Elbistan'ın Hava Kirliliği Doğalgaz ile Çözülecek - Son Dakika
Yerel

Elbistan'ın Hava Kirliliği Doğalgaz ile Çözülecek

Elbistan\'ın Hava Kirliliği Doğalgaz ile Çözülecek

Elbistan Belediye Başkanı Küçük: "Yeni dönemde doğalgaz çalışmalarının meyvesini alacağız"

24.03.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ilçenin hava kirliliğinin doğalgaz projesiyle çözüleceğini bildirdi.

Küçük, Mehmet Akif Ersoy Belediye Evi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılarak, doğalgaz projesinin detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Elbistan'da ilk doğalgaza kavuşacak yerleşim biriminin Bahçelievler Mahallesi olduğunu belirten Küçük, şunları söyledi:

"Allah'a şükür hava kirliliğimizi çözecek olan doğalgaz projemiz bir merhaleyi daha aşmış durumda. Serpen ve ANG firmalarının ortak olarak proje ihalesi öncesinde harita çalışmaları var. Proje ihalesi kapsamındaki ön çalışmalar bitmiş durumda. Arkadaşlarımız projeyi hazırlamışlar. Darende-Kulancak mevkiinden Afşin-Elbistan Termik Santrali, daha sonra da Elbistan ve Afşin ile son olarak da Göksun'a doğru gidecek olan bir boru hattı çalışması."

"Doğalgaz Elbistan'a hayırlı olsun"

Doğalgaz dağıtımı için ilgili firmayla Elbistan Belediyesi'nin anlaştığını dile getiren Küçük, projenin Elbistan için hayırlı ve önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Darende-Kulancak mevkisinden gelen doğalgaz boru hattının ilk önce Akarca Mahallesi'ne girdiğini aktaran Küçük, projenin ilerlemesine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Akarca'dan sonra Güvercinlik mezar yerleri mevkiinde bir vana bırakıyoruz. O vanadan da Bahçelievler Mahallesi'nden de şehre giriyor. Yani Bahçelievler Mahallemiz, doğalgaz hizmetini ilk alacak mahalle. İnşallah çok kısa bir zamanda, yeni dönemde doğalgaz çalışmalarının meyvesini alacağız. Kısa bir süre içinde de doğalgazımızın irsaliye taşıması bitecek. Dağıtım firmasıyla da zaten belediyemiz görüşmüş ve anlaşmaları yapmıştır. Büyük bir olaydır. Doğalgaz Elibstan'a hayırlı olsun."

Etüt çalışmaları tamamlandı

Proje firmasının harita mühendisi Mehmet Aslan ise Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün Doğalgaz Projesi için hazırlanan haritaya göre 120 kilometrelik bir boru hattı döşeneceğini ve çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü belirtti.

Doğalgaz boru hattının geçeceği bölgedeki arazilerin yapısını ve güzergah özelliklerini belirlediklerini dile getiren Aslan, "BOTAŞ ile 31 Aralık 2013 tarihinde yer teslimi yaptık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuanda harita çalışmaları sürüyor. Ön etüt çalışmalarımızı tamamladık" şeklinde konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elbistan'ın Hava Kirliliği Doğalgaz ile Çözülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement