Eleşkirt Ovası'ndaki Su Sorunu - Son Dakika
Yerel

Eleşkirt Ovası'ndaki Su Sorunu

Eleşkirt Ovası\'ndaki Su Sorunu

Eleşkirt Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Dırbo, "3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor.

07.07.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eleşkirt Ziraat Odası Başkanı Abdurahman Dırbo, "3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor. Bölgenin en güzel ve yüksek ovalarından birisi olan Eleşkirt ovasının tek sorunu su olmaması" dedi.

Dırbo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zengin bitki örtüsüyle başlıca tarım topraklarının oluşturduğu Eleşkirt Ovası'nın eski bir göl yatağı olduğunu söyledi.

Ovanın 3 bölgeye ayrıldığı ve tek sorunun sulama sorunu olduğunu belirten Dırbo, şöyle konuştu:

"Birinci bölge dağlık bölge olup Köse Dağ'ın eteklerindedir. İkinci bölge ise Şeryan çayı bölgesidir. Burada 15 köy civarında ovanın devamını oluşturmaktadır. Son bölge ise Ağrı'ya kadar ulaşan bölgedir. Yaklaşık bin 700 metre rakıma sahip ovada bulunan köylerimizde şeker pancarı, buğday, arpa, silajlık mısır, ayçiçeği gibi ürünlerin ekimi gerçekleşmektedir. 3 bölgeye ayrılan Eleşkirt Ovası, yaz aylarında görülmeye değer bir manzaraya bürünüyor. Bölgenin en güzel ve yüksek ovalarından birisi olan Eleşkirt ovasının tek sorunu su olmaması. Baraj ve göletler yapılıp bu sorunda ortadan kalkarsa çiftçilerimiz daha iyi ürün alacaktır. Yapımı devam eden Kopuz Göleti ve Aydıntepe Barajı yapılırsa ovanın su sorunu kalmayacaktır." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eleşkirt Ovası'ndaki Su Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement