Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı - Son Dakika
Güncel

Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı

Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldüren mermi çekirdeği hala bulunamadı. Elçi'nin öldürülmesindeki en büyük sır da bu çekirdeğin bulunmasıyla ortaya çıkacak.

30.11.2015 07:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin cumartesi günü Dört Ayaklı Minare'yle ilgili basın açıklaması yaptıktan 2 dakika sonra ensesinden vurularak öldürülmesiyle ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, Elçi'nin ölümüne yol açan mermi çekirdeğinin bulunamadığı öğrenildi.

KEŞİF İÇİN GELEN KAMU PERSONELİNE SALDIRDILAR

Elçi'nin vurulduğu bölgeye önceki gün keşif için giden savcılar, iki avukat ve kriminal polislere, PKK'lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlemişti. Savcılar ve polisler dün sabah tekrar bölgeye gitti. Olay yerinde çok sayıda kovan toplanmasına rağmen, Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamadı. Güvenliğin sağlanmasının ardından mermi çekirdeğinin bulunması için bölgede yeniden arama yapılacağı bildirildi.

İncelemeyi sürdüren polis, elde edilen görüntülerden saldırganların kimliklerine de ulaştı. Saldırganlardan birinin 'terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olmak'tan kaydı bulunan Mahsun Gürkan (23) olduğu ve 2 gündür polisin takibinde bulunduğu ortaya çıktı. Gürkan'ın, 27 Kasım'da polislere yönelik silahlı saldırı olayına karışıp kaçtığı belirlenirken, yeni eylem hazırlığında olabileceği konusunda tüm birimlerin uyarıldığı saptandı.

SİLAH SALDIRGANINMIŞ

Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabancanın saldırganlardan birine ait olduğu belirlendi. Balistik incelemede, tabancanın saldırganların içinde bulunduğu taksiye doğru hareket eden polisi şehit eden teröristin elindeki 'Glock' marka tabanca olduğu ortaya çıktı. Silahla ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Şube Laboratuvarı'nda detaylı inceleme yapılıyor.

SUR'A GEÇECEKLERDİ

Elçi'nin vurulduğu saldırıdan hemen önce Gürkan'la ilgili istihbarat paylaşımı yapıldığı, Elçi'nin açıklama yaptığı alanda görevli polislerle de bu bilginin paylaşıldığı belirlendi. Teröristleri taşıyan taksinin sürücüsü verdiği ifadede saldırganların Sur ilçesine geçmek için aracına bindiğini söylediği öğrenildi. Polisin takibindeki saldırganların, Sur'daki barikatların arkasına geçmek için bölgeye geldikleri, polisi karşılarından görünce de ateş açarak o bölgeye kaçtıkları bildirildi.

Soruşturma kapsamında çatışmaya giren polislerin de ifadesi alındı. Polislerin silahlarından alınan örnekler de balistik incelemeye gönderildi.

BİRİ YARALI

Olay yerinde yapılan incelemede kan izinden saldırganlardan en az birinin yaralandığı sanılıyor. Yaralı saldırganın tedavi için hastaneye gidebileceği ihtimali üzerine polis sağlık kurumlarında da önlemler aldı. Bu arada iki polisin şehit edilmesi sırasında üçüncü bir teröristin daha olay yerinde olduğu bilgisini savcılar araştırıyor. Eldeki kamera kayıtlarından henüz üçüncü bir kişinin tespit edilemediğini belirten yetkililer, "Yine de bu ihtimali araştırıyoruz." demekle yetindi.

Elçi\'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Elçi'yi Öldüren Merminin Çekirdeği Bulunamadı! Sır Perdesi Aralanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Ww: Kürde sıkılan kurşun nedense bulunmaz 11 13 Yanıtla
  • bence: TERÖR BU İŞTE SAYIN TAHİR ELÇİ. HANİ SEN BİLMİYORDUN TERÖRÜ, YOK DİYORDUN TERÖR. PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL DİYORDUN. 8 9 Yanıtla
  • Necdet: Bunalımda, buhranlardayım Nilay. :( 9 6 Yanıtla
  • skc: teröriste eline sağlık diyeceğim aklıma gelmezdi 3 11 Yanıtla
  • Hainler...: Er yada geç toprağı tadacaksıniz yazık vefat eden polislerimize... 6 6 Yanıtla
  • Müslüm Baba: Bulunsa ne yazar bulunmasa ne 8 4 Yanıtla
  • Necdet: Yine sensiz bir haftaya başlıyorum Nilay. :( 3 8 Yanıtla
  • KAHTALI KÜRT: BU LANET PKK BİTMEDEN KİMSEYE RAHAT YÜZÜ YOK 8 3 Yanıtla
  • xxx: siz merak etmeyin kim yapmış sa allah bin kat belasını versin....zalimler için yaşasın cehennem. .... 10 1 Yanıtla
  • hdp: Havuz medyası dün elçi ye pkklı diyordu bugün pkk öldürdü diyor. Allah düşmanında akıllısini versin. 8 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı
    10:48 Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, binlerce tabanca parçası ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Toplamda 28 şüpheli gözaltına alındı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü ile Buluştu
    10:48 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü ile Buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile bir araya geldi. Üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ay sanayi gelişimi, Ar-Ge projeleri ve Bilecik'in değişimi hakkında konuştu.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi
    10:47 Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

    Şırnak'ın Uludere, Silopi ve Cizre ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı aramalarda piyasa değeri 880 bin TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda sigara, motorin, cep telefonu, kozmetik malzemesi, elektronik sigara, güneş gözlüğü, inşaat malzemesi, spor ayakkabı, diğer elektronik eşya, anahtar takımı, çay, nargile tütünü ve gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi.

  • Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor
    10:47 Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor

    Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi'nde başıboş köpeklerin getirilip bırakılmasından şikayetçi olan vatandaşlar, sürü halinde dolaşan kontrolsüz köpeklerin özellikle savunmasız çocuklar için tehlike oluşturduğunu kaydettiler. Yetkililer tarafından bakım ve ihtiyaçları karşılanması gereken köpeklerin kontrolsüz bir şekilde kırsal alanlarda gezdiği görülürken, kendilerinin de bu konuda çaresiz kaldığını ileten vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan derhal önlem alınması için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Öte yandan bu bölgede yaşayan vatandaşlar köpeklerin sabaha kadar havladıklarını da dile getirdiler. - BİLECİK

  • Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
    10:47 Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı

    Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi. Burnaz sahili ölü denizanalarıyla kaplandı. Uzmanlar 'dokunmayın' uyarısında bulundu. Denizanaları dron ile havadan görüntülendi. Balıkçılar ise denizanalarının sahilleri istila edebileceğini belirtti.

  • Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'inci kez başkan seçildi
    10:46 Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'inci kez başkan seçildi

    Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Olağan Kongresinde mevcut başkan Saim Gökkaya, ek listeyle seçime girdi ve 7'inci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Gökkaya, beldelerine ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri
    10:46 Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Başiskele Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde çocuklar ve aileleri eğlenceli vakit geçiriyor. Ayrıca, Enderun teravih namazı ve Hadim-ul Harameyn sergisi de ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Karaman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    10:45 Karaman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Karaman'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı. Operasyonda O.C. ve A.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

  • Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı
    10:45 Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan bir yaşlı kadını korkutarak dolandıran dolandırıcılar, jandarma tarafından 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırıcılar, yaşlı kadının evine giderek Almanya'da yaşayan oğlunun tutuklandığını söyleyerek altın ve paraları istemişlerdi. Komşuların durumu fark etmesi üzerine jandarmaya ihbar edildi ve yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcılar yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise 4 saat içinde altın ve paralarına geri kavuştu.

  • Yavaş mı Altınok mu? Ankara anketi geldi, kimse bu kadar fark beklemiyordu
    10:43 Yavaş mı Altınok mu? Ankara anketi geldi, kimse bu kadar fark beklemiyordu

    MAK Araştırma tarafından yapılan ankete göre, Ankara'da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Mansur Yavaş, yüzde 44'lük kesimin desteğini alarak önde görünüyor. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok ise yüzde 38'de kaldı.

  • Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı
    10:43 Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında tabancayla başından vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüne ilişkin tutuksuz yargılanan 2 astsubay sanıktan silahın sahibi Ahmet M.'ye verilen hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay Mehmet S.'nin ise beraatine karar verildi.


Advertisement