Elektrik Problemi İçin DEDAŞ ve Çiftçiler Kızıltepe'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Elektrik Problemi İçin DEDAŞ ve Çiftçiler Kızıltepe'de Bir Araya Geldi

Elektrik Problemi İçin DEDAŞ ve Çiftçiler Kızıltepe\'de Bir Araya Geldi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi yetkilileri, çiftçiler ile Mardin Kızıltepe'de bir araya gelerek elektrik ve ödeme sorununu masaya yatırdı.

02.09.2014 19:18  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(İHA)- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri, çiftçiler ile bir araya gelerek elektrik ve ödeme sorununu masaya yatırdı.

Yapılan görüşmelerde yetkililer ve çiftçiler görüşlerini aktardı. Daha sonra çiftçilerden oluşan 20 kişilik heyet ile saat 18.00'da Mardin Büyükşehir Belediyesinde konu ile ilgili görüşme yapıldı. Yapılan görüşmelere Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin DBP İl Başkanı Musa Alkan, Dicle Elektrik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şakir Demir, DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demir Bal, DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Kurt, Mardin DEPSAŞ İl Müdürü Ekrem Yalçın, Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, ilçe oda başkanları, 500 muhtar ve çiftçiler katıldı. Çözüm için yapılan toplantıya katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yaşanan sorunu çözmek için bir araya geldiklerini söyledi. Türk, "Yalnız tartışmalarımızı sizden ricam büyük bir olgunluk içerisinde yapmamız gerekir. Çiftçilerimiz önerilerini sunacak. Arkadaşlarımız bu konuda şirket ile ilgili değerlendirmelerini yapacak. Ancak böyle bir kalabalıktan sonuç almanın zor olduğunu da biliyoruz. Biz bütün bu tartışmalardan sonra çiftçilerimizi dinledikten sonra, şirketi dinledikten sonra 20 kişilik çiftçilerden oluşan bir komisyonu ortaya çıkaralım diyoruz. Ondan sonra bu komisyonla şirket arasında görüşmeleri sürdürelim ve bunun makul bir çözüme bağlayalım. Hiç para ödemeden çiftçilerin elektriği kullanması ne kadar doğru değil ise çiftçilerin de mağdur edilecek bir konuma düşmesi de doğru değildir" dedi.

Dicle Elektrik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şakir Demir, yaşanan soruna köklü çözüm bulmak için çiftçilerle bir araya geldiklerini söyledi. Demir, "Gerçekten burada büyük bir katılım var, bizleri dinlemeye, konuyu çözüme noktasında ortak bir platform oluşturmaya geldiniz. Geçen sene yaptığımız toplantılarda da biz dostlarımızın dertlerini dinlemeye çalıştık. Onlar bize elektrik faturalarını ödedikleri takdirde çiftçilik yapamayacaklarını, bu işi bırakacaklarını söylemişlerdi. Biz de onlara hak vermiştik. Aşağı yukarı yapılan hesaplamalarda tükettikleri enerji bedelini beraberce ortaya koymuştuk. Bu toplantılar farklı illerde farklı şekillerde yapıldı 9, 8, 7, 6 ve 5, 5 lira dediğimiz zaman tüketilen enerjinin yüzde 10'u anlamına geliyor. Eğer özel sektör bu parayı ödemezse enerji alamaz, her gün bir bedel ödüyor ama burada bir gerçek var ki biz sizden hepsini talep ettiğimiz zaman siz de para kazanamıyorsunuz. Buda bir realite ve biz bunu kabul ediyoruz. Bunu talep etmiyoruz zaten. Burada anlaşılması gereken en önemli hususu şu yani Dicle Elektrik çiftçimize tükettiği enerjinin yüzde 100'ünü talep etmiyor" diye konuştu.

Toplantıya katılan çiftçi ve muhtarlar teker teker söz alarak sorunlarını aktardı. Muhtar ve çiftçileri dinleyen Dicle Elektrik yöneticileri bu sorunu bir an evvel çözmek için tüm imkanları seferber edeceklerini dilez getirdi. Toplantının ardından 500 muhtardan oluşan 20 kişilik bir komisyon kurulmasına ve bu komisyonun çiftçi ile muhtarlar adına Dicle Elektrik yetkilileri ile masaya oturup sorunu çözmesine karar verildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektrik Problemi İçin DEDAŞ ve Çiftçiler Kızıltepe'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement