Elazığ Yüksekdağ: Ayak Sesleri Yeni Bir Yaşamın Sesidir - Son Dakika
Güncel

Elazığ Yüksekdağ: Ayak Sesleri Yeni Bir Yaşamın Sesidir

Elazığ Yüksekdağ: Ayak Sesleri Yeni Bir Yaşamın Sesidir

Elazığ'daki nevruz kutlamaları İstasyon Meydanı'nda yapılırken, Hozat Garajı'nde toplanan grupları İstasyon Caddesi'nden yürüyerek geldi.

20.03.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'daki nevruz kutlamaları İstasyon Meydanı'nda yapılırken, Hozat Garajı'nde toplanan grupları İstasyon Caddesi'nden yürüyerek geldi. Güvenlik önlemleri altında alana girenler nevruzu halaylar çekerek kutladı. Elazığ'daki nevruz kutlamalarına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu zamana kadar halklarımızın uğruna sayısızca bedeller ödeyerek yürüttüğü özgürlük mücadelesi bugün yeni mevziler ve yeni zaferler kazanarak ilerliyor. Bakın biz bu gün sadece nevruzu kutlamıyoruz, Kobani zaferini kutluyoruz. Kobani zaferi bizim ve bütün bölge halklarının 21'inci yüzyılda ki nevruzu olmuştur. Artık bütün Türkiye ve Kürdistan halkları için kazanma devri başlamıştır. Artık bizim devrimiz, artık bizim çağımız gümbür gümbür dör bir yandan geliyor. Duyulan ayak sesleri özgürlüğün emekle, eşitlikle, adaletle kurulacak yeni bir yaşamın sesidir ve habercisidir" dedi.

Yüksekdağ, birileri için bir devrin bittiğini öne sürerek, "Birileri için devir bitiyor, birileri içinde bir devir başlıyor. Ortadoğu'nun bütün diktatör devletleri için bir devir bitmiştir. Türkiye'deki AKP zihniyeti onun inkarcı, zalim siyaseti için bir devir bitmek üzeredir. Yeni başlayan devir artık bizim devrimizdir. Devirlerinin geçtiğini görünce kendilerini her yönden sağlama almaya çalışıyorlar, Sarayı neden yaptılar. Biz her zaman söyledik halkın gönlünde taht kuramadıktan sonra o saraylar size zindan olur. Size haram olur o saraylarda ne uyuyabilirsiniz ne oturabilirsiniz. Özgürlük mücadeleleri yıllarca halklarımızın gönlünde taht kurduğu için bir saraya ihtiyaç duymadık" dedi.

Nevruz ateşinden önce yanması gerekenenin devletin silahları olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Güvenlik paketidir. Bugün Türkiye'de barışı bozan bu güvenlik paketidir. Halklarımızın barış özlemini karartan temel engel bu faşist yasadır. Getirin o yasayı hep birlikte atalım nevruz ateşine o ateş içersinde kendi barışçıl geleceğimizi de görebilelim. Ama bunu yapmıyorsanız bu halka barıştan bahsetmeyeceksiniz, yalan söylemeyeceksiniz. Çünkü bu halkın yalanlara karnı tok. Irkçılıkla faşizmle bütün halkları bir birine düşman etmeye çalıştılar. Buralarda kontur gerilla karargahları kuruldu, Elazığ gibi güzel bir ilimiz faili meçhullerle kontur gerilla cinayetleri ile anıldı. Biz Elazığ'ı tarihinde ter temiz AP aydınlık hale getireceğiz. Burada bir birinden koparılan, bize karşı düşmanlaştırılan halkımızı da haklarımız da kazanacağız ve bunlara birlik içinde gücümüzü büyüterek yep yeni bir Türkiye'nin modelini de Elazığ'da oluşturacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Yüksekdağ: Ayak Sesleri Yeni Bir Yaşamın Sesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement