Elektrik Kesintileri Bıktırdı - Son Dakika
Güncel

Elektrik Kesintileri Bıktırdı

Elektrik Kesintileri Bıktırdı

Şanlıurfa'nın dört bir yanında hemen hemen her gün yaşanan elektrikler kesintileri insanları canından bezdirdi.

02.02.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urfa merkez ve ilçelerindeki elektrik kesintileri vatandaşın adeta canına 'tak' etti. Yetkililerin arızalar dışında kesinti olmayacak şeklinde beyanda bulunmalarına rağmen kesintilerin ardı arkası kesilmiyor. Kırsal kesimlerde günlük ortalama 4-5 saat arasında yaşanan kesintiler şehir merkezinde de hayatı durma noktasına getiriyor. Dicle EDAŞ, kesintiler için trafoların yetersizliği ve kaçak kullanımı gerekçe gösterirken vatandaş da sık yaşanan kesintiler ve yüksek gelen faturalardan şikayetçi.

GECE ÜŞÜTÜYOR GÜNDÜZ İŞLERİ DURDURUYOR

Elektrik kesintisi esnasında Dicle EDAŞ Müşteri Hizmetleri'ni arayan vatandaşlar, telefonun sürekli meşgul çaldığını belirtiyor. Çağrı Merkezi Yasaları'na göre yasak olan bu uygulamanın, Dicle EDAŞ'ı bağlamadığı görülüyor. Merkez ilçelerde özellikle Eyyübiye'de günde 5-6 defa kesilen elektrikler birçok elektronik ve beyaz eşyaya da zarar verdi. Merkez ilçelerin tümünde meydana gelen gece kesintileri insanların üşümesine gündüz kesintileri de iş yerlerinin çalışamamasına sebep oluyor.

ELEKTİK KESİNTİSİ YOL KAPATTIRDI

Haliliye ilçesinde artan elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlar adeta çileden çıktı. Elektrik kesintilerine tahammülü artık kalmayan Haliliye'deki bir grup vatandaş, geçen hafta mahallede bulunan Dicle EDAŞ'a ait trafoyu ateşe vermişti. Saatlerce mahallede eylem yapan vatandaşları emniyet güçleri zor sakinleştirmiş, durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden vatandaşlar, elektrik kesintilerine çare bulunmazsa her yola başvuracaklarını belirtmişti.

İL BAŞKANI DEMİŞTİ Kİ…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Urfa'ya gelmesinden önce AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il binasında basınla bir araya gelmiş, elektrik kesintisiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Ben kendim DEDAŞ yetkilileri ile görüştüm. Sorunu kendilerine ilettim, bundan sonra arızalar dışında kesinti olmayacak" şeklinde yanıt vermişti. Buna karşın vatandaşlar kesintilerinin tamamının arızadan kaynaklanmadığını zaman zaman dillendiriyor. Dolayısıyla Dicle EDAŞ'ın AK Parti İl Başkanı'nı da dikkate almadığı görülüyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ DEDAŞ'I UYARMIŞTI

2016 yılının ilk meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Dicle EDAŞ'ı uyarmıştı. Çiftçi, "Dicle EDAŞ'a da net bir mesaj vermek istiyorum. Bu konu sosyal olarak seçilmişlerin huzurunda bölgede bir sorun oluşturuyor. Bu konunun doğru bir şekilde takibe bağlanması, doğru şekilde çözüm önerilerinin bulunması, oradaki halkımızın ödemeyi dengeli ve düzenli, ekonomisi ve bütçesi sarsılmadan, bu konuda çalışmaların yapılması, sadece verilmiş olan enerji kesintisinin sanki hakkı elden alınıyormuş gibi bir tehdit unsuru olarak kullanılmasını Büyükşehir Belediye Meclisi ve Meclis Başkanı olarak doğru bulmadığımızı, bu konu hakkında yetkilileri göreve davet ettiğimizi net bir şekilde belirtmek isterim" ifadelerini kullanmıştı.

DİCLE EDAŞ: KESİNTİLER İÇİN ÇOK NEDEN VAR

Sık yaşanan elektrik kesintileri yüzünden eleştirilerin odağında olan Dicle EDAŞ yetkileri ise, kesintilerin nedenlerini şöyle açıklıyor: "Yer altına çekilen hatlarda meydana gelen arızaların tespitinin ve bu arızalara ulaşmak için yapılan kazıların uzun sürmesi. Aşırı tüketimden kaynaklı olarak şebekelerin yetersiz kalması ve trafoların patlaması. Kaçak kullanım oranının yüksek olması ve abonesi olmayan vatandaşların elektriği kullanması…"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Elektrik Kesintileri Bıktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement