Eleşkirt'te Yan Yatan Tır Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
Güncel

Eleşkirt'te Yan Yatan Tır Yolu Trafiğe Kapattı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 765 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

03.12.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 765 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla trafikte aksamaların yaşandığı Erzurum'da, 423 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmasıyla kapalı yolları açmaya çalışıyor.

Ardahan'da tipi etkili oldu

Ardahan'da kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte, gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde tipiye dönüştü.

İl genelinde 22 köy ile ulaşım sağlanmazken, yetkililer tipinin sürmesi durumunda kapalı köy yolu sayısının artabileceğini belirtti.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana geldiği bildirildi.

Görüş mesafesinin önemli ölçüde düştüğü, buzlanmanın da tehlike oluşturduğu vurgulanan açıklamada, "Ardahan- Artvin ve Ardahan- Posof karayollarına şimdilik büyük araçların geçişine izin verilmiyor. Görüş mesafesi için tipinin dinmesi bekleniyor. Ayrıca mevcut yollarda buzlanma etkili." ifadelerine yer verildi.

- Tunceli'e 120 köy yolu kapalı

Tunceli'de kent genlinde kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kent genelinde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle mücadele çalışmalarının aralıksız sürüdüğünü söyledi.

Kapalı köy yollarına rağmen, olumsuz bir durumun ortaya çıkmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kar yağışı nedeniyle kapanan ve ulaşım sağlayamadığımız köy yollarımızda karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bazı ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 40 santimi aşarken, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştığı ekiplerimiz tarafından bildiriliyor. 8 karla mücadele ekibimiz önceliği grup köy yolları olmak üzere çalışma yürütüyor. Kapalı olan köy yollarımızın tamamını hafta sonu önemli bir aksilik olmaz ise açmayı planlıyoruz."

Ağrı'da kaza nedeniyle ulaşım aksadı

Ağrı'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum'dan Ağrı'ya giden Ghader Taghızadeh (26) yönetimindeki İran plakalı tır, Eleşkirt ilçesi Esentepe Mahallesi yakınlarında sürücüsünün buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptı. Kaza sonrası E-80 karayolunun bir bölümü trafiğe kapandı.

Kazada yaralanan sürücü, Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle Erzurum yönünden gelen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık bir saat kapalı kalan yol, aracın çekilmesiyle tekrar ulaşıma açıldı.

Eleşkirt\'te Yan Yatan Tır Yolu Trafiğe Kapattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eleşkirt'te Yan Yatan Tır Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement