"Elektriğimizi Kesin" Diyen Beldenin Elektrikleri Kesildi - Son Dakika
Yaşam

"Elektriğimizi Kesin" Diyen Beldenin Elektrikleri Kesildi

"Elektriğimizi Kesin" Diyen Beldenin Elektrikleri Kesildi

Batman'da bir belde elektrik dağıtım şirketinin kaçak elektriği önleme çalışmalarını istemedi. Tutanakla "Kaçak kullanmayacaksak elektriğimizi kesin" diyen beldenin elektriği kesildi.

11.07.2016 13:29  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinde tutanakla "Kaçak kullanmayacaksak elektriğimizi kesin" diyen beldenin elektriği kesildi.

KAYIT ALTINA ALINMAK İSTEMİYORLAR

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından kaçak kullanımı kayıt altına alabilmek için yapılan çalışmalar sürüyor.

YÜZDE 90'I KAÇAK KULLANIYOR

Yüzde 90'ı kaçak elektrik kullanan Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesi bu çalışmalara engel olarak, "Kaçak kullanmayacaksak elektriğimizi kesin" diyerek dilekçe verdi. Dilekçesi kabul edilen beldenin elektiriği tamamen kesildi.

ÇALIŞMALARA İZİN VERİLMEYİNCE KESİLDİ

Dicle Elektrik Dağıtım, kaçak elektriği kayıt altına alabilmek için bir süredir dağıtım bölgesi kırsalındaki sayaçları yapı dışına çıkarıyor.

ÇALIŞMALAR SIK SIK ENGELLENDİ

Bu çalışmalar sürerken ekipler sık sık engellemeler ile karşılaşırken, son engelleme Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı 350 aboneli Bekirhan beldesinde yaşandı.

RESMİ TUTANAKTA YER ALDI

Belde sakinleri, sırf bedelini ödememek için elektriklerinin tümden kesilmesini talep ettiler. Muhtarlar aracılığı ile dillendirilen bu talep, resmi tutanaklarda da yer aldı.

BELDENİN TÜM ELEKTRİĞİ KESİLDİ

DEDAŞ tarafından bu güne kadar iyi niyetle sürdürülen tüm girişimlere rağmen sayaçların yapı dışına alınmamasına bir türlü izin verilmemesi üzerine, kritik öneme sahip yerler dışında beldenin tümünde elektrikler dün akşam itibariyle kesildi.

İZİN VERİLİRSE YENİDEN ELEKTRİK VERİLECEK

Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, uygulamanın tamamen mevzuata uygun yürütüldüğüne dikkat çekerek, sayaçların yapı dışına çıkarılmasına izin verilmesi durumunda kayıt dışı kullanımın yüzde 90 dolayında olduğu beldeye yeniden elektrik enerjisi verileceğini duyurdular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yaşam 'Elektriğimizi Kesin' Diyen Beldenin Elektrikleri Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement