Elektrikte Kayıp Kaçak Bedeli - Son Dakika
Politika

Elektrikte Kayıp Kaçak Bedeli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp kaçak bedelin iptali için açılan davaların tamamında Danıştayın yürütmeyi durdurma istemlerini reddettiğini ve esasa ilişkin incelemesini sürdürdüğünü bildirdi.

07.08.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrikte kayıp kaçak bedelin iptali için açılan davaların tamamında Danıştayın yürütmeyi durdurma istemlerini reddettiğini ve esasa ilişkin incelemesini sürdürdüğünü bildirdi.

Bakan Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun elektrikte kayıp kaçak bedeline ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), kayıp kaçak bedelini, Elektrik Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un verdiği yetki çerçevesinde belirlediğine dikkati çeken Yıldız, bu bedelin iptali talebiyle EPDK aleyhine açılan davalarda Danıştayın görevli olduğunu vurguladı.

Yıldız, "Danıştay, söz konusu bedelin iptali talebiyle açılan davaların tamamında yürütmeyi durdurma istemlerini reddetmiş olup esasa ilişkin incelemesini sürdürmektedir. Bilindiği üzere düzenleyici bir işlem mahkeme tarafından iptal edilmedikçe veya yetkili merci tarafından geri alınmadıkça geçerlidir ve yürürlüktedir. Kayıp kaçak bedeline ilişkin EPDK kurul kararı yürürlükte olup, meri mevzuatın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Elektrikte Kayıp Kaçak Bedeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement