Elektrik Sorunu Yeni Trafoyla Giderildi - Son Dakika
Yerel

Elektrik Sorunu Yeni Trafoyla Giderildi

Elektrik Sorunu Yeni Trafoyla Giderildi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde elektrik sorunu yeni trafoyla giderildi.

24.07.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde elektrik sorunu yeni trafoyla giderildi.

Ceylanpınar'da yaşanan arızalar ve yaz şartlarında aşırı yüklenmelerden dolayı Dicle EDAŞ Şanlıurfa Proje Tesis Müdürlüğü tarafından yapılan tesis çalışmaları kapsamında elektrik sorununa çözüm bulunması için çalışma başlatıldı. Ulu Camii Mahallesi'ne 400 kilovatlık trafo yerleştirilerek elektrik sıkıntısına çözüm bulundu.

"YENİ TRAFOYLA BİRÇOK MAHALLENİN ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Ulu Camii Mahallesi'nde tesis edilen trafoyla Aydınlık, İnkılap ve Mevlana mahallelerinin elektrik kesintilerinin çözüldüğünü belirten DEDAŞ Arıza Bakım ve Onarım koordinatörü Murat Oğuz, "Yatırım kapsamında yapılan bu çalışmada trafonun yüklenme durumları dikkate alınarak, aşırı yüklü ve yanma tehlikesi olan trafoların, besleme alanları ve tüketicilerde meydana gelen gerilim düşüklüğü değerleri verileri doğrultusunda ilave veya güç artışı yapılması zaruri halde olan bölgede tesis çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni trafo ile birlikte birçok mahallenin elektrik sorununu çözdük. Ceylanpınar halkından ricamız, elektrikleri tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. Unutulmasın yaşanan arızalar, aşırı yüklenme ve israftan dolayı meydana geliyor" dedi.

CEYLANPINARLILARDAN DEDAŞ'A TEŞEKKÜR

Ceylanpınarlı vatandaşlar ve esnaf ise DEDAŞ yetkililerine teşekkür ederek, "Yaz ayı olmasından dolayı elektriklerimiz çeşitli dönemlerde kesiliyordu. Ceylanpınar için büyük bir sorun olan elektrik kesintilerine kalıcı çözüm bulan Dicle EDAŞ yetkililerine özverili çalışmalarından teşekkür ediyoruz" diye konuştular. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektrik Sorunu Yeni Trafoyla Giderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement