Elbistan'da Hafta Sonu 70 Kilogram Yağış Düştü - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da Hafta Sonu 70 Kilogram Yağış Düştü

Elbistan\'da Hafta Sonu 70 Kilogram Yağış Düştü

Son yılların en kurak dönemini geçiren Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde sonbahar bereketi yaşandı.

30.09.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yılların en kurak dönemini geçiren Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sonbahar bereketi yaşandı. İlçeye son 2 günde metrekareye toplam 70 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Elbistan, 2013 yılı sonbaharından başlayarak neredeyse 1 yılı kurak geçirdi. Yaşanan bu kuraklığın olumsuzluğu birçok alanda kendisini hissettirdi. On binlerce dönüm kıraç arazideki hububat kuraklık nedeniyle büyük zarar gördü. Yetersiz yağışlar yeraltı su seviyesini de düşürdü ve tarlalarda ekili diğer ürünler için de tehlike çanlarının çalmasına neden oldu. Birçok yerleşim yerinde çiftçiler ve vatandaşlar hemen her gün yağmur duasına çıktı. Kuraklık, su kaynaklarına büyük darbe vurdu. Binlerce yıldır akan ve çok sayıda insanın içme suyunu karşılayan pınarlar ve su kaynakları kurumaya yüz tuttu. 2014 yılında kümülatif yağışlarda normale göre yüzde 27,2; geçen yıla göre ise yüzde 27,9 azalma gözlenen yağışların bu hafta içerisinde de devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden elde edilen verilere göre Elbistan bugünü az bulutlu geçirecek. Yer yer yağış görülse de en yüksek sıcaklık 18, en düşük ise 4 derece olacak. Çarşamba günü sıcaklıkla 3 derecelik bir artış yaşanacak. Hissedilecek en yüksek sıcaklık 21 derece olurken en düşük sıcaklık ise 5 dereceye yükselecek. Yağışlar ise Perşembe günü tekrar gelecek. Cuma günü ise yine parçalı bulutlu olacak. Sıcaklık ise Çarşamba gününün değerlerine yakın seyredecek.

Tüm bu yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırması beklenen ve büyük umut bağlanan yağışlar ise 27-28 Eylül 2014 günü geldi. Yağışlar, 26 Eylül 2014 Cuma günü akşam saatlerinde sıcaklık seviyelerindeki hissedilir düşüşle birlikte 27 Eylül Cumartesi günü etkisini arttırmaya başladı. 28 Eylül 2014 Pazar günü de aralıklarla süren yağışlar sonucunda Elbistan genelinde metrekareye yaklaşık 70 kilogram gibi yüksek seviyede yağış düştüğü bildirildi. Yağışlar nedeniyle birçok kaynakta su artışı yaşandığı öğrenildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistan'da Hafta Sonu 70 Kilogram Yağış Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement