Elbistan Teknoloji Fakültesi'ne 40 Öğrenci Alınacak - Son Dakika
Yerel

Elbistan Teknoloji Fakültesi'ne 40 Öğrenci Alınacak

Elbistan Teknoloji Fakültesi\'ne 40 Öğrenci Alınacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde 2011 yılında açılan Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’ne öğrenci alımı için, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıktı.

01.06.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde 2011 yılında açılan Elbistan Teknoloji Fakültesi'nin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'ne öğrenci alımı için, Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) onay çıktı. Fakülteye, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 40 öğrenci alınacak.

Elbistan Teknoloji Fakültesi'nde 5 yıldır beklenen müjdeli haber geldi. İlk kurulduğu yılda akademik personel kadrosu tam olması durumunda bu yıl ikinci mezununu verecek olan Elbistan Teknoloji Fakültesi, ilk açılan bölüm olan Enerji Sistemleri Mühendisliği'ne öğrenci almasının önündeki en büyük engel olan akademik kadro eksikliği giderildi. Böylece Elbistan Teknoloji Fakültesi, 2016-2017 döneminde 40 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak.

Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, fakültenin eğitim-öğretime başlaması ile birlikte ilçeye teknolojik, ekonomik ve sosyo-kültürel alanlarda büyük katkı sunacağını belirterek, "Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'ne öğrenci alımı ile başlayan bu süreç diğer bölümlerle devam ederek Elbistan'a teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Teknoloji Fakültesi'nin Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde alınacak öğrencilerin eğitimi, Elbistan Meslek Yüksekokulu'nun (EMYO) yerleşkesinde verilecek. Teknoloji Fakültesi'nin öğrencileri, hem yerleşkenin sunduğu sosyal ve eğitim imkanından hem de altyapı ve atölye desteğinden yararlanacak.

Dekan Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, ilk kez öğrenci alacak fakültenin yer seçiminde öğrenciler üzerinde iyi bir etki oluşturmayı sağlamak için bu yönde tercih kullandıklarını söyledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistan Teknoloji Fakültesi'ne 40 Öğrenci Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement