Elbistan'da 6 Bin Öğrenciye Ağız ve Diş Sağlığı Seti - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da 6 Bin Öğrenciye Ağız ve Diş Sağlığı Seti

Elbistan\'da 6 Bin Öğrenciye Ağız ve Diş Sağlığı Seti

Elbistan’da öğrencilere ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde 6 bin ilkokul ve anaokulu öğrencisine içinde fırça ve macun bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

15.05.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan'da öğrencilere ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde 6 bin ilkokul ve anaokulu öğrencisine içinde fırça ve macun bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ağız ve diş sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik farkındalığı artırmak, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve diş fırçalama alışkanlığını pekiştirmek amacıyla başlattığı 'günde iki defa iki dakika' isimli projenin Elbistan ayağı başladı.

Proje çerçevesinde Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ilçeye gönderilen ağız ve diş sağlığı setlerinin dağıtımı İstiklal İlkokulu'ndan start aldı.

Buradaki diş fırçası ve diş macunundan oluşan ağız ve diş sağlığı seti dağıtımı, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Erbilen Gök tarafından yapıldı.

Dağıtım sırasında değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ağız ve diş sağlığının küçük yaştaki çocuklara anlatılmasının önemine işaret etti. Akkoyun, "Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün ağız ve diş sağlığı il genelinde başlattığı Elbistan genelinde ilkokul, anasınıfı ve anaokulu öğrencilerimize 60 ayı dolduranlardan başlayarak yaklaşık 6 bin adet diş macunu ve fırçasından oluşan ağız ve diş sağlığı seti dağıtımını başlattık. Projenin il genelindeki çalışmalarını Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü organize ediyor. Bu çalışma, tüm Türkiye'de uygulanıyor.

Buradaki amaç, çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı noktasında alışkanlık ve topluma diş sağlığı bilinci kazandırmak. Bu uygulama çeşitli faaliyetlerle devam ediyor. Bugün de çocuklarımıza diş fırçası ve diş macunu hediye ediyoruz. Bu anlamda Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün, Sağlık Bakanlığımızın ve devletimizin iradesini ne kadar kuvvetli ve güçlü olduğunu yansıtmış olduk. Umarım sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek için bugün yapılan uygulama faydalı olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ağız ve diş sağlığı dağıtım töreninde minik öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Akkoyun, öğrencilerden sağlıklı beslenmelerini, dişlerini günde en az iki kez fırçalamalarını ve anne-babalarını da uyarmalarını istedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistan'da 6 Bin Öğrenciye Ağız ve Diş Sağlığı Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement