Eleman.Net İlk Yarı İstihdam Verilerini Araştırdı - Son Dakika
Güncel

Eleman.Net İlk Yarı İstihdam Verilerini Araştırdı

Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in ilk yarı istihdam verilerine göre; 21 bin 576 iş ilanı ile Nisan ayı en çok ilan yayınlanan ay oldu.

07.07.2015 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk 6 ayın istihdam lideri "Hizmet Sektörü" olurken, en çok ilan yayınlanan bölümlerde "Satış" ilk sıraya yerleşti. 2015 yılında Eleman.net aracılığıyla işe yerleştirilen aday sayısı 55 bine yaklaşırken, en çok istihdam sağlayan sektör yüzde 23,40 ile açık ara "Hizmet Sektörü" oldu. En çok ilan yayınlanan sektör ve bölümler ile iş arayan adayların tercihlerinde ise paralellik gözlemlendi.

TÜİK'in 2015 yılı içerisinde açıkladığı işsizlik rakamları yüzde 11 ortalamasında seyretse de, Mart ayı itibariyle yaşanan azalış umut verici bir tablo çiziyor. Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, üye firmalarının yayınladığı iş ilanları, aday başvuruları ve işe yerleşme verileri üzerinden 2015 yılının ilk yarısına ait istihdam raporunu yayınladı. Buna göre, ilk 6 aylık dilimi kapsayan dönemde yaklaşık 120 bin iş ilanı yayınlanırken, 21 bin 576 ilanla Nisan ayı başı çekti. Hizmet sektörü, yılın ilk 6 ayında en çok ilan yayınlayan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 15,54'lük pay ile şampiyon oldu. Aynı zamanda hizmet sektörü en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında da yüzde 16,64'lük oranla zirvedeki yerini korudu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında hizmet sektörünü yüzde 10,44 ile gıda, yüzde 9,74 ile sanayi, yüzde 4,9 ile de tekstil sektörleri izledi. Geçtiğimiz yıl istihdam şampiyonu olan inşaat sektörü 2015'in ilk yarısında 4'üncü sıraya gerilerken, geçtiğimiz yıl yine ilk üçte yer alan bilişim sektörü de 7. sırada yerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eleman.Net İlk Yarı İstihdam Verilerini Araştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement