, kayak benzeri alternatif turizm materyallerimiz de var. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz. Buraya gelenler kesinlikle geldiğine pişman olmayacaktır" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ Turizmine Tur Operatörlerinin Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement