Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı - Son Dakika
Güncel

Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı

Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldüren mermi çekirdeği hala bulunamadı. Elçi'nin öldürülmesindeki en büyük sır da bu çekirdeğin bulunmasıyla ortaya çıkacak.

30.11.2015 07:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cumartesi günü Dört Ayaklı Minare'yle ilgili basın açıklaması yaptıktan 2 dakika sonra ensesinden vurularak öldürülmesiyle ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, Elçi'nin ölümüne yol açan mermi çekirdeğinin bulunamadığı öğrenildi.

KEŞİF İÇİN GELEN KAMU PERSONELİNE SALDIRDILAR

Elçi'nin vurulduğu bölgeye önceki gün keşif için giden savcılar, iki avukat ve kriminal polislere, PKK'lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlemişti. Savcılar ve polisler dün sabah tekrar bölgeye gitti. Olay yerinde çok sayıda kovan toplanmasına rağmen, Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamadı. Güvenliğin sağlanmasının ardından mermi çekirdeğinin bulunması için bölgede yeniden arama yapılacağı bildirildi.

İncelemeyi sürdüren polis, elde edilen görüntülerden saldırganların kimliklerine de ulaştı. Saldırganlardan birinin 'terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olmak'tan kaydı bulunan Mahsun Gürkan (23) olduğu ve 2 gündür polisin takibinde bulunduğu ortaya çıktı. Gürkan'ın, 27 Kasım'da polislere yönelik silahlı saldırı olayına karışıp kaçtığı belirlenirken, yeni eylem hazırlığında olabileceği konusunda tüm birimlerin uyarıldığı saptandı.

SİLAH SALDIRGANINMIŞ

Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancanın saldırganlardan birine ait olduğu belirlendi. Balistik incelemede, tabancanın saldırganların içinde bulunduğu taksiye doğru hareket eden polisi şehit eden teröristin elindeki 'Glock' marka tabanca olduğu ortaya çıktı. Silahla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Şube Laboratuvarı'nda detaylı inceleme yapılıyor.

SUR'A GEÇECEKLERDİ

Elçi'nin vurulduğu saldırıdan hemen önce Gürkan'la ilgili istihbarat paylaşımı yapıldığı, Elçi'nin açıklama yaptığı alanda görevli polislerle de bu bilginin paylaşıldığı belirlendi. Teröristleri taşıyan taksinin sürücüsü verdiği ifadede saldırganların Sur ilçesine geçmek için aracına bindiğini söylediği öğrenildi. Polisin takibindeki saldırganların, Sur'daki barikatların arkasına geçmek için bölgeye geldikleri, polisi karşılarından görünce de ateş açarak o bölgeye kaçtıkları bildirildi.

Soruşturma kapsamında çatışmaya giren polislerin de ifadesi alındı. Polislerin silahlarından alınan örnekler de balistik incelemeye gönderildi.

BİRİ YARALI

Olay yerinde yapılan incelemede kan izinden saldırganlardan en az birinin yaralandığı sanılıyor. Yaralı saldırganın tedavi için hastaneye gidebileceği ihtimali üzerine polis sağlık kurumlarında da önlemler aldı. Bu arada iki polisin şehit edilmesi sırasında üçüncü bir teröristin daha olay yerinde olduğu bilgisini savcılar araştırıyor. Eldeki kamera kayıtlarından henüz üçüncü bir kişinin tespit edilemediğini belirten yetkililer, "Yine de bu ihtimali araştırıyoruz." demekle yetindi.

Elçi\'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Ww: Kürde sıkılan kurşun nedense bulunmaz 11 13 Yanıtla
  • bence: TERÖR BU İŞTE SAYIN TAHİR ELÇİ. HANİ SEN BİLMİYORDUN TERÖRÜ, YOK DİYORDUN TERÖR. PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL DİYORDUN. 8 9 Yanıtla
  • Necdet: Bunalımda, buhranlardayım Nilay. :( 9 6 Yanıtla
  • skc: teröriste eline sağlık diyeceğim aklıma gelmezdi 3 11 Yanıtla
  • Hainler...: Er yada geç toprağı tadacaksıniz yazık vefat eden polislerimize... 6 6 Yanıtla
  • Müslüm Baba: Bulunsa ne yazar bulunmasa ne 8 4 Yanıtla
  • Necdet: Yine sensiz bir haftaya başlıyorum Nilay. :( 3 8 Yanıtla
  • KAHTALI KÜRT: BU LANET PKK BİTMEDEN KİMSEYE RAHAT YÜZÜ YOK 8 3 Yanıtla
  • xxx: siz merak etmeyin kim yapmış sa allah bin kat belasını versin....zalimler için yaşasın cehennem. .... 10 1 Yanıtla
  • hdp: Havuz medyası dün elçi ye pkklı diyordu bugün pkk öldürdü diyor. Allah düşmanında akıllısini versin. 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement